Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Brāļi Laganovski uguņo, "Ogre" pārliecinoši revanšējas "Latgolam"

Brāļi Laganovski uguņo, "Ogre" pārliecinoši revanšējas "Latgolam"
Arvis Laganovskis šodien izcēlās ar deviņiem vārtu guvumiem
Foto: Ritvars Raits

Šovakar Latvijas "SynotTip" Handbola virslīgas sērijā par trešo vietu tika aizvadīta otrā spēle, kurā pārliecinošu pārākumu guva HK "Ogre/Miandum" handbolisti - 32:25. Līderu lomu šoreiz uzņēmās brāļi Arvis un Artis Laganovski, kuri abi kopā guva 17 no komandas 32 vārtiem.

Pirmajā spēlē Ludzā pārāki ar 31:28 izrādījās mājinieki, tomēr ogrēnieši spēja izrādīt sīvu pretestību.

Otrās spēles gaita sākotnēji neliecināja, ka ogrēnieši ir gatavi pārliecinošam revanšam - jau astotajā minūtē Aivars Strazds panāca 4:1 "Latgola" labā. Tomēr brāļi Laganovski atbildēja ar kolektīvi gūtiem trīs vārtiem, panākot līdzsvaru uz tablo - 4:4. Turpmākajā puslaika gaitā nedaudz labāk spēja nospēlēt ogrēnieši, kas spēja iegūt sev divu vārtu pārsvaru (10:8), kā arī noslēgt puslaiku būdami vadībā ar 13:12.

Par spīti tam, ka otrā puslaika sākuma daļā "Latgols" vēl spēja divas reizes panākt sev neizšķirtu (14:14 un 15:15), tomēr aukstasinīgāki un meistarīgāki izrādījās ogrēnieši, kam 42. minūtē Artis Laganovskis pirmo reizi panāca jau +3 (20:17), bet dažas minūtes vēlāk nokārtoja arī četru vārtu pārsvaru - 23:19. Spēles likteni pilnībā izšķīra mājinieku veiktais 5:1 izrāviens (panākot 28:20). Noslēgumā HK "Ogre/Miandum" svarīga un pārliecinoša uzvara ar 32:25, panākot sērijā neizšķirtu 1-1.

Ogrēniešiem šovakar deviņi vārti Arvim Laganovskim, bet par vieniem mazāk - Artim Laganovskim. Ludzas "Latgola" rindās desmit vārti Normundam Seņkānam.

HK Ogre/Miandum - SK Latgols 32:25 (13:12)
HK Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 9, Artis Laganovskis 8, Mancurovs 6, Pozņaks 4/2, Ģērmanis 3, Strazdiņš 1, Lepers 1.
SK Latgols: Seņkāns 10/1, Gorbunovs 6/2, Strazds 6, Kušners 1, Usāns 1, Matvejenko 1.

Sērijā: HK Ogre/Miandum 1 - 1 SK Latgols (līdz trīs uzvarām)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Arvi Sirm/Eesti Käsipalliliit.

Meikšāns kļuvis par četrkārtēju Igaunijas čempionu

Ceturto reizi Igaunijas čempionu titulu ieguvis Latvijas handbola izlases spēlētājs Artūrs Meikšāns, kura pārstāvētā “Polva Serviti” finālsērijā līdz divām uzvarām pārspēja “Mistra” vienību.

Baltijas jūras valstu kausa izcīņā handbolā Rīgā tiksies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas U17 čempioni

Šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. maijam, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sporta kluba zālē tiks aizvadīts Baltijas jūras valstu meiteņu un zēnu čempionu kauss U17 vecuma grupā.
Uzvarētājas Jēkabpils SS. Foto: Jēkabpils SS.

Jēkabpils SS handbolistes uzvar U17 grupā, salaspilietes "izrauj" sudrabu

Par Latvijas jaunatnes čempionēm handbolā U17 vecuma grupā piecu komandu konkurencē ir kļuvušas Jēkabpils Sporta skolas komanda, bet spraigajā cīņā par sudrabu Salaspils Sporta skolas komanda ar trīs vārtu pārsvaru apspēlēja dobelnieces.