Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Virslīgas otrais posms sākas ar "Tenax" uzvaru pār Ogri

Virslīgas otrais posms sākas ar "Tenax" uzvaru pār Ogri
Foto: Ritvars Raits

„SynotTip” handbola Virslīgā vīriešiem šodien aizvadītas divas spēles – „Tenax” ar 36:30 pieveica „Ogri/Miandum”, kamēr „Vaiņode” ar 30:24 pieveica „Jūrmalas Sportu”. Savukārt sieviešu Virslīgā savu pirmo uzvaru svinēja Latvijas jauniešu izlase jeb „LAT 2002/Dobele” handbolistes, kuras ar 33:27 apspēlēja LSPA.

Pirmajā posmā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja "Tenax" ar 32:28 un 38:23. Dobelnieki arī pārliecinoši ar 28 punktiem noslēdza pirmo posmu līderpozīcijā, bet ogrēnieši ar 13 punktiem ierindojās ceturtajā vietā. Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Izspēles kārtību jau skaidrojām rakstā ŠEIT.

Šī vakara spēli komandas neaizvadīja optimālajā sastāvā, jo dobelniekiem dažādu iemeslu dēļ nespēlēja vārtsargs Ivars Lācis, kā arī Austris Tuminskis, Nils Kreicbergs un Oskars Arājs, bet ogrēniešiem ierindā nebija Arvis Laganovskis, kā arī šosezon vēl nespēlējušais Artis Kurmēns un Sandis Lepers, kuru atgriešanas paredzēta pēc aptuveni mēneša.

Spēles pirmās minūtes nedaudz veiksmīgākas bija Ogres komandai, kas izvirzījās vadībā (1:0, 2:1, 3:2), vēlāk uz brīdi atdeva vadību mājiniekiem, bet gūstot trīs vārtus pēc kārtas, desmitajā minūtē pēc Dzintara Dravnieka metiena panāca +2 (6:4). Puslaika gaitā vadība mainījās vēl vairākkārt, bet aizvadot veiksmīgāk pēdējās minūtes un gūstot trīs bezatbildes vārtus, pārtraukumā ar triju vārtu pārsvaru devās jau "Tenax" – 18:15.

Otrā puslaika sākumā ogrēnieši pietuvojās līdz minimumam, bet dobelnieki arī atbildēja ar diviem vārtiem pēc kārtas atjaunojot +3, savukārt puslaika vidū Nils Miķelsons panāca piecu vārtu pārsvaru – 25:20. Sešas minūtes līdz spēles beigām tieši viņš ļāva "Tenax" sasniegt maksimālo atrāvienu – 33:25. Visā spēlē dobelnieki bija pārāki ar 36:30. Pirmā uzvara otrajā posmā un 15. panākums 15 Latvijas čempionāta spēlēs šosezon.

Savukārt otrā četrinieka grupas spēlē „Vaiņode” ar 30:24 apspēlēja „Jūrmalas Sportu”. Vaiņodes komandai izdevās ļoti labs otrais puslaiks, tajā gūstot par trešdaļu vairāku vārtu nekā pretinieki (18:12). Izšķirošas izrādījās otrā puslaika pirmās 11 minūtes, kurās Vaiņode ielaida tikai divus vārtus, bet iemeta septiņus.

Sieviešu Virslīgā liela diena „LAT 2002/Dobele” jaunajām handbolistēm, kuras Rīgā prata pieveikt LSPA vienību (33:27), tādējādi izcīnot savu pirmo uzvaru sezonā. Šajā uzvarā ar desmit vārtu guvumiem izcēlās Anna Stankeviča, bet septiņus vārtus pievienoja Letīcija Veinberga.

”SynotTip” vīriešu Virslīga

Dobeles Tenax – Ogre/Miandum 36:30 (18:15)

Tenax: Pančenko 6, Kurzemnieks 6, Miķelsons 5, Ērmanis 5, Jonuška 4, Hovratovičs 4, Politers 4, Lazda 2.
Ogre/Miandum: Dravnieks 8, Pozņaks 6/2, Art. Laganovskis 4, Bauze 4, Mancurovs 4, Svārups 3, Strazdiņš 1.

Jūrmalas Sports – Vaiņode 24:30 (12:12)

Jūrmalas Sports: Grēberis 8, Zvejnieks 5, Gulbis 3, Korzāns 3, Narme 2, Kupčs 2, Neimanis 1.
Vaiņode: A. Pāvils 9, Taujēns 7, O. Pāvils 5, Plūme 4, Strēlis 3, Davidenko 1, Muckus 1.

Sieviešu Virslīga

LSPA – LAT-2002/Dobele 27:33 (11:15)

LSPA: Makarova 9/1, Zaščerinska 4, Liepiņa 3, Saveļjeva 3, E. Balanda 2, Eihvalde 2, Gulbe 1, V. Balanda 1/1, Mārtiņa 1, Daukste 1.
LAT-2002/Dobele: Stankeviča 9/2, Veinberga 6/1, Valtere 5/2, Prūse 5, Kostjuka 3, Savčenko 2, Buivide 1, Kovrigina 1, Minova 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.