Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Bukarta divi vārti neglābj no zaudējuma WHL finālsērijas pirmajā spēlē

Bukarta divi vārti neglābj no zaudējuma WHL finālsērijas pirmajā spēlē
Rihards Bukarts
Foto no sportista personīgā arhīva

Rietumu hokeja līgas (WHL) izslēgšanas spēļu finālsēriju ar zaudējumu aizvadītajā naktī sāka Riharda Bukarta pārstāvētais Brendonas "Wheat Kings", bet latviešu uzbrucējs izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem.

WHL finālsērijas pirmajā mačā Brendonas "Wheat Kings" savā laukumā ar 3:4 zaudēja Kelounas "Rockets", nonākot iedzinējos sērijā līdz četrām uzvarām. Rihards Bukarts šajā mačā guva divus vārtus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

WHL čempioni iegūs tiesības cīnīties par Memoriālo kausu, uz kuru pretendēs arī Ontārio hokeja līgas (OHL) un Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) čempioni, kā arī mājinieki - Kvebekas "Remparts".

Amerikas hokeja līgā (AHL) Jutikas "Comets" bez savainotā Ronalda Ķēniņa savā laukumā ar 2:1 papildlaikā uzvarēja Oklahomsitijas "Barons". Tādējādi Kaldera kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Tikmēr ECHL čempionātā Ontārio "Reign" bez Ralfa Freiberga sastāvā viesos ar 4:2 pieveica Jūtas "Grizzlies", izslēgšanas spēļu otrās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Izmantotie resursi:
theahl.com
echl.com
whl.ca


Mirklis pēc Latvijas valstsvienības pirmo vārtu guvuma. Foto: David W. Černý/Reuters/Scanpix
169

Trīs atspēlēšanās un emociju karuselis: Latvija ar milzu mokām pagarinājumā uzveic Poliju

Pasaules hokeja meistarsacīkšu ievadā negaidīti smagi klājās Latvijas valstsvienībai, kura trīsreiz nokļuva iedzinējos, pamatlaika beigās izlaida pārsvaru, bet pagarinājumā pieveica (5:4) augstākās divīzijas jaunpienācēju Poliju.
Dānijas hokejisti. Foto: IIHF
1

Mazākumā iemet arī Dānija un pasaules čempionātu sāk ar pārliecinošu uzvaru

Pasaules hokeja čempionātu Čehijas galvaspilsētā Prāgā ar uzvaru sākusi Dānijas valstsvienība, kas ar rezultātu 5:1 pārspēja Austrijas izlasi, svinot pārliecinošāko uzvaru A grupas pirmajā kārtā.
Pāvels Zigmunts pret Kārli Čuksti. Foto: David W. Černý/Reuters/Scanpix
313

Teksta tiešraide: Latvija – Polija 5:4 pagarinājumā (spēle galā)

Pasaules hokeja meistarsacīkšu B grupas izspēli kā pēdējās iesāks Latvijas un Polijas valstsvienības. Latviešiem šī ir pirmā oficiālā cīņa, kopš pērn notikušā bronzas godalgu fināla, bet poļiem – atgriešanās augstākajā divīzijā.