Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Klubi atklāj ambīcijas pirms SynotTip handbola Virslīgas sezonas

Šodien "Joker" kluba telpās notika SynotTip handbola Virslīgas sezonas atklāšanas preses konference, kurā piedalījās klubu pārstāvji, LHF prezidents Mārtiņš Bičevskis un "SynotTip Latvija" vadītājs Justins Gailevičs.

Latvijas Handbola federācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis izteica pateicību "SynotTip sporta bāram" par sadarbību, kas ilgst nu jau otro sezonu. Viņš norādīja: "Tā sāk veidoties, kā laba, stabila un uz izaugsmi vērsta sadarbība. Rīgas čempionāts bija kā priekšspēle, kas parādīja, ka SynotTip handbola Virslīgā cīņas būs ne pa jokam! Ceru, ka šajā čempionātā būs spriedze, spēles būs interesantas, un klubi domās ne tikai par sportisko rezultātu sasniegšanu, bet arī par to, kā piesaistīt skatītājus, būt tiem interesantiem. "

"Pēdējo gadu laikā SynotTip sporta bārs ir atbalstījis dažādas līgas un klubus, piemēram, Latvijas futbola virslīgu un futbola klubu Jelgava. Esam ieguvuši pieredzi un daudz zināšanu, kā strādāt ar skatītājiem, kā veidot vizuālo tēlu. Visas šīs zināšanas mēs vēlamies nodot arī tālāk handbola Virslīgai," sacīja "SynotTip Latvija" vadītājs Justins Gailevičs. "Komandām novēlu daudz aizraujošu spēļu un emociju, kā arī, protams, uzvaras."

Preses konferences turpinājumā gaidāmās sezonas ambīcijas ieskicēja klubu pārstāvji, tāpat pastāstot arī par pārmaiņām, kas komandas skārušas starpsezonā.

Ivars Zariņš, Dobeles "Tenax" prezidents: "Mūsu komandu atstājuši iepriekšējās sezonas divi labākie bombardieri Toms Lielais un Nils Kreicbergs. Tas viņiem bija jādara, un, lai viņiem veicas. Tas tikai veicinās to, ka mūsu izlase paliks spēcīgāka un labāka. Klāt nācis tikai viens junioru spēlētājs Ņikita Pančenko. Gatavošanos sezonai sākām jau jūlija vidū. Aizvadījām pirmssezonas turnīru Klaipēdā, kur izcīnījām otro vietu. Šogad centīsimies iespēju robežās piesaistīt un dot spēles laiku jaunajiem handbolistiem, Gaidām ierindā atgriežamies savainotos spēlētājus Oskaru Arāju, Aleksandru Krastiņu, Gintu Grandbergu un Emīlu Kurzemnieku. Ambīcijas mums ir tikai pirmā vieta, un pēc iespējas labāks starts Baltijas līgā. Domāju, ka šī sezona SynotTip Virslīgā būs spraigāka, jo visas komandas ir salīdzinoši līdzīgas, un nav kāda, kas būtu galvastiesu pārāka."

Rihards Leja, "Celtnieks Rīga" spēlētājs: "Galvenais jaunums ir tas, ka komandu neturpinās trenēt Arnis Butans, kurš nolēmis vairāk laika veltīt ģimeni. Šobrīd ikdienā komandas treniņprocesu vadu es, bet spēlēs komandu vadīs Normunds Blome. Pirms sezonas, protams, bija zvani vairākiem treneriem, diemžēl kandidātu neatradām. Vismaz līdz sezonas vidum strādāsim pašreizējā režīmā. Sezonai gatavojāmies fiziskās sagatavotības trenera Krišjāņa Kupļa vadību, un šobrīd domāju, ka esam labākā fiziskā kondīcijā nekā jebkura cita komanda. Šosezon komandā nebūs leģionāru, tāpat vienību atstājuši Lauris Rūtiņš, Guntars Lejnieks, Žanis Malahovs. Pēc nedēļas treniņus atsāks Helmuts Tihanovs, iespējams, sezonas vidū ierindā varētu būt Edgars Vadzītis, kam šobrīd prioritāte ir darbs un mācības. Komandai pievienojies Linards Drukmanis, kā arī Kaspars Lisovskis, kurš varētu būt nozīmīgākais ieguvums. Mērķi mums ir visaugstākie – ceram beidzot izcīnīt Latvijas čempionu titulu un Baltijā pacīnīties par vietu četriniekā."

