Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Hokejs bez kontakta? Ontārio Hokeja līgai sezona visdrīzāk būs jāaizvada neierastos apstākļos

Hokejs bez kontakta? Ontārio Hokeja līgai sezona visdrīzāk būs jāaizvada neierastos apstākļos
2019. gada OHL čempione "Guelph Storm". Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ontārio Hokeja līga (OHL), viena no trim lielajām Kanādas junioru līgām, jauno sezonu cer uzsākt 1. decembrī, taču provinces vadība brīdina, ka pandēmijas apstākļos sportā būs maksimāli jāizvairās no fiziskas saskares starp spēlētājiem un ka izņēmums nebūs arī hokejs.

"Var diezgan droši teikt, ka Covid-19 rezultātā fizisks kontakts, ja vien tas ir neizbēgams, netiks atļauts. Tas radīs izaicinājumu tam, kā pielāgot spēles aizvadīšanu," žurnālistiem sacīja Ontārio Kultūras mantojuma, sporta, tūrisma un kultūras industriju ministre Liza Makleoda. Fiziskas saskares aizliegums attiekšoties arī uz hokeja spēka paņēmieniem.

Ontārio premjera Daga Forda vadītā valdība nolēmusi vēl četras nedēļas nepieņemt jaunus nozaru atsākšanas plānus, ieskaitot arī tādas sporta organizācijas kā Ontārio Hokeja līga. OHL savus jaunās sezonas plānus izziņoja jau augustā, cerot regulāro sezonu uzsākt 1. decembrī un to darīt skatītāju klātbūtnē. Līga pagaidām neizskata iespēju spēles aizvadīt burbuļos.

Līga vēlas aizvadīt 64 spēļu regulāro sezonu, kas ilgtu no 1. decembra līdz 29. aprīlim, bet izslēgšanas spēlēs iekļūtu 16 no 20 komandām. Memoriālais kauss, kurā piedalās labākās Kanādas junioru līgu – Rietumu hokeja līgas, Ontārio Hokeja līgas un Kvebekas Junioru hokeja līgas – komandas, pašlaik ir paredzēts jūnija otrajā pusē. OHL plānus uzsākt sezonu apgrūtina ne tikai iespējamās izmaiņas spēles noteikumos, bet arī tas, ka no 20 komandām trīs bāzējas ASV un vienībām būtu jāsaņem īpaša atļauja šķērsot ASV-Kanādas robežu, bet vēl divas komandas bāzējas provinces karstajos punktos, kuros pandēmijas atkārtots uzliesmojums ir īpaši liels.

Ontārio provinces nepilngadīgo spēlētāju līgas sacensības uzsākt plāno uzsākt jau šomēnes un spēles grasās aizvadīt bez spēka paņēmieniem, kautiņiem un iemetieniem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ohl-s-return-won...


, 2020-10-08 15:17, pirms 4 gadiem
Tad jau principā var arī nespēlēt.
, 2020-10-08 16:51, pirms 4 gadiem
Hokejs bez kontakta kā mazgāšanās ar smiltīm.
, 2020-10-09 00:51, pirms 4 gadiem
Apsmiekls... 😂
Elvis Merzļikins. Foto: IIHF.com

Pirmā pārbaude izbraukumā: Latvija samēros spēkus pret šveiciešiem

Pārbaudes spēļu ciklu, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar turpinās Latvijas valstsvienība. Pulksten 20:45 pretī stāsies Šveice, spēle tiks aizvadīta ceturtajā lielākajā pilsētā Lozannā. Tiešraide kanālā TV6.
Antons Macijevskis. Foto: IIHF
2

Latvijas U18 hokejisti pasaules čempionātu turpinās pret slovākiem

Šodien Somijā notiekošo pasaules čempionātu turpinās Latvijas U18 hokeja izlase, kas pulksten 14:00 spēkosies pret vienaudžiem no Slovākijas. Abas komandas turnīru sāka ar neveiksmēm.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
11

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.