Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Latvijas klubiem neveiksmes Baltkrievijas atklātajā čempionātā

Latvijas klubiem neveiksmes Baltkrievijas atklātajā čempionātā
Dmitrijs Žabotinskis "Liepājas metalurgs" vārtos
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta spēlēs SK "Liepājas metalurgs" piekāpās Grodņas komandai "Neman" – 2:5, bet "Dinamo / Juniors" atzina HK "Brest" pārākumu – 1:4.

Rezultātu Liepājā atklāja liepājnieki. Spēlējot vairākumā, ripu laukuma stūrī uztvēra Māris Grāvītis, kurš izskārtoja sev izdevīgāku pozīciju un ar spēcīgu metienu izvirzīja mūsējos vadībā. Otrā trešdaļa liepājniekiem sākās ļoti neveiksmīgi – vēl no pirmā perioda līdzi vilkā noraidījums, kuru viesi drīz vien izmantoja. Sekoja vēl viena Grodņas kluba ofensīva, ar kuru metalurgi netika galā un 25.minūtē jau 1:2. Lai arī 34.minūtē Maksims Širokovs panāca 2:2, pēdējā pārtraukumā ejot vadībā bija viesi, kas trešo reizi spēlē izmantoja skaitlisko vairākumu. Pēdējās trešdaļas 7.minūtē viesi panāca 4:2 savā labā, un, lai arī metalurgi priekšlaicīgi nesamierinājās ar zaudējumu un radīja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, vārtus vēl guva viesi. Spēles beigu rezultāts – 2:5.

Zaudējumu savā laukumā šovakar piedzīvoja arī "Dinamo / Juniors" hokejisti, kuri ar rezultātu 1:4 atzina HK "Brest" pārākumu. Vienīgos vārtus jauno dinamiešu labā guva Mārtiņš Gipters.

"Dinamo / Juniors" komanda vienpadsmit spēlēs sakrājusi piecus punktus, bet "Liepājas Metalurgs" desmit cīņās septiņi punkti.

Baltkrievijas atklātais hokeja čempionāts

Liepājas metalurgs – Neman 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Vārti: 11:15 1:0 Grāvītis (Feldmanis, Fiļimonovs) vair., 20:09 1:1 Medveģjevs (Lisičkins, Ševeļevs) vair., 24:00 2:1 Pavlovičs (Medveģjevs, Bondarevs) vair., 33:02 2:2 Širokovs (Mamonovs, Fiļimonovs), 36:50 2:3 Lisičkins (Ševeļevs, Malaškevičs) vair., 46:41 2:4 Mjaģeļs (Maljavko, Orļuks), 58:23 2:5 Lisičkins (Ševeļevs, Malaškevičs).
Metieni: 23:25

Dinamo / Juniors – Brest 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Vārti: 0:28 1:0 Gipters (Borovkovs, Upītis), 26:25 1:1 Koļubakins (Daškovs, Kozačeks), 26:58 1:2 Gavriļenko, 57:22 1:3 Kuļevičus (Kozačeks), 57:42 1:4 Svito (Kuļevičus, Daškovs) vair.
Metieni: 39:27

Izmantotie resursi:
hockey.by


, 2009-09-29 21:42, pirms 15 gadiem
zāģis seko zāģim

Realizācija švaka Junioram (Metieni: 39:27)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-29 21:44, pirms 15 gadiem
čābīgi viņiem tajā bač klājas
, 2009-09-29 21:46, pirms 15 gadiem
iekopēšu savu tekstu no foruma:

Dinamo / Juniors spēli uzsāka šādos virknējumos:

1) Indrašis - Upītis - Borovkovs, Gipters - Birziņš;
2) Vilkoits - Straupe - Hartmanis, Kauss - Porejs;
3) Jass - Tiļļa - Pelšs; Freibergs - Bullītis;
4) Dobreņkijs - Bičevskis - Biezais, Ševčenko - Jakovļevs.

Pirmajā periodā vārti tika gūti jau pirmajā minūtē, izcēlās aizsargs Gipters. Kā vēlāk izrādījās, šie bija arī vienīgie vārti DJ izpildījumā. Visu pirmo periodu ievērojams pārsvars bija DJ, tomēr pietrūka paša galvenā - visu daudzo izdevību realizācija. Arī vairākumi, gan 5:4, gan 4:3, gan 5:3 netika realizēti.

Otrajā periodā Brestas komanda izskatījās savākusies un aizvien biežāk sāka izveidot bīstamus pretuzbrukumus, līdz panāca savu - pēc DJ pozicionālas kļūdas guva vārtus izgājienā pa flangu. Arī Žurkovs šoreiz neizglāba. Uzreiz īsi pēc tam sekoja nākošā kļūda aizsardzībā un burzmā pie vārtiem veiklāki izrādījās Brestas hokejisti. Pusminūtes laikā rezultāts no 1:0 kļuva 1:2. Atlikušajā perioda daļā DJ mēģināja atspēlēties, tomēr neveiksmīgi.

Trešais periods sākās ar izmaiņām DJ sastāvā. Dobreņkijs tika pacelts uz 1. maiņu, savukārt Vilkoits ielikts 3. maiņas centrā. Malā palika uzbrucēji Tiļļa, Biezais un Bičevskis, kā arī aizsargu pāris Kauss - Porejs. Līdz pat perioda beigām DJ mēģināja atspēlēties, bet Brestas hokejisti atbildēja ar diezgan bīstamiem pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem (divarpus minūtes pirms spēles beigām) pēc kārtējās pozicionālās kļūdas Brestas hokejisti guva vārtus. Pēc tam jau sekoja emocijas, apzināts noraidījums DJ un uzreiz nākošie zaudētie vārti.

