Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" uzņems Bārtuļa, Holta un Šuplera "Donbass"

"Dinamo" uzņems Bārtuļa, Holta un Šuplera "Donbass"
Oskars Bārtulis Doņeckas "Donbass" vārtu priekšā izrēķinās ar Gintu Meiju
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64

Šodien dalību Kontinentālās hokeja līgas Cerības kausa pirmajā kārtā sāks Rīgas "Dinamo", pulksten 19:30 savā laukumā uzņemot Doņeckas "Donbass", kuru pārstāv Latvijas valstsvienības aizsargs Oskars Bārtulis un bijušais "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts. Spēles tiešraidi piedāvās kanāls "Viasat Sport Baltic".

Rīgas "Dinamo" hokejisti dalību Cerības kausā nodrošināja, priekšsacīkstēs divu spēļu summā apspēlējot regulārajā sezonā 11. vietā finišējušo Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kurai pērn tika zaudēts Gagarina kausa pirmajā kārtā saspringtā septiņu spēļu sērijā. "Dinamo" savā laukumā izcīnīja panākumu ar 4:1 (vārtus guva Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis), taču izbraukumā piekāpās ar 2:4 (Andris Džeriņš un Pavlovs).

Saskaņā ar turnīra reglamentu, bija jāaizvada desmit minūšu pagarinājums līdz pirmajiem vārtiem. Veiksme uzsmaidīja rīdziniekiem, 65. minūtē uzvaras vārtus gūstot kanādiešu uzbrucējam Polam Šehuram. Viņš sāncenšu zonā uzvarēja iemetienu, pēc metiena no zilās līnijas bija izveicīgākais vārtu priekšā, ļaujot "Dinamo" turpināt sezonu. "Spēlējām labi - cīnījāmies, izveidojām vārtu gūšanas momentus. Papildlaikā viss sākās no jauna, taču visu izšķir sīkumi. Bija iespēja gūt vārtus, un mača likums tika izšķirts," kluba mājaslapā citēts 27 gadus vecais hokejists, kurš regulārajā sezonā "Dinamo" rindās 43 mačos izcēlās ar 28 (8+20) punktiem.

Rīdzinieku nākamā pretiniece ir Doņeckas "Donbass", kuras treneru korpusā darbojas speciālisti ar pieredzi "Dinamo". Vienības galvenais treneris ir slovāks Jūliuss Šuplers, kurš tādu pat amatu pildīja Rīgas kluba pirmajās trīs sezonās. Viņa palīgs ir Miroslavs Miklošovičs, un arī viņš darbojies Rīgas "Dinamo". Tāpat kā vārtsargu treneris Sergejs Naumovs.

Doņeckas "Donbass" vārtsargu līnijai sezonas izskaņā pievienojās Kriss Holts, un arī viņam Rīga nav sveša - Latvijā aizvadītas iepriekšējās divas sezonas. "Spēle būs ļoti emocionāla. Divi gadi, kurus pavadīju Rīgā, bija labākie manā karjerā. Ar Latviju un "Dinamo" līdzjutējiem jūtu īpašu saiti. Manā dzīvē šis būs īpašs mirklis, neatkarīgi no tā, vai uzvarēsim vai zaudēsim," teica Holts. Sagaidāms, ka tieši viņš šovakar sargās "Donbass" vārtus.

Holts kopš 18. janvāra "Donbass" rindās aizvadījis piecas spēles, izcīnot divus panākumus, atvairot 94,0% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaižot 1,78 vārtus. Ukrainas kluba vārtos 24 mačos bijis slovāks Jāns Laco, kurš pie 11 uzvarām ticis, atvairot 91,3% metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,52 vārtus.

