Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Veclāra un Klešniks zaudē Flensburgā, "Lauvas" un Pētersons panāk čempionu

Veclāra un Klešniks zaudē Flensburgā, "Lauvas" un Pētersons panāk čempionu
Aleksandrs Pētersons var kļūt par pirmo Latvijas handbola audzēkni Vācijas čempionu.

Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgas čempionātā solās būt kārtējā spraigā galotne, jo 5 spēļu kārtas pirms finiša ir divi līderi, savukārt Evara Klešnika pārstāvētais Veclāras klubs viesos piekāpās komandai, kas atrodas uzreiz aiz līderu pāra.

HSG "Wetzlar" līdz šim bija uzvarējis SG "Flensburg-Handewitt" tikai vienu reizi 31 spēlē Vācijas bundeslīgā un kausa izcīņā (2001. gada martā) un zaudējumu mačā ar vienu no spēcīgākajiem Vācijas klubiem nācās piedzīvot arī šoreiz - 19:23 (8:10) pretinieka laukumā. Mājinieki izšķirīgo izrāvienu veica otrā puslaika sākumā, kad no 11:10 panāca 17:11.
Evars Klešniks šoreiz vārtus neguva, bet turnīra tabulā Veclāras komanda paliek dalītā 10.-11. vietā kopā ar TBV "Lemgo". Līdz izkrišanas robežai - 11 punktu un Balingenas klubs, kas pašreiz ir trešais no apakšas, vairs tikai teorētiski var apsteigt Veclāru (jāuzvar visās 6 tlikušajās spēlēs, bet Veclārai jāzaudē 5 atlikušajos mačos).

Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen" savā laukumā Manheimā 13 200 skatītāju klātbūtnē ar 29:26 pārspēja čempionu THW "Kiel" un tagad abām komandām ir pa 49 punktiem, kā arī abām atlicis aizvadīt pa 5 spēlēm (Pētersons šoreiz vārtus neguva). Tikai par vienu punktu mazāk nekā abiem līderiem ir SG "Flensburg-Handewitt", bet tikai par 3 punktiem mazāk - HSV "Hamburg" (abām arī atlicis aizvadīt pa 5 spēlēm).
Čempionāta galotne solās būt īpaši aizraujoša... Līdz šim vēl nevienam Latvijas rokasbumbas audzēknim nav izdevies kļūt par Vācijas bundeslīgas čempionu un Aleksandrs Pētersons tagad ir tuvu tam, lai kļūtu par pirmo.


Baltijas jūras valstu kausa izcīņā handbolā Rīgā tiksies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas U17 čempioni

Šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. maijam, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sporta kluba zālē tiks aizvadīts Baltijas jūras valstu meiteņu un zēnu čempionu kauss U17 vecuma grupā.
Uzvarētājas Jēkabpils SS. Foto: Jēkabpils SS.

Jēkabpils SS handbolistes uzvar U17 grupā, salaspilietes "izrauj" sudrabu

Par Latvijas jaunatnes čempionēm handbolā U17 vecuma grupā piecu komandu konkurencē ir kļuvušas Jēkabpils Sporta skolas komanda, bet spraigajā cīņā par sudrabu Salaspils Sporta skolas komanda ar trīs vārtu pārsvaru apspēlēja dobelnieces.
Dainis Krištopāns aizsardzībā. Foto: Roland Sippel/Eibner/Imago Images

Krištopāna komanda pārspēj Bundeslīgas vicelīderi un tuvojas Eirokausiem

Vācijas handbola Bundeslīgā šosezon savā laukumā nav zaudējusi Melzungenes vienība, kura šovakar ar 30:28 uzveica vicelīderi Berlīnes "Füchse".