Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Capitals'' uzvar pirmajā spēlē

''Capitals'' uzvar pirmajā spēlē
Aleksandrs Ovečkins.
Foto: AP

Šodien Nacionālajā hokejā līgā (NHL) tika aizvadīta pirmā otrās kārtas izslēgšanas cīņu spēle starp Pitsburgas ''Penguins'' un Vašingtonas ''Capitals'', kur pārāki ar 3:2 izrādījās ''Capitals'', tādējādi izcīnot pirmo uzvaru visā sērijā.

Pirmais periods bija notikumiem bagāts, kur abas komandas kopā guva trīs vārtus. Vispirms vadībā izvirzījās ''Penguins'', kuru labā vārtus guva to līderis un kapteinis Sidnijs Krosbijs, tādējādi jau spēles piektajā minūtē izvirzot vadībā ''Penguins''. Pēc šiem vārtiem spēles iniciatīvu pārņēma ''Capitals'', kuri trešdaļas turpinājumā guva divus vārtus, izvirzoties arī vadībā. Vispirms precīzs bija Deivids Stekels, savukārt nedaudz vēlāk izcēlās arī Aleksandrs Ovečkins un ''Capitals'' jau izvirzījās vadībā ar 2:1, kas arī bija pirmā perioda beigu rezultāts.

Otrajā periodā palielinājās abu komandu agresivitāte un darbība aizsardzībā. Abu komandu hokejisti veiksmīgi darbojās aizsardzībā, pielietodami ļoti daudz spēku paņēmienus viens pret otru, tādējādi neviena no komandām nespēja gūt vārtus. Vārti gan tika gūti turpmākajā perioda gaitā, kad izlīdzinājuma panāca ''Penguins'', kas visa perioda gaitā bija nedaudz aktīvāki par ''Capitals''. Otrais periods jau noslēdzās neizšķirti 2:2 un spēles uzvarētājs izšķīrās pēdējās divdesmit minūtēs.

Trešās trešdaļās sākumā vārtus, kas vēlāk izrādījās arī uzvaras nesošie, guva Tomass Fleišmans, tādējādi panākot 3:2. Turpmākajā perioda gaitā abām komandām bija izdevības gūt vēl kādus vārtus, tomēr veiksmīgi vārtos darbojās abu komandu vārtsargi. Visvairāk panākt neizšķirtu centās ''Penguins'' hokejisti, tomēr veiksmīgi un pašaizliedzīgi aizsardzībā darbojās ''Capitals'', neļaujot izvērsties ''Penguins'' uzbrucējiem. Līdz spēles beigām rezultāts nemainījās un ''Capitals'' izcīnīja pirmo uzvaru visā sērijā, pārspējot ''Penguins'' ar 3:2 un sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Tā komanda, kura pirmā izcīnīs četras uzvaras, arī iekļūs nākamajā kārtā.

Izmantotie resursi:
nhl.com


, 2009-05-02 22:45, pirms 15 gadiem
Ovečkins vs Malkins 1:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-02 22:48, pirms 15 gadiem
Varlamovs Pitsburgu? Kas tas ir vienreiz izglāba, masaļskis vienreizm tik neizglābj.
, 2009-05-02 22:49, pirms 15 gadiem
edziic rakstīja: Skatāma spēle bija!
Žēl, ka sanāca reizē ar RUS : USA spēli
Varlamovs vienreiz Pitsburgu izglāba no 100% vārtu zaudējuma
Nedomāju, ka Varlamovs Pitsburgu glāba.

Drīzāk jau viņš glāba Capitals.
, 2009-05-02 22:53, pirms 15 gadiem
sermulis rakstīja: Ovečkins vs Malkins 1:0
Ovečkins vs Crosby & Malkin
, 2009-05-02 22:58, pirms 15 gadiem
Laba spēle man patika...
, 2009-05-02 23:07, pirms 15 gadiem
Nedaudz samocīta spēle abu komandu izpildījumā, bet ir prieks, ka Capitals noturēja uzvaru. Visi nospēlēja savā līmenī. Prieks par Fleišmanu, ka pēc ilgāka laika atkal guva vārtus. Varlamovs atkal šodien bija ļoti labs, izdarīja tādu seivu pret Krosbiju. Tagad Krosbijs ilgi nevarēs aizmigt, domādams, kā tajā epizodē neiemeta.
, 2009-05-02 23:22, pirms 15 gadiem
ceru uz 7 spēļu sēriju ar vairākiem pagarinājumiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-03 10:44, pirms 15 gadiem
youtube.com: YouTube - Simeon Varlamov Amazing Stick Save on...

Reku Varlamova gada seivs!

Nosacījums skatīties visiem kā arī rādīt radiem, draugiem un visiem pārējiem.
, 2009-05-03 12:52, pirms 15 gadiem
Varlamovs tiešām ir talants
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Foto: IIHF
44

15 gadus vecais Mūrnieks labo rekordu, Latvijas U18 pārspēj slovākus

Šodien uzvaru pasaules čempionāta otrajā spēlē izcīnīja Latvijas U18 hokeja izlase, kas Somijas pilsētā Espo ar 5:3 pieveica Slovākiju un spēra soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Ar vārtiem izcēlās arī 15 gadus vecais Olivers Mūrnieks.
Fotogrāfija no iepriekšējā gada labdarības spēles
Foto: Rotas Meiorceltnieks/Tukuma Balss

Tukumā notiks labdarības hokeja spēle starp Latvijas sporta slavenībām un HK "Rotas/Meliorceltnieks"

Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 17.00 Tukuma ledus hallē notiks labdarības hokeja spēle, kurā vietējā komanda "Rotas/Meliorceltnieks" krustos nūjas ar Latvijas hokeja draugu komandu ar sastāvā iekļautiem bijušajiem Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, citu sporta veidu pārstāvjiem un sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem. Spēles mērķis ir vākt līdzekļus jaunā tukumnieka Rodrigo rehabilitācijai. Ieeja spēlē būs par ziedojumiem.