Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"SK Latgols" uzvar "LSPA" un iekļūst finālā

"SK Latgols" uzvar "LSPA" un iekļūst finālā
"SK Latgols" vārtos šodien lieliski spēlēja Gatis Kozlovs
Foto: SK Latgols

Par otro Latvijas Virslīgas čempionāta finālisti kļuva "SK Latgols" handbolisti, kas trešajā spēlē ar 28:25 (16:10) uzvarēja "LSPA", sērijā svinot panākumu ar 2:1.

Spēli fantastiski iesāka "SK Latgols" vienība, kura lieliski spēlēja aizsardzībā, fantastiski vārtos spēlēja Gatis Kozlovs, pirmajās 15 minūtēs ļaujot "LSPA" vienībai gūt tikai vienus (!!) vārtus. Tikmēr paši veiksmīgi izmantoja iespējas uzbrukumā un ar Kasparu Lisovskis priekšgalā puslaika vidū izvirzījās vadībā ar 8:1.

Studentu negrasījās nolaist rokas, bet atguva vārtu garšu un sešu minūšu laikā pēc četriem bezatbildes vārtiem samazināja rezultāta starpību līdz trīs vārtiem (6:9). Atlikušajās puslaika deviņās minūtēs joprojām pārliecinoši darbojās viesi, līdz pārtraukumam atkal atjaunojot +6 (16:10).

Otrā puslaikā komandas sižetu pagrieza otrādāk, individuāli uzbrukumā sedzot viesu līderi Kasparu Lisovski. Pirmajās 12 minūtēs "LSPA" vārtsargu Raiti Puriņu ludzāniešiem izdevās pārspēt tikai vienu (!!) reizi, kamēr mājinieki rezultātu izlīdzināja (17:17). Augstskolas handbolistiem 11 minūtes pirms mača beigām pēc Anda Ērmaņa gūtajiem vārtiem pirmo reizi spēlē izdevās izvirzīties vadībā ar 21:20.

Spēles izskaņā tomēr uzvaras kausi nosvērās "SK Latgols" pusē. Lieliski vārtos turpināja spēlēt Gatis Kozlovs, kamēr viņa partneri pretējā laukumā pusē izmantoja skaitlisko vairākumu un pārņēma vadību, trīs minūtes pirms beigām pēc Gunara Dalibo precīzā metiena panākot +4 (27:23). Pēdējās minūtēs vairs nekas nemainījās un "SK Latgols" svinēja uzvaru spēlē ar 28:25, bet sērijā ar 2:1.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar astoņiem precīziem metieniem bija Kaspars Lisovskis, bet sešus vārtus guva Gunars Dalibo. Pretiniekiem piecas reizes vārtsargu pārspēja Lauris Rūtiņš, bet četras - Edgars Vadzītis un Normunds Blome.

Līdz ar to par Latvijas Virslīgas čempiontitulu cīnīsies Dobeles "Tenax" un "SK Latgols", bet par bronzu - pašreizējie Latvijas čempioni "LSPA" un "Jūrmalas Sports". Abās sērijās uzvarēs komanda, kas pirmās izcīnīs trīs panākumus.

Latvijas čempionāts.
29. aprīlis.
LSPA - SK Latgols 25:28 (10:16)

LSPA: Rūtiņš 5, Blome un Vadzītis 4, Černousovs, Arājs un Ērmanis 3, Leja 2, Eglītis 1.
Latgols: Lisovskis 8, Dalibos 6/2, Rancāns 5, Borisenko 4/2, Pegasovs 3, Brics un Drobots 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

Kurš uzvarēs Latvijas čempionātā?

  • 70

  • 91



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-29 19:00, pirms 12 gadiem
Nu tas jau nu gan nebija gaidīts! Ludza malači..
kurš ir vainīgs? kāpēc 2 mājas spēles pakāš?
Dobele vs. Ludza (Latvijas handbola lielpilsētas)
, 2012-04-29 19:01, pirms 12 gadiem
še tev bija
, 2012-04-29 19:11, pirms 12 gadiem
Otrā puslaikā komandas sižetu pagrieza otrādāk, individuāli uzbrukumā sedzot viesu līderi Kasparu Lisovski. Pirmajās 12 minūtēs "LSPA" vārtsargu Raiti Puriņu ludzāniešiem izdevās pārspēt tikai vienu (!!) reizi

