Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: WILDE

Karsums: Mūsu maiņas galvenā iezīme ir spītība

Karsums: Mūsu maiņas galvenā iezīme ir spītība
Mārtiņš Karsums raida ripu ''Ak Bars'' vārtos
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

KHL mājaslapā publicētajā intervijā Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums stāsta par spēlēšanu "Dinamo", savu agresīvo spēles stilu un nākotnes iecerēm.

Mārtiņš Karsums intervijas ievadā saka:

-Esmu ļoti priecīgs par gūtajiem četriem vārtiem divās spēlēs, taču jāsaka liels paldies partneriem.

- Maiņu Karsums- Sprukts- Ankipāns izveidoja Latvijas izlases treneris Oļegs Znaroks. Izrādās, viņš nav kļūdījies?
- Mēs kopā spēlējam jau divus- trīs gadus, pagājušās sezonas beigas "Dinamo" arī nospēlējām vienā trijniekā. Ģirtam pavasarī gadījās nepatīkama trauma, pirksta lūzums. Pleijofos mums viņa mazliet pietrūka, jo mēs pa šiem gadiem esam lieliski saspēlējušies.

- Kā ir sadalītas lomas jūsu maiņā?
- Droši vien, Jānis Sprukts par mums domā, bet mēs ar Ankipānu cīnamies. Bet, ja aizdomājas, tad sanāk, ka cīnāmies mēs visi trīs, cik vien ir spēka. Mūsu maiņas galvenā iezīme ir spītība- nav svarīgi, kāds ir rezultāts, mums ir jāiet uz priekšu un jālien uz pretinieka vārtiem.

- Latvijā runā, ka Znaroks spēcīgi ietekmējis Jūsu veidošanos. Tā ir taisnība?
- Patiešām, es pie viņa spēlēju jauniešu un junioru izlasēs, pēc tam pārgāju uz lielo izlasi. Znaroks ir Znaroks. Kāds viņs ir, to zin visi. Man viņš ir daudz iemācījis, to pašu uzstājību, nepiekāpību, ar kuru savā laikā slavens bija viņš pats. Znaroks diezgan daudz ir devis man kā spēlētājam. Ko gribētos no Oļega pārņemt? Atkal to pašu spītību. no junioru laikiem viņš man lika visā iet līdz galam, lai kas notiktu uz ledus.


- Jāatzīstās, ka es šīs epizodes īpaši labi neatceros. Vienā gadījumā pret zviedru es tiešām nospēlēju pārāk asi un, atzīstos, pārkāpu noteikumus. Otrajā gadījumā liekas bija tikai cīņa pie borta. Vai es atbilstu savai iesaukai? Redziet, es Kanādā sāku spēlēt spēka hokeju, man patīk cīņa. Tāpēc, ja ir iespēja iepresēt pretinieku bortā, es arī šodien nekautrēšos.

- Pagājušajā pavasarī pēc Jūsu atgriešanās no AHL, līdzjutēji runāja: "Nu, tagad Karsums visiem parādīs". Bet nekas tamlīdzīgs nenotika.
- KHL daudz, kas ir savādāks, sākot ar laukumiem. Nav tādas grūstīšanās pie bortiem, kā Amerikā. Tāpēc man arī nesanāk, tas ir, nesanāk pagrūstīties tik labi, kā agrāk.

- Nācās mainīt savu manieri?
- Tūlīt pēc tā pasaules čempionāta es pacentos saņemties. Tomēr tur viss sanāca pārmērīgi. Bet delikāti spēlēt ar pretinieku es netaisos.

- Pagājušajā sezonā lielu interesi pret Jums izrādīja HK MVD. Klubs pat paziņoja par līguma noslēgšanu, bet pēdējā brīdī viss nojuka. Nenožēlojat, ka nonācāt Rīgā un nepaņēmāt Krievijas čempionāta sudraba medaļas?
- Kāpēc tā spriest? Kā sanāca, tā sanāca.

-Bet kāpēc Tampas un HK MVD pārrunas toreiz izjuka?
- Tampa nedaudz kļūdījās ar papīriem un, beigu beigās, es nonācu Rīgā. Taču es nemaz to nenožēloju. Laikam, sezonas beigas men pilnībā neizdevās, bet toties esmu mājās, blakus ģimenei, līdzjutējiem un ierastajiem partneriem.
.
- Cik lielā mērā Jūs esat atkarīgs no garastāvokļa?
- Esmu ļoti atkarīgs. Ja ir slikts garastāvoklis, tas uzreiz ietekmē spēli. Pagājušajā gadā Amerikā, kad Tampa manu nosūtīja uz AHL, man viss sagriezās galvā. Turklāt AHL mani ielika ceturtajā maiņā, un uguntiņa pavisam nodzisa. Viss aizgāja uz leju. Bet vasaras laikā es sapratu, ka jācenšas nedomāt par slikto un spēlēt, kā protu.

- Šajā sezonā KHL ir daudz jaunpienācēju no AHL. Kādu, Jūsuprāt, iespaidu uz līgu tas atstās?
- Mūsu līgā ir augstāks līmenis, nekā AHL, tāpēc puiši brauc šurp. Viņi saprot, ja labi sevi parādīsi Krievijā, tad būs iespējas izsisties uz NHL. viņi brauc pēc pieredzes un iespējas sevi parādīt.

- Pats par sevi arī tāpat domājat?
- Domāju pēc pāris gadiem, labi spēlējot, izsisties uz Ameriku. Bet galīgi vēl neesmu nolēmis. Vasarā noslēdzu divu gadu līgumu ar "Dinamo", tāpēc fokusēšos uz KHL.

Avots:

Континентальная Хоккейная Лига - По прозвищу...


, 2010-09-23 18:01, pirms 14 gadiem
Nja.. tik KHL majas lapa- bilde ir ar Ankipanu..:p
, 2010-09-23 18:07, pirms 14 gadiem
Es vēl neatvēru rakstu, bet pēc pirmajiem diviem vārdiem - Po prozvišju... jau sapratu, ka būs ZVĒRS. Bet Ankipāns iespārda.
, 2010-09-23 19:14, pirms 14 gadiem
Viņa maiņa gūst vārtus, jo ar spēku viņi iet uz priekšu un protams arī spītīpa
, 2010-09-23 20:31, pirms 14 gadiem
Jā, Karsums viens no labākajiem Znaroka skolniekiem, lai gan daudzi citi arī ir labi. Cerams, ka viņam izdosies atgriezties Ziemeļamerikā un cerams, ka arī izlasē turpinās būt viens no līderiem!
, 2010-09-23 20:54, pirms 14 gadiem
ja runā par spītību, tad tas Karsumam piemīt, tomēr, kad TBL nosūtija viņu uz AHL vajadzēja būt vēl spītīgākam un parādīt, ka ir NHL vecis, nevis samierināties(padoties) un spēlēt 4.maiņā! Lai nu par kuru Latvijas hokejistu runātu, bet nu Karsums 100% nav izmantojis savu potenciālu!
ļoti, ļoti ceru, ka šī sezona Karsikam būs spīdoša, un vēl ceru, ka izdosies tikt NHL
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.