Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Dobeles "Tenax" tiek pie lielas uzvaras - pārspēta Somijas un Baltijas čempione

Dobeles "Tenax" tiek pie lielas uzvaras - pārspēta Somijas un Baltijas čempione
Foto: Handball.lv

Šovakar Baltijas handbola līgā lielāko sezonas uzvaru izcīnīja "Tenax Dobele", kas dramatiskā spēlē ar 31:30 pieveica Somijas spēcīgāko komandu "Riihimaen Cocks", tikmēr "Celtnieks Rīga" pagalam neveiksmīgi nospēlēja pēdējās piecas minūtes pret "Tallinn", cīnoties neizšķirti 29:29.

A grupā "Tenax Dobele" šoreiz savu mājas spēli aizvadīja Rīgā, kur uzņēma Latvijas izlases handbolista Nila Kreicberga pārstāvēto "Riihimaen Cocks", pret kuru pirmajā tikšanās reizē pretinieku laukumā tika piedzīvots zaudējums ar 22:27. "Cocks" ir pēdējo četru sezonu Baltijas līgas čempione, kā arī pēdējos gados startē Eiropas prestižākajā handbola turnīrā EHF Čempionu līgā.

Dobeles komanda jau spēles pirmajā puslaikā demonstrēja saturīgu handbolu. Lielāko nogriežņa daļu "Tenax Dobele" bija nelielā vadībā, taču tieši puslaika noslēdzošo daļu nedaudz labāk nospēlēja "Riihimaen Cocks", viesiem 30 minūtes noslēdzot ar 15:14 pārsvaru. Jāpiemin, ka no Dobeles uz Rīgu bija devušies diezgan plašs "Tenax" atbalstītāju pulks, kas radīja lielisku handbola atmosfēru.

Otro puslaiku ar gūtiem vārtiem sāka Māris Veršakovs un Aivis Jurdžs, "Tenax" spējot atgūt vadību uz rezultāta tablo - 16:15. Saturīgs handbols Rīgā bija vērojams arī puslaika turpinājumā, un nedaudz vairāk kā sešas minūtes pirms beigām Dobelei bija trīs vārtu handikaps (28:25). Skaidrs, ka šādā situācijā Somijas čempione nepadevās un beigas izvērtās dramatiskas.

Pie 29:27 lieliska metiena pozīcija bija Oskaram Arājam, kurš izpildīja tehnisku metienu, bet bumbas atsitās pret vārtu stabu. Somi vienus vārtus atguva, taču atbildi sniedza Aleksandrs Krastiņš (30:28). Nākamajos uzbrukumos Dobele savas iespējas neizmantoja, pie tam pie 30:29 arī sekoja kļūda, pēc kuras "Riihimaen Cocks" bumbu meta tukšos vārtos (30:30).

40 sekundes pirms beigām Sandris Veršakovs pieprasīja pārtraukumu, un pēc tā komanda visu izdarīja izcili. Māris Veršakovs līnijā iespēja Egilam Politeram, un bumba tika mesta vārtos - 31:30. Somiem bija deviņas sekundes. Pretinieki ātri steidzās uz priekšu, taču metiena pozīcijā pretiniekus nelaidām, izcēlās arī asumi, emocijas bija ļoti sakāpinātas, pēc kāda laika visiem gan nomierinoties, un "Tenax" pelnīti svinot lielisku uzvaru ar 31:30.

Aivis Jurdžs bija "Tenax Dobele" rezultatīvākais spēlētājs, Māris Veršakovs un Oskars Arājs guva pa sešiem vārtiem, pieci vārti Egilam Politeram, bet četrus pievienoja Ņikita Pančenko. Nils Kreicbergs "Riihimaen Cocks" sastāvā izcēlās ar diviem vārtiem.

B grupā tikmēr "Celtnieks Rīga" uzņēma Igaunijas komandu "Tallinn", kuru viesos bija izdevies uzvarēt ar 30:29 un pret kuru rīdzinieki šovakar noteikti bija favorītu statusā. Punktu zaudēšana šajā spēlē sezonas turpinājumā var izrādīties ļoti sāpīga, jo B grupā izslēgšanas spēļu turnīra sasniegšanai ir jātiek starp grupas divām spēcīgākajām komandām.

Mača pirmajā puslaikā laukumā bija vērojams mazāk rezultatīvs handbols nekā ierasts rīdzinieku spēlēs, tomēr vienalga mājinieki spēja iekrāt nelielu pārsvaru - 5:3. Divu trīs vārtu handikaps "Celtniekam" bija lielāko pirmā puslaika daļu, un pēc 30 minūtēm komandas atpūtā devās pie 13:11.

Otrajā puslaikā "Celtnieks" pārsvaru palielināja arī līdz plus pieci (20:15). Vēl piecas ar pusi minūtes pirms beigām uz tablo bija pietiekami komfortabls 28:25, taču tieši izskaņu rīdzinieki nospēlēja neveiksmīgi, un igauņi ar septiņu metru soda metiena palīdzību izrāva neizšķirtu 29:29. Rezultatīvākais "Celtniekam" šajā mačā ar deviņiem vārtiem bija Aleksejs Haisa, kuram ar septiņiem vārtu guvumiem palīdzēja Rihards Leja. Četri vārti Robertam Freibergam, bet pa trim guva Dmitrijs Petuhovs, Aleksandrs Pocikaiļiks un Artūrs Kļaviņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.