Principā šī spēle bija jāuzvar. Pirmajā periodā pat šaubas neradās, ka tā tas arī būs. Tomēr divi ātri zaudētie vārti otrajā periodā visu pavērsa pilnīgi pretējā virzienā. Žurkovs šodien nebija liels glābējs, manuprāt, pirmos un trešos vārtus varēja arī izvilkt.
, 2009-09-29 21:54, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: iekopēšu savu tekstu no foruma:
plds par info. šoreiz nesanāca noskatīties...
, 2009-09-29 21:55, pirms 15 gadiem
Jā, zaudēt Brestai savā laukumā nav labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-29 22:41, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Uz LM spēli šoreiz nebiju, jo esmu mazliet apslimis.
Neko labu tāpat neredzētu - to varētu nosaukt "Hokeja stundas LM jaunai maiņai", skolotāji - Ņeman hokeisti.
Pirmai maiņai vēl kaut kas sanāca, Širokovs bija ļoti labs, bet citi..
, 2009-09-29 23:16, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Bet joprojām pieturos pie domas, ka RDJ ir farma liktenis. Nepārtraukto maiņu raustīšana nekad ne pie kā laba nenoved. Neko nevarētu teikt, ja BAČ visām komandām tā būtu, bet ir tikai divām komandām, un viena no tām ir RDJ.
Uz LM spēli šoreiz nebiju, jo esmu mazliet apslimis.
Izmaiņas virknējumos ir visām komandām - traumas, kads neiztur konkurenci, vnk lai pamainītu spēles gaitu u.t.t. RDJ vienīgā bēda ir pieredzes trūkums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-29 23:29, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Varētu piekrist, ja vien šie nebūtu komandas līderi, un pie tam ne pa vienam. Diemžēl, bet gan RDJ, gan LM uz šo brīdi nav spējīgi nokomplektēt vismaz trīs (par četrām pat nerunājot) līdzvērtīgas maiņas.
Bresta bija jauzvar at tādu sastāvu kads bija, vnk komandai pietrūka šadu maču pieredzes. RDJ un LM varetu nokomplektēt kaujaspējīgāku blici, RDJ - viņiem citas prioritātes, nezinu kas sanāks no rezervju gatavošanas, bet U20 kandidāti izspēlēties dabūs. Par LM, nezinu, droši vien maz naudas, bet spēlētāju tirgū ir Štāls, vecākais Džera un vēl vienu otru no mūsu hokeja vidusslāņa varētu atgriest hokejā, vai atsaukt no rumānijām, kadri ir, tik nevienam nevajadzīgi
, 2009-09-29 23:46, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Bet joprojām pieturos pie domas, ka RDJ ir farma liktenis. Nepārtraukto maiņu raustīšana nekad ne pie kā laba nenoved. Neko nevarētu teikt, ja BAČ visām komandām tā būtu, bet ir tikai divām komandām, un viena no tām ir RDJ.
Uz LM spēli šoreiz nebiju, jo esmu mazliet apslimis.
Cik vispār Liepājā maksā biļetes uz šīm BAČ spēlēm? Varētu no Kuldīgas kādreiz aizčunčināt palūrēt klātienē!
, 2009-09-29 23:56, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Cik vispār Liepājā maksā biļetes uz šīm BAČ spēlēm? Varētu no Kuldīgas kādreiz aizčunčināt palūrēt klātienē!
Maksā lkm 1ls
, 2009-09-30 00:33, pirms 15 gadiem
A Kniksts vēl spēlē mečī?
, 2009-09-30 01:06, pirms 15 gadiem
Jā spēle bija jāuzvar, bet manuprāt treneris Beresņevs nenotvēra mirkli, kad belari mainīja spēles taktiku un beidza pārkāpt noteikumus(otrajā periodā)!Hartmanis ar Straupi darbojās stipri individuāli un bieži zaudēja ripu.Trešajā periodā vajadzēja nosēdināt malā tos, kas kļūdījās un nebija gatavi cīņai, nevis vienkārši 4.maiņu, kas tāpat daudz nespēlēja.
Lūk arī galvenie neveiksmes iemesli RDJ neveiksmei!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-01 17:53, pirms 15 gadiem
Rafaello rakstīja: A Kniksts vēl spēlē mečī?
spēlē, spēlē
Fotogrāfija no iepriekšējā gada labdarības spēles
Foto: Rotas Meiorceltnieks/Tukuma Balss

Tukumā notiks labdarības hokeja spēle starp Latvijas sporta slavenībām un HK "Rotas/Meliorceltnieks"

Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 17.00 Tukuma ledus hallē notiks labdarības hokeja spēle, kurā vietējā komanda "Rotas/Meliorceltnieks" krustos nūjas ar Latvijas hokeja draugu komandu ar sastāvā iekļautiem bijušajiem Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, citu sporta veidu pārstāvjiem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem. Spēles mērķis ir vākt līdzekļus jaunā tukumnieka Rodrigo rehabilitācijai. Ieeja spēlē būs par ziedojumiem.
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
6

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.
Elvis Merzļikins. Foto: IIHF.com
11

Pirmā pārbaude izbraukumā: Latvija samēros spēkus pret šveiciešiem

Pārbaudes spēļu ciklu, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar turpinās Latvijas valstsvienība. Pulksten 20:45 pretī stāsies Šveice, spēle tiks aizvadīta ceturtajā lielākajā pilsētā Lozannā. Tiešraide kanālā TV6.