Rezultatīvākais aizsargs ar 52 spēlēs gūtajiem desmit vārtiem un izdarītajām 11 rezultatīvajām piespēlēm bija Peters Podhradskis. Trešais starp aizsargiem bija Latvijas izlases kapteiņa asistents un "Donbass" nedisciplinētākais hokejists (88 soda minūtes) - Oskars Bārtulis. Ar septīto numuru spēlējošais hokejists 40 mačos sakrāja tieši septiņus punktus - trīs vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Uzbrukumā labākais bija 23 gadus vecais Jevgeņijs Dadonovs, kurš 14 rezultatīvajiem trāpījumiem pievienoja 23 rezultatīvās piespēles. Par divu punktu tiesu atpalika Vāclavs Nedorosts. Tikai 32 aizvadītās spēles netraucēja Lūkašam Kašparam sakrāt 22 punktus.

Regulāro sezonu Doņeckas "Donbass" noslēdza devītajā pozīcijā, un Ukrainas klubu no iekļūšanas Gagarina kausā šķīra nieka divi punkti. "Ja paliec ārpus play-off un no astotās vietas atpaliec tikai par diviem punktiem, tad prātā nāk tik daudz spēļu, kur tika zaudēti svarīgi punkti. Bet tā mums ir svarīga mācība, kas noderēs nākamajā sezonā," sacīja Holts.

Sērija starp Rīgas "Dinamo" un Doņeckas "Donbass" norisināsies līdz vienas komandas trim panākumiem. Maksimālais spēļu skaits gan ir četras, tādējādi, ja sērijā rezultāts būs 2-2, tad Doņeckā tiks aizvadīts pagarinājums. Rīgā notiks pirmie divi mači - šodien un rīt.

Šovakar spēle sāksies pulksten 19:30, un tiešraidē to piedāvās kanāls "Viasat Sport Baltic".

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Sākums - dinamoriga.lv


, 2013-02-26 08:18, pirms 11 gadiem
Vismaz TV6 rādīs. Turpinam ceļu pēc Naģeždas...
, 2013-02-26 08:24, pirms 11 gadiem
Šovakar spēle sāksies pulksten 19:30, un tiešraidē to piedāvās kanāls TV6.

Skaidrs, tas raksts, kur par to, ka rādīs spēles pa VSB bija tikai kārtējais lētais reklāmrakstelis, lai runātu par to kantori! Tas viņiem izdevies!
Drusku samazgas saņēma no komentētājiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-26 08:35, pirms 11 gadiem
Sis speles varetu but vienas no principialakajam jo skolnieks noteikti grib pieradit,ka ir spejigaks ar drankigu sastavu tikt talak par Supleru.
, 2013-02-26 08:54, pirms 11 gadiem
Vienmēr kopā ar DINAMO!!!
, 2013-02-26 09:02, pirms 11 gadiem
tīri psiholoģiski Dinamo ir jābūt daudz labākā stāvoklī. vairumam komandas spēlētāju ir ko pierādīt un par ko cīnīties.

