Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: lvhockey

Pašreizējā ekonomiskā situācija var arī palīdzēt Rīgas Dinamo

Pašreizējā ekonomiskā situācija var arī palīdzēt Rīgas Dinamo

Atbildot uz Rīgas Dinamo līdzjutēju jautājumiem, Jūliuss Šuplers izteica vienu, manuprāt, patīkamu frāzi:
Iespējams valdošā finanšu krīze dos mums kādu labumu. Tirgū parādīsies vairāk meistarīgu spēlētāju, kuri jaunajos apstākļos būs mums finansiāli pieejami.

dinamoriga.eu: Jūliusa Šuplera atbildes uz fanu jautājumiem...

Man galvā radās arī citas atziņas, sastībā ar RD finansēm, sponsoru piesaisti utt.

Ir jau dzirdēts, ka somu un čehu klubi, arī DEL ir izteikuši vēlmi spēlēt KHL, bet drīz vien to noraidījuši, pamatojoties uz vispasaules finanšu krīze. Tātad krīze klubu hokejā ir visā Eiropā, protams arī ASV. Ja, piemēram, RD budžets nākamajā sezonā pailiek nemainīgs, tad, iespējams paturēt labākos spēlētājus, jo ir mazāka iespēja, ka citi KHL vai citu līgu klubi varētu piedāvāt daudz reiz lielāku atalgojumu. Un nevajag arī aizmirst, ka AHL algas ir diezgan mazas un tā, kā ASV mājsaimniecības ir uz bankrota sliekšņa, tad ievērojami varētu sarukt arī spēļu apmeklētība. Nezinu, vai tādēļ varētu ciest spēlētāju algas, kuras jau tāpat ir mazas, bet paši spēlētāji arī varētu izlemt mainīt darba vietu par labu, piem. RD.
Bet tas viss ir tikai tādā gadījumā iespējams, ja RD budžets paliek vismaz nemainīgs.
Ir vēl kāda pozitīva nianse. Nešaubos, ka Popularitāte Latvijā par RD ir milzīga un pat Igaunijā un Lietuvā visi zina par mūsu Dinamo un lietuvieši to salīdzina ar Kauņas Žalgiri vai Lietuvos Rytas. Tā, ka potenciālo sponsoru skaits līdz ar jauno sezonu varētu palielināties.
Vēl kas attiecībā uz sponsoriem. Ir tādi futbola, basketbola, hokeja mīļi, kas savu naudu iegulda savā tīkamākajā sporta veidā, bet ir arī tādi, kas skrien vējiem un sabiedrības domāšanai līdzi un, ja pirms gada Latvijas popularākās komandas bija ASK Rīga, Barons, futbola klubs LM u.c., tad šie sponsori - laimes meklētāji varētu pārkvalificēties uz hokeja sponsorēšanu.
Šajā sakarā vislabākā situācija būtu tad, kad sponsori nevis censtos kļūt par monopolistiem, jeb galvenajiem sponsoriem un komandas nosaukumā ierakstīt sava uzņēmuma vārdu, bet gan atrastos blakus komandas nosaukumam garā rindiņā viens aiz otra un varētu teikt: "Mēs esam vieni no tiem, kuri atbalsta Rīgas Dinamo - tātad mēs esam ar jums".


