Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Dainis Putra: "Dobelē gribam atgriezties jau sestdien..."

Dainis Putra: "Dobelē gribam atgriezties jau sestdien..."
Kā spēlētājam (vārtsargam) Dainim Putram savas dzimtās komandas sastāvā par Latvijas čempionu nebija lemts kļūt. Varbūt izdosies kļūt trenera lomā?

Jau sestdien var kļūt zināms Latvijas 2013. gada čempions rokasbumbā vīriešiem. Uz to cer Dobeles TENAX līdzjutēji. Ludzā SK "Latgols" līdzjutēji cer, ka svētdien būs piektā finālspēle un uz to droši vien cer visi tā sauktie neitrālie līdzjutēji - tādu finālsēriju gribas skatīties un baudīt pēc pilnas programmas.

"Noskaņojums komandā ir optimistisks. Tādi fināli, kāds bija pagājušajā gadā un kāds ir tagad, nāk tikai par labu sporta veidam un jo lielāks ir gods tādā finālā uzvarēt. Ludzas komandai vairs nav, kur atkāpties, lūdzānieši vienmēr cīnās līdz pēdējam un darīs to arī tagad. Ludzā vienmēr ir grūti spēlēt, bet tagad būs īpaši grūti," saka Dobeles TENAX galvenais treneris Dainis Putra. "Pagājušajā gadā mēs šeit regulārajā čempionātā uzvarējām tikai vienreiz, bet šosezon vēl ne reizes neesam uzvarējuši. Te ir īpaša gaisotne un tādu varētu vēlēties jebkura komanda. Līdzjutēji Ludzas komandai patiešām ir kā astotais spēlētājs. Noskatījos mūsu šīs sezonas spēļu ierakstus Ludzā, ieskatījos arī iepriekšējās sezonas spēļu ierakstos un secināju, ka mēs Ludzā spēlējam pārāk nervozi, esam pārāk uztraukti un tas rada tehnisko brāķi. Ja izdosies vispirms tikt galā pašiem ar sevi, tad varēsim tikt galā arī ar pretiniekiem. Skaidrs, ka mēs jau sestdien grinam atgriezties Dobelē... Braucam uz spēli dienu iepriekš, nakšņojam Madonā, bet sestdien dodamies uz Ludzu. Katram gadījumam esam rezervējuši naksmītni Madonā arī no sestdienas uz svētdienu, jo komandas ir spēkos ļoti līdzīgas, tā ka paredzēt uzvarētāju ne atsevišķā spēlē, ne sērijā kopumā nav iespējams."
- Austri Tuminski atkal segsiet individuāli?
- Visticamāk - jā. Ludzānieši droši vien arī kādu no mūsu ārējās līnijas spēlētājiem segs individuāli, tā viņi jau rīkojās otrajā spēlē Dobelē, taču toreiz tas viņiem neko nedeva. Mēs neko kardināli savā spēlē nemainīsim, tikai niansēs un tikai spēles gaitā, ja būs nepieciešams.
- Ja būs piektā spēle, tad drīkstēs spēlēt arī Gints Grandbergs...
- Viņš visu laiku trenējas kopā ar komandu, gatavojas spēlēt un brauks kopā ar komandu uz Ludzu. Ceru, ka viņam tomēr nevajadzēs spēlēt... Noskaņojamies uzvarēt jau sestdien, jo pieļauju, ka svētdien to būs vēl grūtāk izdarīt.
- Līdzjutēju autobuss jau nokomplektēts?
- Cik zinu, tad brīvu vietu jau vairs gandrīz nav, tā ka atbalsts būs arī mums. Pat nezinu, kā visi gribētāji tajā hallē saies... Bet tieši tāpēc jau atmosfēra būs lieliska, tā būs īsta finālspēļu atmosfēra un tādā ir bauda spēlēt. Vēl lielāka bauda - uzvarēt.

