Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"RTU-S" handbolisti triumfē Latvijas 1. līgas čempionātā

"RTU-S" handbolisti triumfē Latvijas 1. līgas čempionātā
RTU-S handbolists Jānis Savickis apspriežas ar treneri Hariju Čebrikovu
Foto: SK Latgols

Ar pieredzējušo "RTU-S" handbolistu triumfu šodien noslēdzās Latvijas 1. līgas čempionāts. Izšķirošajā mačā "RTU-S" ar 28:17 (14:9) šovakar LSPA sporta zālē pieveica "Skrīveri" vienību.

Uzvarētājiem desmit vārtus guva Romualds Akimovs, bet sešas reizes izcēlās Arnis Butāns. Mājiniekiem piecas reizes atzīmējās Uldis Dronka, bet četras - Artūrs Beļūns.

"RTU-S" handbolisti Latvijas 1. līgas čempionu tronī atgriezās pēc četru gadu pārtraukuma. Iepriekšējo reizi pieredzējusī komanda, kuras treneris ir Harijs Čebrikovs, triumfēja 2008./2009. gada sezonā.

Vecākajam "RTU-S" handbolistam Ivanam Berzinam ir 54 gadi, bet komandas vidējais vecums, skaitot handbolistus, kas aizvadījuši vismaz divas spēles, ir 45,9 (!) gadi. Ne velti pieredze handbolā ir viena no lielākajām vērtībām.

Līdz ar to Latvijas 1. līgas čempionātā otrajā vietā finišēja "Stopiņi" handbolisti, bet bronzas medaļas izcīnīja "SK Latgols juniori" vienība. Ja šovakar uzvaru izcīnītu "Skrīveri" handbolistu, tad tā viņiem nodrošinātu trešo vietu (tagad tikai sestie), bet par čempioniem kļūtu "Stopiņi".

Par rezultatīvāko turnīra spēlētāju kļuva "Stopiņi" līderis Andris Lazda, kurš 14 spēlēs guva 124/18 vārtus. Otro vietu šajā sarakstā ar 100/34 vārtiem 13 spēlēs ieguva "RTU-S" handbolists Uģis Desmitnieks, bet trešo vietu ar 88/8 vārtiem 12 mačos - "Jūrmalas Sports-2" pārstāvis Alberts Gulbis.

Latvijas 1. līgas čempionāts.
19. aprīlis.
Skrīveri - RTU-S 17:28 (9:14)

Skrīveri: Dronka 5/2, Beļūns 4, R.Grigorovičs un Vārpiņš 2, Barviks 2/1, M.Grigorovičs un Mālnieks 1.
RTU-S: Akimovs 10, Butans 6, Desmitnieks 5, Kozlovskis 4, Kudrjavcevs, Baumanis un Lazdiņš 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2013-04-20 00:08, pirms 11 gadiem
Apsveicu, bet... tas norāda uz handbola līmeni Latvijā. Vai nu seniori baigi spēcīgi, vai arī jaunie pilnīgie deģenerāti, tizleņi un lohi
, 2013-04-20 00:48, pirms 11 gadiem
Kreilis4 rakstīja: Apsveicu, bet... tas norāda uz handbola līmeni Latvijā. Vai nu seniori baigi spēcīgi, vai arī jaunie pilnīgie deģenerāti, tizleņi un lohi
Otrais variants.
, 2013-04-20 01:12, pirms 11 gadiem
neeeee rakstīja: Otrais variants.
par to, ka deģenerāti, tizleņi un lohi, nepiekrītu...ne jau čaļi vainīgi, ka i tādi treniņu apstākļi, kādi ir...nepareizi treniņi vai to trūkums arī lielāko talantu pazudinās...un kopš Murjāņos viss notiek tikai eksistences līmenī un arī nav vairs tāds ASK, uz ko tiekties, tad arī būs tā, ka pieredze vēl ilgi sitīs pušu jaunību..un nav arī tas sporta veids, kuru var paņemt un pagalmā uzdrillēt, kā futbolu vai basīti, kur pietiek ar to, ka ir bumba un grozs vai vārti un var drillēt tehniku..
, 2013-04-20 11:00, pirms 11 gadiem
Ja šovakar uzvaru izcīnītu "Skrīveri" handbolistu, tad tā viņiem nodrošinātu sesto vietu (tagad tikai sestie),
Kāpēc tā jāuzsver, ja Skrīveri izcīnītu uzvaru, tad tas viņiem nodrošinātu 6. vietu, ja viņi tik un tā palika 6. vietā?
, 2013-04-20 19:53, pirms 11 gadiem
zhorzhs1 rakstīja: Ja šovakar uzvaru izcīnītu "Skrīveri" handbolistu, tad tā viņiem nodrošinātu sesto vietu (tagad tikai sestie),
Kāpēc tā jāuzsver, ja Skrīveri izcīnītu uzvaru, tad tas viņiem nodrošinātu 6. vietu, ja viņi tik un tā palika 6. vietā?
Autors kjuudiinies. Ja Skriiveri uzvareetu paliktu 3.vietaa
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.