Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Baltkrievijas hokeja izlasi vadīs Sidorenko

Baltkrievijas hokeja izlasi vadīs Sidorenko
Adrejs Sidorenko
Foto: TASS / Scanpix

Par Baltkrievijas hokeja izlases galveno treneri iecelts Krievijā dzimušais baltkrievu speciālists Andrejs Sidorenko, kurš savulaik jau vadīja izlasi, kad tā uzsāka savas gaitas uz starptautiskās skatuves.

Šī gada pasaules čempionātā Dānijā Baltkrievijas izlase piedzīvoja fiasko, zaudējot visās septiņās A grupas spēlēs un paliekot pēdējā astotajā pozīcijā. Tas nozīmē, ka nākamgad baltkrieviem būs jāspēlē pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā un jācīnās par tikšanu atpakaļ elites sabiedrībā.

Baltkrievija no elites izkrita pēc 14 gadu pārtraukuma un pirmajā divīzijā spēlēs pirmo reizi kopš 2004. gada. Šī gada čempionāta ievadā komandu vadīja kanādiešu speciālists Deivs Luiss, bet pēc zaudējumiem pirmajās trīs spēlēs ārzemnieks tika atbrīvots, viņa vietā stājoties Sergejam Puškovam.

Tagad pēc rūpīgas kandidātu atlases Baltkrievijas Hokeja federācija nolēmusi galvenā trenera darbu piedāvāt vietējam speciālistam Andrejam Sidorenko, kurš 1994. gadā vadīja komandu tās pirmajā pasaules čempionāta C grupā. Tieši Sidorenko ieveda baltkrievus B grupā, no kuras vēlāk, nu jau cita trenera vadībā, komanda tika A grupā jeb elites sabiedrībā.

Sidorenko par galveni treneri strādājis dažādos Baltkrievijas un Krievijas klubos, tostarp Novokuzņeckas "Metallurg", Habarovskas "Amur", Čeļabinskas "Traktor" un Maskavas "Spartak". Pagājušajā sezonā Sidorenko vadīja "Dizel" komandu Krievijas augstākajā līgā, 27 komandu konkurencē paliekot 19. vietā.

Nākamgad pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Baltkrievijai būs jāspēlē pret Koreju, Kazahstānu, Ungāriju, Slovēniju un Lietuvu. Lai atgrieztos elitē, jāieņem vismaz otrā vieta.

2021. gadā Baltkrievija kopā ar Latviju rīkos pasaules čempionātu elites divīzijai. Tieši Baltkrievijā paredzēts aizvadīt visas izšķirošās cīņas - pusfinālus un cīņas par medaļām.

Izmantotie resursi:
Home


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-24 17:25, pirms 6 gadiem
Sūdīgi ka Belarusā cīņas par medaļām būs. Sidorenko it kā labs, it kā nē. Veiksmi!
Cīņa pie Ivara Punnenova sargātajiem vārtiem. Foto: Martial Trezzini/AP/Scanpix
24

Smagās kājas liedz sīvu pretestību: Latvija ielaiž vairākumā un kapitulē Šveicei

Pārbaudes spēlē Lozannā Latvijas hokeja valstsvienība piedzīvoja bezierunu (1:5) sakāvi pret Šveici. Rīt komandas spēkosies Klotenē.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Foto: IIHF
49

15 gadus vecais Mūrnieks labo rekordu, Latvijas U18 pārspēj slovākus

Šodien uzvaru pasaules čempionāta otrajā spēlē izcīnīja Latvijas U18 hokeja izlase, kas Somijas pilsētā Espo ar 5:3 pieveica Slovākiju un spēra soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Ar vārtiem izcēlās arī 15 gadus vecais Olivers Mūrnieks.