Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Handbola Virslīgā noskaidros vietu sadalījumu pirms "play-off"

Handbola Virslīgā noskaidros vietu sadalījumu pirms "play-off"
"Celtnieks Rīga"
Foto: GL Sports Photography

Šonedēļ SynotTip handbola Virslīgā notiks četras spēles, pēc kurām noskaidrosies vietu sadalījums otrā posma noslēgumā. Liela intriga ir gan pirmajā, gan otrajā četriniekā, tāpēc gaidāmās spēles solās būt īpaši saspringtas.

SynotTip Virslīgas izspēles sistēma paredz, ka vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam pēc tā rezultātiem tika sadalītas divos četriniekos – gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlē divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificējas pusfinālam, bet vēl četras komandas (pirmās grupas trešā vieta un otrās grupas otrā vieta, kā arī pirmās grupas ceturtā vieta un otrās grupas pirmā vieta) izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiek līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām. MSĢ/LAT-Hertz startē tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Šobrīd pirmajā četriniekā ir izveidojusies tāda situācija, ka uz pirmo vietu pretendē divas komandas - "Tenax Dobele" un "Celtnieks Rīga". Pirmajā posmā "Tenax Dobele" bija labākā komanda, līdzi uz otro posmu ņemot četrus punktus, kamēr rīdzinieki bija otrie un otro daļu sāka ar trim punktiem. Otrajā posmā "Tenax Dobele" izcīnījusi divas uzvaras, trīs reizes spēlējusi neizšķirti un iekrājusi 11 punktus. Arī "Celtniekam" summā ir 11 punkti - trīs uzvaras un divi neizšķiru. Gūto un zaudēto vārtu starpība nedaudz labāka ir Dobelei - plus 21 pret plus 18.

Tas nozīmē, ka pirmās vietas liktenis izšķirsies pēdējā spēļu kārtā. "Celtnieks Rīga'' savu pēdējo spēli otrajā posmā aizvadīs jau šovakar, kad pulksten 19:30 sāks spēli pret "MSĢ/LAT-Hertz". Gados jaunajiem puišiem no turnīra tabulas viedokļa neko nevajag, bet motivācijai šai vienībai nekad nav trūkusi. Skaidrs, ka izteikti favorīti būs rīdzinieki, kuriem noteikti galvā būs domas par pēc iespējas pārliecinošāku uzvaru, lai pietuvotos pirmās vietas iegūšanai. "Celtniekam" pārliecinoši rezultatīvākais šajā sezonā bijis Vladislavs Košmans, kurš 17 spēlēs guvis 131 vārtus. "MSĢ/LAT-Hertz" vienībai lielākais pienesums bijis no Ņikitas Pančenko, kuram 110 vārti 13 mačos.

"Tenax" spēli aizvadīs svētdien, kad pulksten 17:00 uzsāks spēli savā laukumā pret Ludzas "Latgolu", komandu, pret kuru pavisam nesen Ludzā spēlēts neizšķirti. Dobeles komandai vēl vairāk situāciju sarežģī fakts, ka dienu iepriekš pret "Celtnieku'' jāspēlē Baltijas handbola līgā. "Celtnieks" Baltijā vairs uz ''play-off" nepretendē, kamēr ''Tenax" ir ļoti, ļoti tuvu tam, un tikai vairāku apstākļu sakritības dēļ B grupas līdere varētu nesaglabāt vietu divniekā.

Kamēr "Tenax" un "Celtnieks" jau ir garantējušas vietu pusfinālā, pavisam droši ir zināmas arī trešās uz ceturtās vietas ieguvējas. No pirmā četrinieka trešajā vietā ir "Latgols" ar septiņiem punktiem. Savukārt kā ceturtā spēcīgākā komanda ceturtdaļfinālu sasniegs "Ogre", kas otrajā četriniekā uzvarējusi visās piecās spēlēs. "Latgols" pēdējo spēli aizvadīs jau pieminētajā Dobelē, savukārt "Ogre" 24. februārī pulksten 20:00 aizvadīs pret "Jūrmalas sports". Arī kūrortpilsētas komandai viss ir skaidrs - komanda izcīnīs otro vietu otrajā četriniekā un ceturtdaļfinālā tiksies tieši pret "Ogri".

Savukārt intriga vēl ir saglabājusi par pēdējo "play-off'' dalībnieci. Uz to joprojām vēl pretendē "Vaiņode" un "ASK/LSPA". Vaiņodes komandai otrajā posmā līdz šim piecās spēlēs ir viens neizšķirts un četri zaudējumi, tieši tāda pati bilance ir arī "Vaiņodei", kurai gan ir četri punkti pret "ASK/LSPA" diviem, jo pirmo posmu "Vaiņode" noslēdza divas pozīcijas augstāk nekā konkurenti. "ASK/LSPA" gan joprojām ir visas iespējas, jo pirmajā savstarpējā spēlē otrajā posmā starp abām komandām bija neizšķirts, tāpēc svētdien "ASK/LSPA" uzvaras gadījumā iekļūs "play-off". Svētdien Vaiņodē spēles sākums pulksten 13:00.

SynotTip handbola Virslīga

21. februārī, 19:30, MSĢ/LAT-Hertz - Celtnieks Rīga
24. februārī, 13:00, Vaiņode - ASK/LSPA
24. februārī, 17:00, Tenax Dobele - Latgols
24. februārī, 20:00, HK Ogre - Jūrmalas sports, Sportacentrs.com TV

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.