Jānis Avotiņš, "Ogre/Miandum" pārstāvis: "Treneru korpusam Virslīgas komandā pievienojusies Natālija Kudrjavceva. Vismaz līdz gada beigām darba dēļ nevarēs palīdzēt Arvis Laganovskis un Iļja Želna. Dzintars Dravnieks devies uz Islandi. Novēlam viņam veiksmi starptautiskajā karjerā, bet ja nu kas, tad gaidīsim atpakaļ. Vārtsargs Lauris Ozoliņš nolēmis izlaist sezonu darba un mācību dēļ, tādējādi par pirmo vārtsargu faktiski kļuvis galvenais treneris Andris Molotanovs, palīdzēs arī pieredzējušais Pēteris Ratnieks . Tādējādi vairāk iesaistīsim jaunos spēlētājus. Nākotnē raugāmies pozitīvi, ceram, ka jaunā paaudze liks pieredzējušajiem spēlētājiem būt formā un sastādīs konkurenci. Mērķis ir palikt trijniekā un virzīties uz augšu. Spēles solās būt interesantākas. Jo vairāk pārsteigumu, jo interesantāk skatītājiem."

Edgars Korzāns, "Jūrmalas Sports" spēlētājs: "Sezonai sākām gatavoties augusta sākumā, ļoti daudz strādājot pie fiziskās sagatavotības Jāņa Jansona vadībā, kurš sadarbojoties ar mūsu galveno treneri Jāni Glušaku sastādīja ļoti smagu un kvalitatīvu treniņu procesu. Klāt nākuši trīs jauni spēlētāji – Kristaps Plonis, Dairis Adamaitis un Rolands Naglis, gaidām atgriežamies ierindā arī mūsu traumētos spēlētājus – Jāni Šteinbergu un Kasparu Nagli, kā arī Uldi Lībergu un Edvīnu Latkovski, kas pašlaik ir iepauzējuši darba un ģimenes dēļ. Ja runājam par ambīcijām, tad Jūrmalas komanda vienmēr ir bijusi sīvs un neērts pretinieks ikvienam. Ceram, ka beidzot spēlēsim Latvijas čempionāta finālā, un pacentīsimies iegūt augstākā kaluma godalgas. Ļoti ceram, ka no oktobra vidus spēlēsim jau jaunajā Kauguru zālē, bet pirmās spēles noteikti vēl būs Spuņciemā."

Zigmunds Mickus, HK "Vaiņode" galvenais treneris: "Vaiņodes komanda vienmēr akcentu ir likusi tikai uz saviem audzēkņiem, izņemot vienu reizi, kad mums bija Portugāles spēlētājs. Pārsteigumus vajag, un ar tiem mēs esam bagāti. Iepriekšējos gados mēs spējām atņemt punktus arī vadošajām komandām, vienīgi ne Dobeles "Tenax", bet pienāks laiks arī viņiem. Komandas vidējais vecums ir 22 gadi. Vecākais ir dzimis 1987.gadā, bet vairāki 2000.gadā dzimuši spēlētāji piesaistīti pēc laba starta spēcīgā jauniešu turnīrā Vespremā. Vienā no viņiem es saredzu ļoti lielu perspektīvu, un handbola sabiedrība par viņu vēl dzirdēs – tas ir saspēles vadītājs Jurģis Strēlis. Mums svarīgi ir noturēties turnīra tabulas vidusdaļā, veiksmes gadījumā varbūt četriniekā. Rēķinieties ar Vaiņodi, esam gatavi sagādāt arī pārsteigumus!"

Austris Tuminskis, SK "Latgols" spēlētājs: "Mūsu komandai pievienojies Latvijas izlases spēlētājs Jānis Pavlovičs, kā arī vārtsargs Kaspars Piševs, kas pārnāca no ASK/LSPA. Kādā no mūsu spēlēm komentētājs Anatolijs Kreipāns teica, ka Ludzai šobrīd ar sastāvu ir problēmas, jo notiek paaudžu maiņa. Viņš arī sacīja, ka pēc pāris gadiem "Latgols" atkal cīnīsies par pirmajām vietām. Uzskatu, ka paaudžu maiņa jau ir notikusi, un šogad mēs visiem parādīsim, uz ko esam spējīgi."

Arnolds Straume, MSĢ/LAT-98 galvenais treneris: "Sākšu ar to, ka novēlēšu visām komandām un Latvijas handbolam kopumā iztikt bez traumām. Iepriekšējā sezona bija "izcila" savainojumu ziņā gan izlasei izšķirošajās spēlēs, gan SynotTip Virslīgā. Tik daudz kā nekad. Cerams, ka šogad tā nebūs un katra komanda varēs parādīt labāko sniegumu. Mēs augam kā komanda un arī šogad neko par brīvu nevienam nedosim. Rīgas čempionāts jau pierādīja, ka esam palikuši labāki, gudrāki, tai skaitā arī treneri."

Šosezon čempionātā startē arī ASK/LSPA komanda, diemžēl neviens no šīs komandas pārstāvjiem un preses konferenci nebija ieradies.

SynotTip handbola Virslīgas sezona sāksies piektdien, 16.septembrī, plkst. 20:00 ar "Celtnieks Rīga" un Ludzas "Latgols" komandu spēli. To tiešraidē demonstrēs arī kanāls Sportacentrs.com TV un interneta portāls Sportacentrs.com.

SynotTip handbola Virslīgas kalendārs

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2016-09-15 06:55, pirms 8 gadiem
Veiksmi komandām jaunajā sezonā.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.