Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Divi Latvijas handbolistu pārstāvētie klubi pirmie savās līgās

Divi Latvijas handbolistu pārstāvētie klubi pirmie savās līgās
Margots Valkovskis

Uz pirmo vietu Vācijas 3. līgā austrumu zonā pakāpusies Margota Valkovska un Jāņa Pavloviča "HSC Bad Neustadt", kas spraigā cīņā ar 24:23 izbraukumā pieveica Raimonda Šteina "HSC Coburg". Turpretī Austrijā līdere ir Jāņa Glušaka "Alpla HC Hard".

"HSC Bad Neustad" pagaidām ir vienīgā komanda, kas austrumu zonā aizvadītajās četrās spēlē vēl nav sajutusi zaudējuma garšu. Valkovskis un Pavlovičs komandas uzvaru kaldināja ar četriem gūtajiem vārtiem. Piedāvājam noskatīties arī Šteina kluba sagatavoto video sižetu par šo maču.

Citās austrumu zonas spēlē Jāņa Grišanova "TV Jahn Duderstadt" ar 23:30 zaudēja "TG 1860 Munden" komandu, savukārt "Dessau Rosslauer HV" bez savainotā Armanda Uščina ar 26:24 pieveica Jāņa Gremzdes "DJK Rimpar". Grišanovs bija precīzs sešas reizes, bet Gremzde - divas. Uščina komanda turnīra tabulā ieņem sesto vietu, Gremzdes - 12. vietu, Grišanova - 14. vietu, bet Šteina - 16. vietu.

Ziemeļu zonā Latvijas spēlētāju pārstāvētie klubi palika bez uzvarām. Edgara Kukšas "VfL Fredenbeck" ar 36:39 piekāpās "HSV Hannover", bet "SV Beckdorf" ar Māra Veršakova desmit gūtajiem vārtiem bija par maz, lai pieveiktu "HSG Tarp/Wenderup" - 36:42. Kopvērtējumā Kukšas vienība ieņem 12. vietu, bet Verškova - 14. vietu.

Turpretī rietumu zonā abi klubi ar latviešiem sastāvā izcīnīja uzvaras. Ēriks Blūms ar četriem precīziem metieniem palīdzēja "VfL Edewecht" ar 29:28 pieveikt "TSV GWD Minden II", bet Mārtiņa Līberga septiņi vārti bija pietiekoši, lai "HSG Varel" pārspētu "Ahlener SG" - 36:32. Blūma komanda turnīra tabulā ieņem septīto vietu, bet Līberga - astoto.

Vācijas 2. bundeslīgā vienīgo uzvaru starp latviešiem izcīnīja Ingara Dudes "HSG Saarlouis", ar 35:32 pieveicot "HC Empor Rostock" komandu. Citos mačos pirmo zaudējumu piedzīvoja Evara Klešnika "GWD Minden", kas ar 28:29 izlaida uzvaru spēlē ar "HSG Nordhorn-Lingen", bet Ģirta Lilienfelda "ThSV Eisenach" ar 24:29 atzina "TSG Ludwigshafen-Friesenheim" vienības pārākumu. Dude guva četrus vārtus, Lilienfelds - trīs, bet Klešniks - divus. Turnīra tabulā Klešnika klubs atkāpies uz trešo vietu, Dudes vienība ieņem 12. vietu, bet Lilienfelda - 16. vietu.

Vācijas 1. bundeslīgā bez Aivja Jurdža sastāvā "TSV Hannover-Burgdorf" ar 29:32 atzina "Balingen-Weilstetten" vienības pārākumu. Turnīra tabulā Hanoveres vienība ieņem 12. vietu.

Nedēļas vidū vairāki Latvijas handbolistu pārstāvētie klubi piedalījās Vācijas kausa izcīņas 2. kārtas spēlēs. Aivis Jurdžs guva astoņus vārtus, palīdzot "TSV Hannover Burgdorf" ar 36:29 pieveikt "HC Empor Rostock" komandu. Tāpat nākamjā kārtā iekļuva ar Ingara Dudes "HSG Saarlouis" (uzvara pār "SG Köndringen/Teningen" 31:24), kā arī Mareka Skabeiķa "EHV Aue" (uzvara ar 32:28 pret "DJK Adler Königshof"). Nesekmīgi spēlēja Edgara Kukšas "VfL Fredenbeck (zaudējums 36:38 "Ludwigsfelder HC"), Ērika Blūma "VfL Edewecht" (zaudējums 17:26 "Fuchse Berlin II"), Raimonda Trifanova "VTZ Saarpfalz" (zaudējums 26:43 "HSG Wetzlar"), Evara Klešanika "GWD Minden" (zaudējums "SG Flensburg-Handewitt" 26:38) un Ģirta Lilienfelda "ThSV Eisenach" (zaudējums ar 27:34 "Frisch Auf Goppingen"). Veiksme šajā izlozē bija uzsmaidījusi Armanda Uščina "Dessau Rosslauer HV" un Māra Veršakova "SV Beckdorf", kuri 3. kārtā iekļuva bez cīņas aizvadīšanas.

Austrijas handbola līgā latviešu pārstāvēto klubu duelī tika fiksēts neizšķirts rezultāts - Dmitrija Bražņikova "ULZ Sparkasse Schwaz" dalīja punktus uz pusēm ar Jāņa Glušaka "Alpla HC Hard" 22:22. Glušaks guva četrus vārtus, palīdzot vienībai saglabāt līderpozīcijas Austrijā. Citā spēlē Valda Labanovska pārstāvētā "HIT medalp Tirol" (sestā vieta) ar 24:25 zaudēja "Bregenz" vienībai.

Norvēģijas spēcīgākajā līgā Elvijs Borodovskis guva 11 vārtus, tomēr ar to bija krietni par maz, lai "Follo" svinētu uzvaru - tika piedzīvota sakāve "Viking" vienībai - 36:42. Citā mačā Andrejs Kuzmins bija precīzs piecas reizes, bet "Herluf Moss" ar 34:39 zaudēja "Runar" komandai. Borodovska klubs no pirmās pozīcijas noslīdējis uz sesto, bet Kuzmina un Kiršteina vienība ieņem desmit pozīciju.

Dienvideiropas handbola līgā Daiņa Krištopāna "Tatran Prešov" piedzīvoja pirmo zaudējumu, ar 29:35 atzīstot Horvātijas "Zahreb" vienības pārākumu. Krištopāns guva četrus vārtus, bet viņa klubs turnīra tabulā ieņem septīto vietu.

Divas spēles Portugāles līgā aizvadītajā nedēļā nospēlēja Austra Tuminska "SC Horta". Pirmajā mačā Tuminskis guva astoņus vārtus, bet viņa vienība ar 28:27 pieveica "ABC Braga", bet otrajā spēlē latvietis neguva vārtus - "SC Horta" ar 30:34 zaudēja "S Bernardo" vienībai. Kopvērtējumā Tuminska klubs ieņem desmito vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.