Donbasam pēc cīņas par pley-ofiem būs ļoti grūti koncentrēties Naģeždai.
, 2013-02-26 09:10, pirms 11 gadiem
Sen nebijusi aina šajā sezonā - Dinamo bukmeikeru noteiktajā koeficientā ir kā faforīti šajā mačā!!!
, 2013-02-26 09:22, pirms 11 gadiem
tiešām tv6 rādīs,lnt gan saka,ka nē,tikai viasat,ja nu gadījumā tā būs-tad lai tas zviedrs rauj ķepā,tik un tā viņa bļodu ne mūžam nepirkšu.
, 2013-02-26 09:35, pirms 11 gadiem
raksts rakstīja: mača likums tika izšķirts
ha
, 2013-02-26 10:17, pirms 11 gadiem
Neesmu lasījis Cerību kausa nolikumu, tikai lasījis tā pārstāstus. Pateikšu piemēru, kā es sapratu un tad tie kas ZIN , pasakiet kur es kļūdos.
Dinamo uzvar 2 spēles Rīgā, 3 spēlē uzvar Donbass, 4 spēle beidzās neizšķirti pamatlaikā (loģiski prasītos ka tālāk iet Dinamo, bet sapratu ka neizšķirti nebūs-papildlaiks un bullīši). Tātad 4 spēlē ir papildlaiks līdz pirmiem gūtiem vārtiem, tie netiek gūti, tad seko pēcspēles metieni-uzvar Donbass un sērijā 2-2.
Tālāk cik saprotu seko bezprecedenta gadījums, atkal jāspēlē papildlaiks , kurš uzvar sērijā, ja vārti nav tad seko vēl viena pācspēles metienu sērija. Izklausās jocīgi, tāpēc šķiet ka varbūt kaut kur kļūdos. Varbūt kāds var paskaidrot vai patiešām tā var būt-vienā spēlē 2reiz spēlē papildlaiku līdz gūtiem vārtiem un divreiz pēcspēles metieni.
, 2013-02-26 10:23, pirms 11 gadiem
kapec programma vsb bet te raksta ka tv6 radis bet vinju programma nav?doddiet ludzu kads 100% info!
, 2013-02-26 10:25, pirms 11 gadiem
Holtu vajag atpakaļ uz DR. Pirms gada mums bija Sandis(galvenais jau kā kapteinis), Holts, M.Rēdlihs, Sprukts-tie bija tie spēlētāji, kas uzturēja komandas garu , gan veidoja spēles zīmējumu. Var pieminēt ļoti nerezultatīvos bet noderīgos Luseniusu un Cipuli. Pēdējais kausēja pretiniekus ar savu ātrumu, veidoja momentus, pašam bija-patiešām cilvēks kam sezonā neveicās. Luseniuss-pats nemeta, bet kurā maiņā ielaika. tās maiņas spēle atdzīvojās. Labākais lietderības koeficients komandā.
Šogad viņi visi spēlē citur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-26 11:12, pirms 11 gadiem
PAR UZVARU! SARAUJ!
, 2013-02-26 11:27, pirms 11 gadiem
pricis rakstīja: tiešām tv6 rādīs,lnt gan saka,ka nē,tikai viasat,ja nu gadījumā tā būs-tad lai tas zviedrs rauj ķepā,tik un tā viņa bļodu ne mūžam nepirkšu.
TV6 neraadiiis...Jau 2tro dienu pa TV6 iet reklama ka SPELI TIKAI pa VSB radiiiis....
, 2013-02-26 11:33, pirms 11 gadiem
Arī Dinamo lapā rakstīts, ka tiešraide VSB. Hvz no kādiem resursiem šajā rakstā parādījies, ka TV6... Ulvi?
, 2013-02-26 11:34, pirms 11 gadiem
Domāju, ka šobrīd iekš Dinamo vismaz pusei ir ļoti liela motivācija cīnīties, jo īpaši jaunajiem. Viņiem tā ir reāla izdevība parādīt sevi cīņā, uzkrāt pieredzi un tikt pieteikumā uz nākamo sezonu.
, 2013-02-26 11:35, pirms 11 gadiem
Aiziet pa PIPARKŪKU kausu
, 2013-02-26 11:35, pirms 11 gadiem
nu jopt.cik var č akarēt cilvēkus.Tad rādīs pa to TV6 vai nē?Autor,otkuda infa?
, 2013-02-26 11:41, pirms 11 gadiem
FUNS rakstīja: Neesmu lasījis Cerību kausa nolikumu, tikai lasījis tā pārstāstus. Pateikšu piemēru, kā es sapratu un tad tie kas ZIN , pasakiet kur es kļūdos.
Dinamo uzvar 2 spēles Rīgā, 3 spēlē uzvar Donbass, 4 spēle beidzās neizšķirti pamatlaikā (loģiski prasītos ka tālāk iet Dinamo, bet sapratu ka neizšķirti nebūs-papildlaiks un bullīši). Tātad 4 spēlē ir papildlaiks līdz pirmiem gūtiem vārtiem, tie netiek gūti, tad seko pēcspēles metieni-uzvar Donbass un sērijā 2-2.
Tālāk cik saprotu seko bezprecedenta gadījums, atkal jāspēlē papildlaiks , kurš uzvar sērijā, ja vārti nav tad seko vēl viena pācspēles metienu sērija. Izklausās jocīgi, tāpēc šķiet ka varbūt kaut kur kļūdos. Varbūt kāds var paskaidrot vai patiešām tā var būt-vienā spēlē 2reiz spēlē papildlaiku līdz gūtiem vārtiem un divreiz pēcspēles metieni.
Katra spēle tiek spēlēta līdz uzvarai ar tik overtaimiem, cik nepieciešams. Ja pēdējā spēlē komanda uzvar un panāk 2-2, notīra ledu un met buļļus.
, 2013-02-26 11:42, pirms 11 gadiem
Nadeždas kausu varēja nosaukt Laikas vārdā. Arī meitene, turklāt pati pirmā kosmosā! Vēl pirms Jurija. Vai balalaikas vārdā. Tā kosmosā nav bijusi, toties tautiski un kulturāli.