Slēpts komentārs: Ivars77
, 2009-02-20 12:04, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ja esi mācijies vismaz ekonomijas pamatus,tad Tev ir jasaprot, ka LV ar saviem cilvēku resursiem nevar normālā ekonomiskā ceļā iznest šādu daudz miljonu projektu, jo mēs ar savu mazo tirgu neesam interesanti priekš lieliem sponsoriem! Ja kāda liela kompānija gribēs sevi reklamēt savu produkciju RU caur KHL,tad viņi izvēlēsies kādu no RU komandām,jo RU (ne tikai) iedzīvotājiem ir po ko reklamē citas valsts komanda,bet nav po ko reklamē savējie!
Nu te ir vērts pieminēt to pašu Žalgiri kuriem izdevās piesaisīt lielus sponsorus,,,Tagad varbūt nav pati labākā situācija, bet atceramies nesenu pagātni !
, 2009-02-20 12:09, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: Nu te ir vērts pieminēt to pašu Žalgiri kuriem izdevās piesaisīt lielus sponsorus,,,Tagad varbūt nav pati labākā situācija, bet atceramies nesenu pagātni !
Vakardienas raksts eSportā:
"Žalgiris" pēdējās stundas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-20 12:18, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nez, man jau liekas, ka nekādi Somijas, Zviedrijas un DEL līgas klubi nav izteikušies par pievienošanos KHL. Tas viss ir bijis viens liels blefs no KHL vadītāju puses, vienīgie, kas it kā šaubās - ir Karlovi Vari komandiņa, bet tas arī viss.
Vācieši ir izteikušies tas te ir apspriests jau x reizes Berlinei interese ir viņi tikai uz reiz pateica ka tālāk par Omsku negrib lidot + viņus interesēja kā būs ar televīziju naudām un vai tās kaut daļēji spēs nosegt lidošanas izdevumus.
, 2009-02-20 12:18, pirms 15 gadiem
Mums nav tirgus, ar to arī viss pateikts,piemēram, Baltkrievijā hokejā ieplūst milzīgas summas, galvenokārt no Lukašenko kabatas mums tāda mecenāta nav!
, 2009-02-20 12:44, pirms 15 gadiem
Draugs mīļais, kur Tu dzīvo? Tagad valstī ir krīze un katrs taupa kā var un pirmais ir ietaupīt nogriežot sponsorēšanu. Vai nu Tu esi skolnieks vai nevaru pat iedomāties tad kur strādā, ja tā spried. Biznesā tagad ir paka.... Man tu vari ticēt strādāju pašvaldībā un ar eiropas projektiem. Viens otram rīkli gatavi pārgriezt, bet Tu sponsorēšana. Aizmirsti.
, 2009-02-20 12:45, pirms 15 gadiem
RD cik noprotu paarsvaraa dziivo uz Iteras pika, cik daudz dod paareejie sponcori nav nejausmas, RD laikam ir arii KHL klubs kas visvairaak atpelna no bileteem, atribuutikas u.c., bet domaajams ka tas ne tuvu nosedz sponcoru (Iteras) piki...
, 2009-02-20 12:52, pirms 15 gadiem
Šahs rakstīja: Draugs mīļais, kur Tu dzīvo? Tagad valstī ir krīze un katrs taupa kā var un pirmais ir ietaupīt nogriežot sponsorēšanu. Vai nu Tu esi skolnieks vai nevaru pat iedomāties tad kur strādā, ja tā spried. Biznesā tagad ir paka.... Man tu vari ticēt strādāju pašvaldībā un ar eiropas projektiem. Viens otram rīkli gatavi pārgriezt, bet Tu sponsorēšana. Aizmirsti.
Skolnieks gan vēl esmu pēdējo gadu un tāpēc vēl nēesmu īsti izbaudījis strādājošo megapārdabisko skaudro realitāti, kurā viss ir tik slikti, ka jāaizdomājas, kēdēļ vispār jādzīvo. No tā jau tās krīzes rodas - no baumām un stulbas informācijas publiskošanas. Paprasi kādam, kas notika ar Parex banku, 80% atbildēs, ka tā bankrotēja..., kaut arī īstenībā tagad tā ir drošākā Latvijas komercbanka (Par skandināvu bankām nerunāsim). Neviens pat īsti neaizdomājas, kas notiek, bet visi tikai instinktīvi reaģē - slikti, labi. Pa vidu nekā nav.
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2009-02-20 13:03, pirms 15 gadiem
