Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"Lauvas" noķer "Zebras", Klešniks tuvojas Jurdžam

"Lauvas" noķer "Zebras", Klešniks tuvojas Jurdžam
Evara Klešnika (vidū ar 44. numuru) komandai trešā uzvara pēc kārtas 1. bundeslīgas čempionātā.

Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgas čempionātā titula īpašnieks Aleksandra Pētersona pārstāvētais Manheimas "Rhein-Neckar Lowen" panāca līderi THW "Kiel", bet trešo uzvaru pēc kārtas guva Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar".

Veclāras komanda pēdējā laikā sekmīgi spēlē ar TBV "Lemgo", kaut gan kopējā bilance ir pārliecinoši par labu pretiniekiem - 27 uzvaras pret 7 uzvarām. Sešas no 7 uzvarām Veclāras komanda guvusi pēdējās 15 savstarpējās spēlēs, turklāt vēl trīs no tām beigušās neizšķirti. Arī šoreiz Veclāras komanda savā laukumā uzvarēja ar 31:29 un jau piektajā mačā pēc kārtas tā nezaudē TBV "Lemgo".
Pēc pirmā puslaika likās, ka viss ir skaidrs - 16:10 mājinieku labā, taču spēles pēdējās desmit minūtēs viesi trīs reizes samazināja vārtu starpību līdz minimumam. Pēdējās trijās minūtēs HSG "Wetzlar" izdevās panākt "plus 3" (29:26) un noturēt pārsvaru. Klešnika rēķinā gūtu vārtu nav.
Čempions "Rhein-Neckar Lowen" viesos ar 33:23 (Pētersonam 2 vārti) pārspēja GWD "MInden" un līdz ar to "Lauvas" turnīra tabulā panāca "Zebras" - tagad THW "Kiel" un Manheimas komandai ir pa 22 punktiem 12 spēlēs. Seko SG "Flensburg-Handewitt" - 20 (11) un Berlīnes "Fuchse" - 19 (12). Uzreiz aiz līderu kvarteta 5. vietā ir Aivja Jurdža pārstāvētais Leipcigas SC DHfK - 15 (11) punktu. Veclāras komanda paliek 7. vietā, taču tā tikai par vienu punktu atpaliek no Leipcigas. Tiesa, Klešnika komandai ir par divām spēlēm vairāk. Ģirta Lilienfelda Koburgas komanda ar 4 punktiem ir 18. vietā un no 15. vietas to šķir 3 punkti.
Nedēļas nogalē Leipcigas komanda dosies ciemos pie "Zebrām" uz Ķīli, bet Koburgas komanda spēlēs Hannoverē.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.