Bet caurkritušie Gagarina kausa dalībnieki truliem skatieniem vērsies TV ekrānos, kā prātīgās komandas, kas neskrēja pēc Gagarina, izcīna kausu un pusmiljonu
, 2013-02-26 12:08, pirms 11 gadiem
FUNS rakstīja: Varbūt kāds var paskaidrot vai patiešām tā var būt-vienā spēlē 2reiz spēlē papildlaiku līdz gūtiem vārtiem un divreiz pēcspēles metieni.
Tādā veidā, ka CK tika izgudrots tikko un jaunus līgumus, kas atbilst KHL standarta sezonas ritējumam ar ledus hallēm noslēgt neizdevās (tās visticamāk telpas jau notirgoja citiem pasākumiem).
Lūk arī tev atbilde kāpēc viss ir tā kā ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-26 12:20, pirms 11 gadiem
Nu tad var vai raksta nevar autors pamatot ka būs pa tv 6 vai nebūs?????
, 2013-02-26 12:28, pirms 11 gadiem
Par ļaužu čakarēšanu var norauties pa ķobi !!! Kur pierādījumi , ka TV6 rādīs spēli ???
, 2013-02-26 12:31, pirms 11 gadiem
nav nekur rakstīts,ka tv6 rāda!
Autor,kur uzzinaji?
, 2013-02-26 12:49, pirms 11 gadiem
Nu galīgs sviests ar tām TV padarīšanām,necieņa pret līdzjutējiem,kas netiek uz arēnu,un ja Dināmo pat cīnītos par gagarinu,es to sūdaino skandināvu bļodu nepirktu principā,novēlu sāpīgu bankrotu šiem kapeiku pisējiem
, 2013-02-26 12:51, pirms 11 gadiem
FUNS rakstīja: Neesmu lasījis Cerību kausa nolikumu, tikai lasījis tā pārstāstus. Pateikšu piemēru, kā es sapratu un tad tie kas ZIN , pasakiet kur es kļūdos.
Dinamo uzvar 2 spēles Rīgā, 3 spēlē uzvar Donbass, 4 spēle beidzās neizšķirti pamatlaikā (loģiski prasītos ka tālāk iet Dinamo, bet sapratu ka neizšķirti nebūs-papildlaiks un bullīši). Tātad 4 spēlē ir papildlaiks līdz pirmiem gūtiem vārtiem, tie netiek gūti, tad seko pēcspēles metieni-uzvar Donbass un sērijā 2-2.
Tālāk cik saprotu seko bezprecedenta gadījums, atkal jāspēlē papildlaiks , kurš uzvar sērijā, ja vārti nav tad seko vēl viena pācspēles metienu sērija. Izklausās jocīgi, tāpēc šķiet ka varbūt kaut kur kļūdos. Varbūt kāds var paskaidrot vai patiešām tā var būt-vienā spēlē 2reiz spēlē papildlaiku līdz gūtiem vārtiem un divreiz pēcspēles metieni.
Ja sērija norisinās pēc Tava scenārija, tad tas tiešām ir sviests, un Naģeždas kausa nolikums ir sviestains.
Tikai nepiekrītu Tavai frāzei: "4 spēle beidzās neizšķirti pamatlaikā (loģiski prasītos ka tālāk iet Dinamo, bet sapratu ka neizšķirti nebūs-papildlaiks un bullīši). Tas nebūtu loģiski, ja pēc niča ceturtās spēles pamatlaikā tālāk tiktu RD (vai Donbass), jo jau sen visā pasaules hokejā vairs nav neizšķirta iznākuma, tātad. loģisks ir PL+PM.
Šeit vari izlasīt visu Naģeždas kausa nolikumu:

