Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Savickis: "Valstij "Dinamo" uzturēt būtu ļoti vienkārši"

Savickis: "Valstij "Dinamo" uzturēt būtu ļoti vienkārši"
Juris Savickis
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Hokeja kluba "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis šorīt Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā" izteicās par situāciju ar komandas sponsora meklēšanu, norādot, ka tuvākajās dienās visam vajadzētu kļūt oficiāli apstiprinātam. Kluba budžets tiek plānots 12 miljonu eiro apmērā.

"Faktiski esam vienojušies, viss it kā ir kārtībā, bet attiecīgie papīri vēl nav parakstīti," situāciju ar sponsora piesaisti aprakstīja Savickis. "Pie tā strādāju pāris nedēļas un pāris dienu laikā izdosies formalizēt to, kas sarunāts mutiski.[..] Esam ekonomiku noveduši tik tālu, ka privātais bizness Latvijā nav spējīgs uzturēt šādu komandu. Valstij šādu komandu uzturēt būtu ļoti vienkārši. Likumus var izmainīt, būtībā tas ir politisks lēmums. Redzējāt, kas notika Sočos un Minskā, kā spēlēja mūsu izlase, kuras pamatā ir Rīgas "Dinamo" spēlētāji. Biju klāt un redzēju to. Tas ir neaptverami, ko "Dinamo" un izlase panāk Latvijas labā."

"Jebkuras komandas aiziešana no KHL ir iespējama," atbildot uz jautājumu, vai pastāv risks, ka "Dinamo" varētu nākotnē nestartēt KHL, sacīja Savickis. "Šogad nespēlēs "Lev", nāks klāt somi, Sočos izveidota komanda, "Lada" atgriezusies. KHL ir dinamisks veidojums. Mēs to uztveram ļoti vienkāršoti - nauda pieejama, vienmēr tā būs, tradīcijas ir. Sešas sezonas kā pa diedziņu - nauda bija, atlika to sadalīt spēlētājiem. Galvenais uzdevums bija atrast labākos spēlētājus. Neviens neredzēja melno darbu - ko nozīmē sameklēt 70 miljonus eiro, kas piesaistīti pa šiem gadiem. Protams, esam izaudzinājuši miljonārus, esam palīdzējuši daudziem bērniem."

"Lieta ir diezgan sarežģīta. Man ar kolēģiem jāpiegādā gāze vai nu rietumos vai austrumos un jānopelna tik daudz naudas, lai peļņas daļu es varētu novirzīt uz "Dinamo" finansēšanu," Savickis atklāja "Dinamo" budžeta izveidošanas principu. "Līgums tiks slēgts vismaz uz vienu sezonu. Protams, mēs gribētu, lai tas būtu uz trim vai pieciem gadiem. Lai nebūtu tā, kā iznāca ar "Lev". Sponsori būs vairākas gāzes kompānijas."

Savickis arī norādīja, ka ar spēlētājiem līgumi jau esot saslēgti, vien ar noteiktām atrunām: "Negribētos iebraukt arī auzās, lai nav tā, ka ir līgumi, bet nevaram izpildīt savas saistības attiecībā pret spēlētājiem. Stratēģija paliek tāda pati - ņemsim paši savus puikas, cik vien tos varēs dabūt."

Budžets tiek plānots iepriekšējos apmēros - 12 miljoni eiro. Savickis arī atzina, ka šogad komandā nebūs tik lielas zvaigznes, kāda iepriekš bija Sandis Ozoliņš.

Intervija ar Juri Savicki "Rīta Panorāmā"


