Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu handbola izlasē piecas jaunas spēlētājas pirms spēles pret Franciju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas sieviešu handbola izlasē piecas jaunas spēlētājas pirms spēles pret Franciju
Foto: LHF

LETA. Latvijas sieviešu handbola izlasi pirms 2024.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēles sestdien Dobelē ar Franciju papildinājušas piecas handbolistes, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Latvijas izlases galvenais treneris Māris Cibuļskis izmaiņas pamato ar to, ka pirmajā spēlē ar Slovēniju izbraukumā visām spēlētājām bija iespēja sevi parādīt, taču "pietrūka jaudas, drosmes un ātruma".

Izlases sastāvu, ar kādu Latvijas valstsvienība devās uz Slovēniju, papildinās arī Kristīne Dzenīte, Kristīne Daņiļenko (abas - LSPA), Linda Borisanova (Salaspils sporta skola), Marija Dergačeva un Juta Bindemane (abas - Ludzas "Latgols").

"Spēlē pret Franciju vēlos dot iespēju arī citām spēlētājām. Spēcīgs pretinieks. Tāpēc gatavojamies un cenšamies sevi morāli noskaņot. Ceru meitenēm acīs ieraudzīt degsmi iet laukumā un cīnīties," saka treneris.

Pēdējo reizi Latvija tikās ar Franciju 1993.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, piedzīvojot zaudējumu mājās (21:23) un izbraukumā (17:24).

Šo kvalifikācijas turnīru trešdien Latvijas izlase uzsāka, pirmo reizi spēlējot ar Slovēniju un izbraukumā zaudējot ar 13:51.

Nākamajā izlašu logā latvietes 28.februārī mājās tiksies ar Itāliju, ar kuru 2.martā vēlreiz spēkosies viesos. Noslēdzošajās kvalifikācijas spēlēs 3.aprīlī Latvijas handbolistes savā laukumā aizvadīs ar Slovēniju un 7.aprīlī izbraukuma mačā tiksies ar Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs astoņu apakšgrupu divas labākās komandas un četras labākās trešo vietu īpašnieces starp visām apakšgrupām.

Latvijas sieviešu handbola izlasi vada "Latgols" galvenais treneris Māris Cibuļskis, kuram jau ir pieredze šajā amatā, bet par otro treneri ir izraudzīta sieviešu virslīgas vienības REIR/"Dobeles SS" un vairāku jaunatnes komandu trenere Larisa Veinberga.

Vieta finālturnīrā, kas 2024.gada novembrī un decembrī notiks Austrijā, Šveicē un Ungārijā, jau ir garantēta trim rīkotājvalstīm, kā arī pašreizējai titula īpašniecei Norvēģijas valstsvienībai.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Franciju:
Kintija Diāna Kokina, Kristīne Dzenīte, Kristīne Daņiļenko (visas - LSPA), Sabīna Vengra, Madara Cibuļska, Arina Zaharāne, Linda Krole, Marija Dergačeva, Juta Bindemane (visas - Ludzas "Latgols"), Laura Hansone, Elīza Bilkšte, Ieva Reinfelde (visas - REIR/Dobeles Sporta skola), Patrīcija Elizabete Prūse, Linda Borisanova (abas - Salaspils Sporta skola), Linda Kaņepe (Jēkabpils Sporta skola), Aleksa Anna Stankeviča ("Auhagen", Vācija).

Izmantotie resursi:
LETA