khl.ru
, 2013-02-26 13:01, pirms 11 gadiem
Cik var te putroties ar tiem neizšķirtiem. Nav nekādu neizšķirtu spēļu, spēlē, kamēr kāds uzvar, neizšķirts var būt tikai sērijā. Tā kā, acīmredzot, nav paredzētas vairāk par 4 spēlēm, ja nu ir šis neizšķirts SĒRIJĀ, tad tiek mesti bullīši.
Tā vismaz ir rakstīts tajā nolikumā.
, 2013-02-26 13:17, pirms 11 gadiem
Ko Jūs nesaprotat, nerādīs TV6, NERĀDĪS!!! VSB ir poh** uz Jūs komentāriem, tā tie raksta savā twiter kontā! Nožēlojami, ka nerādīs TV6.

Viasat / Viasat / Par Viasat / Jaunumi
, 2013-02-26 13:18, pirms 11 gadiem
Karsumam šodien ir 27. dzimšanas diena!
Apsveicu Mežoni, un novēlu trejdevītajā jubilejā iemest hat-trick un uzvaru!
, 2013-02-26 14:26, pirms 11 gadiem
hypocrisy rakstīja: Cik var te putroties ar tiem neizšķirtiem. Nav nekādu neizšķirtu spēļu, spēlē, kamēr kāds uzvar, neizšķirts var būt tikai sērijā. Tā kā, acīmredzot, nav paredzētas vairāk par 4 spēlēm, ja nu ir šis neizšķirts SĒRIJĀ, tad tiek mesti bullīši.
Tā vismaz ir rakstīts tajā nolikumā.
Spartak-Vityaz,pirmā spēle sērijā-2:2 ?
, 2013-02-26 14:38, pirms 11 gadiem
LTpirags rakstīja: Spartak-Vityaz,pirmā spēle sērijā-2:2 ?
Tiešām, khl ir izcēlušies ar reti sviestainu Naģeždas kausa nolikumu, un ir atkal ieviesuši neizšķirtu, bet tikai kval. raundā!

4.4. Первый матч проводится на поле соперника, занявшего более
низкое место по итогам Первого этапа. Результат матча определяется в
основное время игры (дополнительный период не проводится). Второй матч
проводится на поле соперника, занявшего более высокое место по итогам
Первого этапа.
4.5. Если в одном из матчей (в основное время) была зафиксирована
победа одного из клубов, а другой матч завершился вничью, то победителем
серии становится Клуб, одержавший победу в одном из матчей.

khl.ru
, 2013-02-26 14:40, pirms 11 gadiem
LTpirags rakstīja: Spartak-Vityaz,pirmā spēle sērijā-2:2 ?
Bļin, kāds Vitjaz? PO sākas ar šodienu. Četras komandas rietumos, četras austrumos.
, 2013-02-26 14:43, pirms 11 gadiem
Ja kāds nepamanīja, ka tās DIVAS spēles pret Torpedo bija par IEKĻŪŠANU tajā s#da kausa izcīņā, jo rietumos 6 komandas.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.