Parādi man tagad kaut vienu "sponsoru - laimes meklētāju"....Pats idiotiskākais izteiciens, ko es pēdējā laikā esmu dzirdējis...Tagad lielai daļai uzņēmēju nav ar ko savilkt galus kopā, kāda te vēl sponsorēšana ar jauniem dalībniekiem??? Mēs būsim laimīgi, ja tāds Rīgas dinamo vispār nākošsezon eksistēs...
Interesanti - biļetes visdārgākās (vienas no), apmeklējums arī viens no augstākajiem...Bet reāli, šaubos, ka ieņēmumi no biļetēm aizņem vairāk par 15% no budžeta...Ja Latvijā (Krievijā) televīzijas maksātu par tiesībām translēt hokeja spēles, tad būtu savādāk, bet šeit notiek otrādi..
, 2009-02-20 13:05, pirms 15 gadiem
Nu sitas jau ir tikai tas pozitivakais redzejums uz notiekoso. Nebutu jau slikti ja tas piepildas. Bet nu otrs variants ,tas sliktakais, ari nav izsledzams.
Protams lai veicas RIGAS DINAMO un vinu atbalstitajiem un visiem mums lidzjutejiem!!!!!
, 2009-02-20 13:09, pirms 15 gadiem
GaryII rakstīja: RD cik noprotu paarsvaraa dziivo uz Iteras pika, cik daudz dod paareejie sponcori nav nejausmas, RD laikam ir arii KHL klubs kas visvairaak atpelna no bileteem, atribuutikas u.c., bet domaajams ka tas ne tuvu nosedz sponcoru (Iteras) piki...
Realitāte ir tāda, ka RD dzīvo pārtiek un arī cer turpmāk pārtikt no Iteras piķa pārējie sponsori (salīdzinoši) tur piedalās ar kapeikām.... kamēr Iterai (un Savickim) tāds RD biznesa/sporta projekts interesēs tikmēr arī RD būs un "elpos".... kad (ja) šiem (Iterai) tas viss vienā (ne)jaukā dienā apniks, tad visdrīzākais arī RD dieniņas būs skaitītas...
, 2009-02-20 13:12, pirms 15 gadiem
lvhockey rakstīja: Skolnieks gan vēl esmu pēdējo gadu un tāpēc vēl nēesmu īsti izbaudījis strādājošo megapārdabisko skaudro realitāti, kurā viss ir tik slikti, ka jāaizdomājas, kēdēļ vispār jādzīvo. No tā jau tās krīzes rodas - no baumām un stulbas informācijas publiskošanas. Paprasi kādam, kas notika ar Parex banku, 80% atbildēs, ka tā bankrotēja..., kaut arī īstenībā tagad tā ir drošākā Latvijas komercbanka (Par skandināvu bankām nerunāsim). Neviens pat īsti neaizdomājas, kas notiek, bet visi tikai instinktīvi reaģē - slikti, labi. Pa vidu nekā nav.
Parex stabilitāte tagad atkarīga no tā vai sindicētā kredīta devēji būs ar mieru saņemt aizdevumu pa daļām! Takā nosaukt viņu par stabilu ir stipri pagrūti!
Un tieši Parex dēļ mēs esam tādā pakaļā kādā mēs esam!Diemžēl,bet šobrīd esam tikai krīzes vidū,jo kad aprīļa mēnesī notiks š. g. budžeta grozijumi, kas mūs vispār padarīs par finanšu katastrofas priekšā stāvošu valsti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-20 13:13, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Realitāte ir tāda, ka RD dzīvo pārtiek un arī cer turpmāk pārtikt no Iteras piķa pārējie sponsori (salīdzinoši) tur piedalās ar kapeikām.... kamēr Iterai (un Savickim) tāds RD biznesa/sporta projekts interesēs tikmēr arī RD būs un "elpos".... kad (ja) šiem (Iterai) tas viss vienā (ne)jaukā dienā apniks, tad visdrīzākais arī RD dieniņas būs skaitītas...
tieši tā....Kamēr gāzi nenogriezīs, dzīvosim....
, 2009-02-20 13:21, pirms 15 gadiem
Autor,kamēr Tu nesapratīsi, ka komandas budžetā spēlētāju algu fonds sastāda ne vairāk par 45-50%, labāk nepieskaries tēmām, kas saistītas ar komandu budžetiem!
, 2009-02-20 13:27, pirms 15 gadiem
lvhockey rakstīja: Skolnieks gan vēl esmu pēdējo gadu un tāpēc vēl nēesmu īsti izbaudījis strādājošo megapārdabisko skaudro realitāti, kurā viss ir tik slikti, ka jāaizdomājas, kēdēļ vispār jādzīvo.