Slēpts komentārs: Ahmeds
, 2014-07-23 12:50, pirms 10 gadiem
Tāpat kā Liepājas Metalurgu, Parex banku un pārējo miljonāru privātās struktūras...
, 2014-07-23 12:50, pirms 10 gadiem
Jā, jā. Ka tik kāds piķiīti iedod
, 2014-07-23 12:56, pirms 10 gadiem
Tūlīt te sāksies īstie "kari". Maigā vara, Putina projekts, nodevēji, čekisti, kolhoza līga un lieliskā atmosfēra, tautas komanda, fani, hokejs pusgada garumā utt.
Var paņmet popkornu , sēdēt un lasīt komentārus. Kura puse šajā rakstā uzvarēs.
, 2014-07-23 12:57, pirms 10 gadiem
No rīta redzēju Savicka interviju LTV1. Domāju vai viņš patiešām ir tik naivs vai izliekas. Naivs čekists-neticu, bet runāja kā bērndārznieks un viņa uzskati
- īsts prokrieviskais atbalstītājs.
, 2014-07-23 13:00, pirms 10 gadiem
Kāpēc valstij būtu jāuztur krievu projekts un visa tā liekēžu varza,kas sēž tajā padomē ar Savicki priekšgalā ?!
, 2014-07-23 13:05, pirms 10 gadiem
nav naudas nav kluba, ko tas savickis velk garumā?
, 2014-07-23 13:06, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: No rīta redzēju Savicka interviju LTV1. Domāju vai viņš patiešām ir tik naivs vai izliekas. Naivs čekists-neticu, bet runāja kā bērndārznieks un viņa uzskati
- īsts prokrieviskais atbalstītājs.
tieši tāds pats kā tu - atbalstot ar putām uz lūpām šo projektu, tu atbalsti Savicki. ne ar īpaši neatšķiries no Savicka! Kad rudenī iesi uz arēnu neaizmirsti pavicināt Kalvīša partijas karogus kurus izsniegs pirms mačiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 13:08, pirms 10 gadiem
Jāatcerās ko teica J Matulis Sporta Studijā - klīda tādas runas ka ja šogad KHL spēlētu LEV un Donbass tad Rigas Dinamo KHL šogad nebūtu!
, 2014-07-23 13:09, pirms 10 gadiem
AlanRich rakstīja: Jā, jā. Ka tik kāds piķiīti iedod
Kur problēma? Jūrmala šajās dienās ir pilna ar mijardieriem, Jurim atliek aiziet ar kādu parunāt, paraudāt uz pleca un gan jau kāds 15milj eiro atmestu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 13:13, pirms 10 gadiem
Un uz visa tā vēl jo vairāk gribētu sagaidīt Latvijas sabiedrības skaidro atbildi uz ubagu - Krievijai pakaļā līdēju darbošanos - tukšas tribīnes un akciju sabiedrības Rižskoje ģinamo absolūtu ignorēšanu.
, 2014-07-23 13:14, pirms 10 gadiem
No visas intervijas bija jāsaklausa viens teikums- Kā veiksies Iterai ar sarunām Eiropā, tā veiksies Savickim un Dinamo..
, 2014-07-23 13:15, pirms 10 gadiem
Savicikim jau arii nebuutu ar sazagto naudu uzrutureet Dinamo
, 2014-07-23 13:18, pirms 10 gadiem
Krievijas valstij tas tiešām ir ļoti vienkārši
, 2014-07-23 13:21, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kur problēma? Jūrmala šajās dienās ir pilna ar mijardieriem, Jurim atliek aiziet ar kādu parunāt, paraudāt uz pleca un gan jau kāds 15milj eiro atmestu!
Tur Saeima plaši pārstāvēta ne?
, 2014-07-23 13:21, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: tieši tāds pats kā tu - atbalstot ar putām uz lūpām šo projektu, tu atbalsti Savicki. ne ar īpaši neatšķiries no Savicka! Kad rudenī iesi uz arēnu neaizmirsti pavicināt Kalvīša partijas karogus kurus izsniegs pirms mačiem
Savickis ļoti nepatīk, jau sen un bieži esmu teicis pretīgs tips, īsts krievu pielīdējs. Kalvītis neitrāls ar nelielu mīnusa zīmi.
DR vadītāji kopumā ļoti nepatīk (te es nedomāju treneru korpusu). kas iešu uz arēnu ar baudu skatīšos hokeju, latviešu puikas, kuriem ir iespēja dzīvot un strādāt (spēlēt) Latvijā, baudīšu laba līmeņa hokeju, klausīšos īstas latviešu dziesmas, Latvijas himnu, kas skan arēnā (kaut kā krieviskas dziesmas tur neesmu dzirdējis, lai kā tev to gribētos), piemēram Vella kalpu dziesmas , kas ļoti patīk hokeja kontekstā, priecāšos par katru DR uzvaru par krievu klubiem (kas sagādā īpašu prieku, kad uzveikts tiek tieši Krievijas klubs). Gan jau domā par Krievijas himnu , bet var jau izmantot ausu aizbāžņus, mājās izslēgt skaņu, vai arēnā pirms himnas aiziet uz tualeti un tajā laikā kaut ko tur darīt...
, 2014-07-23 13:23, pirms 10 gadiem
Ja nav naudas, klubs jāver ciet, un nav ko daudz vilkt garumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 13:29, pirms 10 gadiem
Jāievieš ziedojumu kastes lielveikalos pie kasēm.
, 2014-07-23 13:29, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja nav naudas, klubs jāver ciet, un nav ko daudz vilkt garumā.
Latvijā nav neviens profesionāls klubs kurš ar bumbas vai ripas dzenāšanu var sev iztiku nopelnīt.
, 2014-07-23 13:30, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kalvītim neliela mīnuss zīme? Viņa vajag tik lielu mīnusu kā visa Latvija
piekriitu - pirmais valsts nodeveeju sarakstaa, kas Maskavaa saeedies ikrus nobalsoja par Abrenes atdosanu Krievijai
, 2014-07-23 13:31, pirms 10 gadiem
AlanRich rakstīja: Tur Saeima plaši pārstāvēta ne?
No krievu bagātnieka "izsist" naudu ir daudz vieglāk kā no Vienotības un tas ir jāatzīst jebkuram kas seko līdz Vienotības "attiecībām" ar sportu!

