Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Pasaules čempioni uzvar Eiropas čempionus

Pasaules čempioni uzvar Eiropas čempionus
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātā handbolā pamatturnīra pirmajā spēļu kārtā centrālā bija tikšanās starp pasaules čempioni Franciju un Eiropas čempioni Spāniju. Francija turpināja savu uzvaru sēriju pasaules čempionātos (24 spēles pēc kārtas!) un pabīdīja spāņus tālāk no pusfināla. Noskaidrojušies komandu pāri, kas dalīs vietas no 13. līdz 24. vietai.

Francijas izlase uzreiz ieguva 2-3 vārtu pārsvaru un turēja to gandrīz visu pirmo puslaiku, bet 5 minūtes pirms tā beigām panāca pat 17:12 savā labā. Spānijas izlasei pirms pamatturnīra pievienojās 40 gadus vecais vārtsargs Arpars Šterbiks - 2013. gada pasaules un 2018. gada Eiropas čempions, 2005. gada labākais handbolists pasaulē (savulaik vēl Dienvidslāvijas izlasē divas "bronzas" pasaules čempionātos). Pirmā puslaika beigās tieši Šterbika lieliskais sniegums ļāva spāņiem pietuvoties līdz 15:17, bet otrā puslaika sākumā panākt neizšķirtu - 18:18. Francijas izlasē laukumā atgriezās tās slavenākais spēlētājs Nikolā Karabatičs un tā nav sakritība, ka sekoja izrāviens 6:1 ("pavilka" arī vārtsargs Sirils Dumulā) - 24:19. Otrā puslaika vidū - 26:20. Desmit minūtes pirms beigām - 29:24.

Trešo noraidījumu un sarkano kartīti nopelnīja viens no spāņu aizsardzības balstiem Virans Morross, rezultāts 6 minūtes pirms beigām bija 31:26 un likās, ka tagad nu gan viss skaidrs. Tā nenotika. Francijas handbolisti kļuva mazliet paviršāki un ar to pietika, lai spāņi pretuzbrukumos atjaunotu intrigu - 2.45 pirms beigām Rauls Entrerioss panāca 30:32. Mača galotne aizritēa abu komandu vārtsargu zīmē - vispirms Šterbiks neļāva Francijai atjaunot triju vārtu pārsvaru, bet tad Vensāns Žerārs neļāva spāņiem samazināt rezultāta starpību līdz minimumam - palika 32:30 Francijas labā.

Citā I grupas spēlē Vācija ar 24:19 pārspēja Islandi. "Plus 5", taču Vācijai tā bija smaga uzvara. Pirmajā puslaikā rezultāts vairākkārt bija neizšķirts, vācieši ik pa laikam it kā veica atrāvienu (5:2 sākumā, tad 12:9, 14:10 - pēc puslaika un 16:11 otrā puslaika sākumā), taču islandieši neatlaidās un arvien uzturēja intrigu. Tikai nepilnas sešas minūtes pirms mača beigām varēja sākt domāt par Vācijas izlases uzvaru - 22:17. Vācijas izlasē turnīram pieteikts Kais Hēfners, kurš aizstās savainoto Štefenu Veinholdu. Vācijas izlases spēle joprojām nepārliecina un arī šoreiz, piemēram, vairākkārt un tieši svarīgākajos brīžos glāba vārtsargs Andreass Volfs (40 procenti atvairītu metienu, no ārējās līnijas - pat 56 procenti un atvairīti divi no trim 7 m soda metieniem).

I grupā tagad Francijai un Vācijai ir pa 5 punktiem. Šodien Horvātija (4 punkti) tiksies ar Brazīliju (0), bet Francija - ar Islandi.

II grupā viss risinājās mierīgāk - Zviedrija pārspēja Tunisiju ar 35:23, bet Dānija uzvarēja Ungāriju ar 25:22 (it kā sīva cīņa, taču dāņi pārliecinoši kontrolēja tās gaitu). Dāņiem un Zviedriem ir pa 6 punktiem. Šodien Ungārija spēlēs ar Tunisiju, bet Norvēģija - ar Ēģipti.

Noskaidrojušies komandu pāri spēlēs par 13. līdz 23. vietu. Par 23. vietu spēlēs Japāna un Angola, par 21. vietu - Koreja un Saūda Arābija, par 19. vietu - Bahreina un Austrija, par 17. vietu - Serbija un Argentīna, par 15. vietu - Maķedonija un Čīle, par 13. vietu - Krievija un Katāra.


, 2019-01-20 14:46, pirms 5 gadiem
Vaacieshu aizsardziiba ar kiiperu paarliecina un kaa veel paarliecina. Un tiesi ar aizsardziibu uzvar turniirus.
Vaacija ar vien vairaak ir eiforizeeta.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.