Nu redz! Kad nākamgad pats sāksi izbaudīt "strādājošo skaudro realitāti" ... tad iespējams arī biš domas mainīsi par dzīvi kopumā.... Kamēr sēdi mammai vai tētim azotē tikmēr viss ir baigi labi, bet kā ir pašam jāsāk pelnīt un domāt par dzīvi un izdzīvošanu tā biš "prioritātes" pamainās.... it sevišķi tagadējā ekonomiskajā situācijā, kad vēl lāga no šitās krīzes situācijas nekādu "gaismu tuneļa galā" nemaz vēl neredz un hvz vai tik drīz arī redzēs....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-20 13:29, pirms 15 gadiem
domāju, ka Kauņas Žalgirim nav izredžu izdzīvot.... 6 miljoni latu parāds ir pārāk daudz... un šajā krīzē, diezvai, kāds gribēs apmaksāt parādu + vēl turpināt to dzīt tālāk.... impossible
, 2009-02-20 13:40, pirms 15 gadiem
Jā, nu par to Parex banku gan autoram tāds hīts sanāca...
Otra lieta, par ko es pasmaidīju, " ASV mājsaimniecības atrodas uz bankrota sliekšņa" ... Interesanti, kurā pusē slieksnim ir Latvijas mājsaimniecības..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-20 13:43, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Parex stabilitāte tagad atkarīga no tā vai sindicētā kredīta devēji būs ar mieru saņemt aizdevumu pa daļām! Takā nosaukt viņu par stabilu ir stipri pagrūti!
Un tieši Parex dēļ mēs esam tādā pakaļā kādā mēs esam!Diemžēl,bet šobrīd esam tikai krīzes vidū,jo kad aprīļa mēnesī notiks š. g. budžeta grozijumi, kas mūs vispār padarīs par finanšu katastrofas priekšā stāvošu valsti
Bet kurš mudaks lika Tavam vārdabrālim un co tai Parexā grūst iekšā turpat pusmiljardu Ls???!!! Huļi viņi to banku glāba?! Patiesībā jau zinu kapēc glāba... tapēc, ka daudziem no "lielajiem" pašiem tur bija nevāji konti! Bet tagad sanāk tā, ka glābjot vienu, lai arī palielu banku pa burbuli var vēl aiziet visa valsts....
, 2009-02-20 13:53, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Bet kurš mudaks lika Tavam vārdabrālim un co tai Parexā grūst iekšā turpat pusmiljardu Ls???!!! Huļi viņi to banku glāba?! Patiesībā jau zinu kapēc glāba... tapēc, ka daudziem no "lielajiem" pašiem tur bija nevāji konti! Bet tagad sanāk tā, ka glābjot vienu, lai arī palielu banku pa burbuli var vēl aiziet visa valsts....
Ja Parex bankroteetu tad buutu taadi pashi ja nelielaaki suudi, Parexaa bija daudz LV rezidentu pika kuriem uzreiz peec noguldiitaaju aizsardziibas likuma vajadzeetu izmaksaat liidz max 50000Ls katraam (cik nu katrs noguldiijis) plus veel pazaudeetu valsts un pashvaldiibu piki kas tieshi Parexaa glabaajas...kopeeja summa skiet bija kaadi ~800 mij pagaidaam vairaak nekaa vinji ir tur jau sagruudushi...
, 2009-02-20 13:54, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Bet kurš mudaks lika Tavam vārdabrālim un co tai Parexā grūst iekšā turpat pusmiljardu Ls???!!! Huļi viņi to banku glāba?! Patiesībā jau zinu kapēc glāba... tapēc, ka daudziem no "lielajiem" pašiem tur bija nevāji konti! Bet tagad sanāk tā, ka glābjot vienu, lai arī palielu banku pa burbuli var vēl aiziet visa valsts....
Es nosapņoju,ka LV valdība PAREX bankā bija noguldijusi valsts budžeta līdzekļus (ne mazus), un no noguldijuma procentiem ne viens vien valstsvīŗs dzīvoja cepuri kuldams,bet pēkšņi nelabie krievu oligarhi izrāva no PAREX baigo ,,melno'' piķi, un kā par nelaimi tuvojās arī sindicētā kredīta atdošanas termiņi! Par cik Kalērijs Vargins un Kitors Vraktovickis konstatēja dažādas nepilnības arī sindicēto kredīta aizņemšanās līgumā, jo izrādās ka tos bija garantējusi valsts,tad abi kungi saprata,ka LV ekonomika ir pakaļā un PAREX ir caurums šai pakaļā! Abi kungi nostādija Gvaru Iodmani fakta priekšā,un tam nekas neatlika.kā atpirkt PAREX!