Paslavēji sevi. Tiešām negaidīti...
, 2012-04-29 19:12, pirms 12 gadiem
gribētos redzēt blomes seju pēc spēles hahahahaha
labs,lspa to bija pelnījuši.
, 2012-04-29 19:20, pirms 12 gadiem
laaaaabs
, 2012-04-29 20:00, pirms 12 gadiem
Latgols cempioni un tas bija sagaidams pec vakardienas speles. Dobelei es domaju tagad variantu nav
, 2012-04-29 20:15, pirms 12 gadiem
Kas to sezonas sākumā bija domājis. Jaunais nolikums ienesis labu intrigu sezonas beigās
, 2012-04-29 20:27, pirms 12 gadiem
Pēc vakardienas spēles tas vairs nebija negaidāmi. Latgolam diezgan laba aizsardzība un, ko nepaveic aizsardzība, paveic Kozlovs. Uzbrukums arī tīri tā neko, jo var iemest gan ārējie, gan malas un līnija. Man prieks par puišiem! Var redzēt, ka Ludzā viss ir sakārtots un puišiem atliek tikai spēlēt.
Prieks, ka LSPA noliks čempionu pilnvaras un ceru, ka Latgols uzvarēs, lai gan arī pret Tenax man iebildumu nav. LSPA būs viela pārdomām.
Pēdējā laika interesantākā sezona. Vismaz tabulas augšgalā. Vēl vajadzētu, lai arī apakšgala komandas reizi pa reizei parādītu ko cienīgu pret trijnieka komandām un varbūt tad handbolam pievērsīsies vairāk skatītāju.
Par lielu handbolu!
, 2012-04-29 20:32, pirms 12 gadiem
Super! Malači mūsējie!
Tagad jācer, ka beidzot arī mājās varēs redzēt to spēli ar kādu 2 reizes tika uzvarēta LSPA!!
, 2012-04-29 20:40, pirms 12 gadiem
Patiess prieks, ka federācija šodien parūpējās par kvalitāti no savas puses - tiesnešiem! neviena iemesla 60 minūšu laikā, lai izteiktu pamatotas pretenzijas... prieks skatīties, ka Līcis/Stoļarovs tiesā. ne velti viņi ir labākie tiesneši visā Latvijā. Cerams finālsērīju LHF arī nodrošinās ar šiem pašiem tiesnešiem.
, 2012-04-29 21:28, pirms 12 gadiem
Nu Licis/Stolarovs jau sen ir zinams ka ir labakais paris notiesnesu brigades....par to negaiditumu vareja ta but jo jau ieprieksejas speles radija ja latgols izmanto vismaz lielakodalju savu izdevibu tad lspa ir uzvarama un sis divas speles to pilniba pieradija....par dobeli runajot tad latgols puisiem ta ir liela iespeja dabut zelta medalas pirmo reizi kluba pastavesanas vesture, ta ka cinaspars neiztruks viniem
, 2012-04-29 21:43, pirms 12 gadiem
reāli ir pofig kurš paņem zeltu galvenais lai jūrmala paņem LSPA un lielie kruķiki un handbola lielmeistari paliek bez medaļām... to viņi ir pelnījuši gan par savu attieksmi, bravūru un to ka federācijā tiek lobētas LSPA intereses... tagad džekiņi var pasēdēt un padomāt ka viņi nav neuzvarami...
, 2012-04-29 21:43, pirms 12 gadiem
Es par spraigu finālu.
Izskatās, ka Dobelei ir labākā aizsardzība un labi vārtsargi, labāks rezervistu soliņš, baltijas līgas pieredze. Ludzai uzbrukums labs un cīņasspars kā nevienam. Un vēl interesantā, federācijas dotā mājas spēļu priekšrocība Ludzai var palīdzēt.
Būs interesanti
, 2012-04-29 21:45, pirms 12 gadiem
experts-zigis rakstīja: gribētos redzēt blomes seju pēc spēles hahahahaha
labs,lspa to bija pelnījuši.
gan jau ka šis bija sarunājis par tiem spēles laikiem ar Dobeli... tagad nāksies atkal zvanīt bet nu jau uz Jūrmalu..
, 2012-04-29 21:53, pirms 12 gadiem
Apsveicu Latgols!!!
Malachi... Par labu speeli finaalaa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-29 22:41, pirms 12 gadiem
malači ludzānieši, par interesantu finālu!
, 2012-04-29 22:54, pirms 12 gadiem
...malači.!!!
, 2012-04-29 23:03, pirms 12 gadiem
Malači Latgols! Super panākums!
, 2012-04-29 23:10, pirms 12 gadiem
KAD BEIDZOT Sportacentrs.com parādīs kādu arī handbola spēli????????????????????????????
, 2012-04-30 09:05, pirms 12 gadiem
Ko tu tur muldi tumsoņa? Ko tu zini par federāciju un krutajiem LSPA čaļiem? Kas un ko lobē? Padalies!
da_neshau rakstīja: reāli ir pofig kurš paņem zeltu galvenais lai jūrmala paņem LSPA un lielie kruķiki un handbola lielmeistari paliek bez medaļām... to viņi ir pelnījuši gan par savu attieksmi, bravūru un to ka federācijā tiek lobētas LSPA intereses... tagad džekiņi var pasēdēt un padomāt ka viņi nav neuzvarami...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-30 13:41, pirms 12 gadiem
Labdien, cienījamie handbola piekritēji!