Īpaši rēķini ar Ludzas komandu ir vienam no Dobeles TENAX līderiem, komandas labākajam vārtu guvējam regulārajā čempionātā Oskaram Arājam. Pērn viņš bija LSPA/NB SAN rindās un tieši SK "Latgols" pusfinālā gāza toreizējo čempionu no troņa, tā ka Oskaram ir iespēja revanšēties, turklāt - finālā.
"Līdz titulam ir palicis viens solis, taču ļoti grūti būs to spert... Divas pēc kārtas uzvaras savā laukumā un 2-1 sērijā dod papildus pārliecību un ticību tam, ka varam beidzot uzvarēt arī Ludzā," spriež Oskars. "Mums ir jānospēlē savu labāko spēli. Ludzā mums pēdējā laikā spēlēšana nesokas un viens no iemesliem bija tas, ka uzreiz no ceļa gājām uz spēli, turklāt šosezon ne reizes mums tur nebija labākais sastāvs. Tagad braucam jau dienu iepriekš un arī sastāvs mums būs gandrīz optimālais. Ja būs piektā spēle, tad jau drīkstēs spēlēt arī Gints Grandbergs."
- Vai gaidi no pretiniekiem pārsteigumus?
- Diezin vai tie būs. Pieļauju, ka mani var segt individuāli, ka "sargu" var nozīmēt Aleksandram Krastiņam un treniņos tam gatavojamies. Kā mēdz teikt mūsu vārtsargs Ivars Lācis - bumba ir apaļa... Mēs esam par soli tuvāk titulam nekā Ludzas komanda, bet tas neko vairāk arī nenozīmē. Abas komandas ir viena otras cienīgas.


, 2013-05-23 14:55, pirms 11 gadiem
Spēle būs „karsta”, prognozēju arī „karstumu ” tribīnēs. Ja Dobele grib paņemt čempiontitulu, tad tas jau jādara sestdien, jo, ja tomēr būs nepieciešama 5. spēle, tad domāju Ludza būs psiholoģiski stiprāki un paņems titulu. Piekrītu tam, ka Ludzā ir grūti spēlēt, un, ja nemaldos Tenax jau 6 spēles pēc kārtas Ludzā nav uzvarējis! Katrā gadījumā, būs interesanti
, 2013-05-23 15:08, pirms 11 gadiem
Būs interesanta sestdiena...cerams, ka svētdiena arī. Par lielu handbolu!
, 2013-05-23 16:35, pirms 11 gadiem
Esmu par to, lai TENAX izcīna čempionu titulu.
, 2013-05-23 17:43, pirms 11 gadiem
Ivars Lācis ir pelnījis uzaicinājumu uz izlasi!
, 2013-05-23 18:31, pirms 11 gadiem
Es domāju, ka šo spēli noteikti vēros arī handbola treneri ārzemēs un arī LV izlases treneri. Ivaram Lācim šīs būs ļoti svarīgas spēles karjeras turpināšanas ziņā. Ja viņš sevi spēs parādīt no labākās puses, ir visas iespējas izkonkurēt Kuģi un Kukšu izlases vārtos un, iespējams, nākamsezon braukt spēlēt uz ārzemēm. Redzēsim, cik psiholoģiski noturīgs ir Ivars... Lai viņam izdodās.
Foto: SK Latgols

Ogres handbolisti kā pirmie sasniedz Latvijas kausa finālu

Ogres novada sporta centrā pirmajā pusfināla cīņā ar pārliecinošu panākumu pār Aizkraukles un Skrīveru handbola klubu “HK S&A” (46:30) Latvijas kausa finālu sasniegusi “HK Ogre/Hydrox” komanda.
Foto: Aija Ozoliņa.

"ASK Zemessardze/ LSPA" pārliecinoši iekļūst Latvijas kausa kvalifikācijas 2. kārtā

Šovakar Salaspils sporta namā Latvijas kausa kvalifikācijas kārtas pirmajā cīņā tikās 1. līgas vienība “Salaspils SS” un virslīgas “ASK Zemessardze/LSPA”, kurā ar 37:21 pārliecinošu panākumu izcīnīja rīdzinieki. 2. kvalifikācijas kārtā 15. maijā Rīgas vienība spēkosies ar Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu.
Baltijas U17 čempioni Ludzas NSS. Foto: Latvijas Handbola federācija.

"Ludzas NSS" uzvar Baltijas U17 čempionu kausa izcīņā, "Jēkabpils SS" jaunietēm 3. vieta

Vakar noslēdzošajā Baltijas jūras valstu U17 klubu čempionu kausa izcīņas spēļu dienā izšķirošajā spēlē par 2. vietu “Jēkabpils SS” jaunietes piekāpās Somijas “HIFK” (26:39), bet par čempioniem kļuva “Ludzas NSS”, trešo panākumu izcīnot pār “Grankulla IFK” vienaudžiem (34:28).