Lūk,tādi man sapnīši dažreiz rādās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-20 14:10, pirms 15 gadiem
Volx rakstīja: Ivar tu tik nenosapnjoji ko abi kungi no taa ieguva.
Arī to es nosapņoju!
Viņi ieguva pašu galveno-neaizskaramības statusu,jo kā zināms,tad mūsdienās pats dārgākais ir informācija (gan pozitīvā,gan negatīvā)!
, 2009-02-20 14:17, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Es nosapņoju,ka LV valdība PAREX bankā bija noguldijusi valsts budžeta līdzekļus (ne mazus), un no noguldijuma procentiem ne viens vien valstsvīŗs dzīvoja cepuri kuldams,bet pēkšņi nelabie krievu oligarhi izrāva no PAREX baigo ,,melno'' piķi, un kā par nelaimi tuvojās arī sindicētā kredīta atdošanas termiņi! Par cik Kalērijs Vargins un Kitors Vraktovickis konstatēja dažādas nepilnības arī sindicēto kredīta aizņemšanās līgumā, jo izrādās ka tos bija garantējusi valsts,tad abi kungi saprata,ka LV ekonomika ir pakaļā un PAREX ir caurums šai pakaļā! Abi kungi nostādija Gvaru Iodmani fakta priekšā,un tam nekas neatlika.kā atpirkt PAREX!
Lūk,tādi man sapnīši dažreiz rādās!
Sikti Tev tie sapnīši... droši vien pa nakti slikti guli?! Ka pēkšņi atkal kāds līdzīgs murgs "neiesapņojas"?!
, 2009-02-20 14:23, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Sikti Tev tie sapnīši... droši vien pa nakti slikti guli?! Ka pēkšņi atkal kāds līdzīgs murgs "neiesapņojas"?!
Tipa RD ieguust Gagarina kausu
, 2009-02-20 14:25, pirms 15 gadiem
GaryII rakstīja: Tipa RD ieguust Gagarina kausu
Tas jau būtu murgs,un nevis sapnis!
, 2009-02-20 14:28, pirms 15 gadiem
GaryII rakstīja: Tipa RD ieguust Gagarina kausu
Pasarg die's!!! Šitādu "murgu"!!! Džeks droši vien ta kādas pāris dienas vispār aizmigt baidītos....
, 2009-02-20 14:28, pirms 15 gadiem
Kaa kuram
, 2009-02-20 14:49, pirms 15 gadiem
GaryII rakstīja: Kaa kuram
Gribēju teikt no loģikas viedokļa! Jo pat sapņos ir jabūt kādai loģikai!
, 2009-02-20 14:56, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ja esi mācijies vismaz ekonomijas pamatus,tad Tev ir jasaprot, ka LV ar saviem cilvēku resursiem nevar normālā ekonomiskā ceļā iznest šādu daudz miljonu projektu, jo mēs ar savu mazo tirgu neesam interesanti priekš lieliem sponsoriem! Ja kāda liela kompānija gribēs sevi reklamēt savu produkciju RU caur KHL,tad viņi izvēlēsies kādu no RU komandām,jo RU (ne tikai) iedzīvotājiem ir po ko reklamē citas valsts komanda,bet nav po ko reklamē savējie!
izskatās, ka pats esi tā pamaz tos pamatus apguvis, ja rodas problēmas ar terminu ekonomija un ekonomika nošķiršanu
Kristers Gudļevskis darbībā. Foto: IIHF
114

Hokeja trillerī Latvija uzvar bullīšos un saglabā izredzes uz 1/4 finālu

Izredzes iekļūt 2024. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā vēl ir Latvijas hokeja izlasei, kas šodien B grupas mačā pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Slovākiju. Vienīgos divus bullīšus iemeta Dans Ločmelis.
Mirklis pēc Kanādas valstsvienības vārtu guvuma spēlē pret Šveici. Foto: IIHF
1

Fialam vārti un lielais sods, Kanāda nāvējoša vairākumā un beidzot pieveic Šveici

Divu zaudējumu virkni savstarpējās cīņās pret šveiciešiem pārtraukusi Kanādas valstsvienība, cīņā par pirmo vietu Prāgas grupā uzvarot ar 3:2.
Gevina Brindlija (Nr. 45) vārtu guvuma mirklis. Foto: Matt Zambonin/IIHF
8

Amerikāņi pārslido pāri nespējīgajai Kazahstānas komandai – 10:1

Otro vietu pasaules hokeja meistarsacīkšu Ostravas grupā atguvusi ASV izlase, ar 10:1 sakaujot Kazahstānas valstsvienību.