Ir bijuši ļooti daudz gadījumu kad Vienotība (kas ir varas partija) ir atteikusi finansējumu sportam!

Es vispār uzskatu ka piemēram tikai nacionālajām izlasēm un nacionālās izlases sportistiem būtu jātrennējas un treniņnometnes jāaizvada par valsts finansējumu nevis jāiet pie sponsoriem un uz ceļiem bez maz vai jālūdz nauda lai var LATVIJAS NACIONĀLĀ izlase aizvadīt pilnvērtīgu treniņnometni!

Dinamo ir cits projekts, tas ir privāts klubs un es uzskatu ka ne valstij ne valstij piederošiem uzņēmumiem nauda viņiem nav jādod pat neskatoties uz to kuras valsts čempionātā spēlē šis privātais klubs - Krievija, Vācija, ASV, Zviedrija.. pilnīgi vienalga, nauda nav jādod privātam klubam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 13:33, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kalvītim neliela mīnuss zīme? Viņa vajag tik lielu mīnusu kā visa Latvija
Nekad neesmu bijis Kalvīša atbalstītājs, bet tieši viņš bija tas kas pirms krīzes uz visiem stūriem bļāva, ekonomika pārkarst, jāierobežo izdevumi. Ko darija budžetnieki, parastie cilvēki? Bļāva pretī, aizver muti sivēn.
, 2014-07-23 13:34, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kalvītim neliela mīnuss zīme? Viņa vajag tik lielu mīnusu kā visa Latvija
Lielus mīnusus pelna Ždanoka, Urbanovičs, Rubiks. Piekrītu ka Kalvītis nolaida valsti, jo nepamatoti viņa laikā valstī maksāja lielas algas parastajiem cilevēkiem (piemēram skolotāji Klavīša laikā saņēma lielākās algas, bet tās bija nepamatoti augstas). Bet šeit noteikti par komentāru lieciet mīnusus jo nav par tēmu.
, 2014-07-23 13:35, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Latvijā nav neviens profesionāls klubs kurš ar bumbas vai ripas dzenāšanu var sev iztiku nopelnīt.
Un tādi arī nav vajadzīgi ,jo Latvijai pietiek ar pusamatieru komandām,kuru līmeni pāraugot sportists dodās leģionāru gaitās.
, 2014-07-23 13:40, pirms 10 gadiem
Savickis atbalsta katru putina soli,tad tikai loģiski ,ka naudu dinamo viņš var prasīt putinam,bet ne jau Latvijai ,jo Latvijai tāda līmeņa klubi nav vajadzīgi.Pirmkārt mēs to nevaram pavilkt finansiāli un otkārt tādi monstri savāc visu labāko no citiem klubiem ,bet līdz ar centralizāciju zūd konkurence.Ar to domāju jauno hokejistu savākšanu

zem viena kluba jau no 14 gadu vecuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 13:44, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: No krievu bagātnieka "izsist" naudu ir daudz vieglāk kā no Vienotības un tas ir jāatzīst jebkuram kas seko līdz Vienotības "attiecībām" ar sportu!

Ir bijuši ļooti daudz gadījumu kad Vienotība (kas ir varas partija) ir atteikusi finansējumu sportam!


Es vispār uzskatu ka piemēram tikai nacionālajām izlasēm un nacionālās izlases sportistiem būtu jātrennējas un treniņnometnes jāaizvada par valsts finansējumu nevis jāiet pie sponsoriem un uz ceļiem bez maz vai jālūdz nauda lai var LATVIJAS NACIONĀLĀ izlase aizvadīt pilnvērtīgu treniņnometni!


Dinamo ir cits projekts, tas ir privāts klubs un es uzskatu ka ne valstij ne valstij piederošiem uzņēmumiem nauda viņiem nav jādod pat neskatoties uz to kuras valsts čempionātā spēlē šis privātais klubs - Krievija, Vācija, ASV, Zviedrija.. pilnīgi vienalga, nauda nav jādod privātam klubam!
Man par to kur Juris naudu ņem dziļi vienalga, bet nevajag te ņaudēt, ka valsts viņam neko nedod. Tas, ka krievam vieglāk pajautāt, tas, protams, ka ir skaidsr
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-23 13:51, pirms 10 gadiem
Būtu diezgan stulbi ja valsts dotu privātam klubam kaut vai 5 000 000 eiro katru gadu un tai pat laikā piemēram mūsu v-atlētiem nav ziemā manēžas kur trenēties, vasarā v-atlētikas stadioni kur var trenēties sportisti ir maigi sakot ļooti sliktā stāvoklī, jaunatnes sports turas uz vecākiem. jo valsts pa lielam viņus neatbalsta!

Ir tik daudz problēmas Latvijas sportā kuras prasa risinājumu jau gadus 10-15!!

Un Juris vel prasa lai valsts viņu atbalsta? A kauns ir par to vai nav?
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.