Mēs vēlamies izteikt pateicības vārdus mūsu līdzjutējiem, kuri ticēja mūsu komandas spēkiem, kā arī visiem handbola cienītājiem, kas jau izsūtīja savus apsveikumus SK Latgols un turpina atstāt savus novēlējumus mūsu klubam sociālajos tīklos.
JĀ, tiešām ir izdevies saglabāt intrigu šajā ½ play-off, kur SK Latgols neizskatījās kā favorīts šajā duelī, bet tas ir sports un uzvar stiprākais vienā vai otrā momentā!
Jūs visi redzat un nevar teikt, ka SK Latgols uzvara pirmajā atbildes spēlē nebija nejaušība un, protams, liels paldies komandai (HK LSPA) par tiešraides organizēšanu Online Grazy Monkey mājas lapā – daudzi mūsu līdzjutēji varēja redzēt, kā notika spēle. Un pats svarīgākais, kas, visdrīzāk, daudziem bija pārsteigums – tā ir otra spēle jau nākošajā dienā, kur SK Latgols handbolisti jau parādīja savu nostāju uz spēli kopumā šajā sērijā, un 12 minūtē uz tablo jau bija redzami patīkami SK Latgols cipari – 1:8!!! Par to īpaša pateicība visiem puišiem, kas atradās laukumā un vienkārši spēlēja handbolu, kuram bija taktiskie uzstādījumi tieši šai izbraukuma spēļu sērijai!!!
Vēlreiz pateicamies visiem, kas seko mūsu komandas spēlēm, visiem tiem, kas atbalsta un popularizē handbolu kopumā. Jā, daudzi saka, ka kāds ir līmenis LR čempionātā? Bet novērtēsim notiekošo adekvāti, jo laba līmeņa treneru/speciālistu Latvijā ir pietiekošo – paliek pavisam nedaudz, bet tomēr daudz!!!

P.S. Kas attiecas uz gaidāmo finālu! Neapšaubāmi fināla sastāvs ir nesis daudz negaidītā, bet dāmas un kungi – tas ir sports! Neapšaubāmi Dobele/Tenax komanda ir vairāk titulēts klubs ar labu Baltijas līgas praksi un arī ar lielu savu līdzjutēju armiju! Pats paradoksālākais ir tas, ka tieši šiem diviem klubiem ir milzīgs atbalsts no savām tribīnēm, vismaz SK Latgols mājas spēlēs pēdējā laikā ir anšlags, bet priekšā ir FINĀLS – Ludzai tas ir pirmo reizi kluba vēsturē! Ceram uz korektu un azartisku pēc spēles handbolu šajā fināla sērijā, lai sniegtu maksimums prieka vienkārši milzīgai līdzjutēju armijai, kā Dobele/Tenax, tā, protams, arī SK Latgols!!!
Gaidām informāciju no LHF par fināla sērijas kalendāru...Lai uzvar stiprākais, novēlam tikai patīkamus iespaidus no šīs fināla sērijas!!! VEIKSMI, PUIŠI! Tiksimies fināla...
, 2012-04-30 13:56, pirms 12 gadiem
Tiesa negaidīti zaudētas abas mājas spēles, bet atkal var pārliecināties, ka ar raksturu un gribu var panāk daudz. Apsveicu SK Latgos ar pelnītu uzvaru. Likumsakarīgi... beidzot finālā tiekas divas handbola tradīcijām bagātas pilsētas un lielāko līdzjutēju atbalstu Latvijā! Lai tā būda rūc... Es par 7 spēļu finālu! Veiksmi
, 2012-04-30 15:59, pirms 12 gadiem
kentons rakstīja: Tiesa negaidīti zaudētas abas mājas spēles, bet atkal var pārliecināties, ka ar raksturu un gribu var panāk daudz. Apsveicu SK Latgos ar pelnītu uzvaru. Likumsakarīgi... beidzot finālā tiekas divas handbola tradīcijām bagātas pilsētas un lielāko līdzjutēju atbalstu Latvijā! Lai tā būda rūc... Es par 7 spēļu finālu! Veiksmi
5 spēļu, jo spēlē līdz 3 uzvarām
, 2012-04-30 23:48, pirms 12 gadiem
jopčik...tiešām... lai vai kā...prieks, ka handbols atgriežas pie savām saknēm Back to the roots veči
students32 rakstīja: 5 spēļu, jo spēlē līdz 3 uzvarām
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.