Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-19 handbolistes gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijai

Latvijas U-19 handbolistes gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijai
Latvijas U-19 handbolistes

Šajā nedēļas nogalē, no 17. līdz 19. martam, Latvijas U-19 sieviešu izlase, Vācijas pilsētā Rēgensburgā aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Latvijas handbolistēm pretiniekos būs mājiniece Vācija, kā arī Polija. Eiropas U-19 čempionātam kvalificēsies 1. līdz 5. apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī 6. līdz 8. apakšgrupu uzvarētājas. Latvija, Polija un Vācija spēlē 8. apakšgrupā, tādējādi no mūsu apakšgrupas finālturnīram kvalificēsies tikai pirmās vietas īpašniece.

Zināmas tās 14 spēlētājas, kas pārstāvēs Latviju kvalifikācijā. Vislielākā pārstāvniecība ir Jēkabpils sporta skolai ar piecām spēlētājām, savukārt četras spēlētājas pārstāv "REIR Dobele" komandu. Tāpat vairākas spēlētājas pārstāvētas arī no Salaspils sporta skolas un Ludzas "Latgola".

"Latvijā ir reģioni ar savām tradīcijām handbolā, tās ir vietas, kur aug jaunā handbola paaudze. Arī meiteņu izlases sastāvā ir spēlētājas no šiem reģioniem – Ludzas, Dobeles, Jēkabpils un Salaspils," atzina izlases galvenā trenere Vita Brikmane.

"Ikdienā meitenes savās sporta skolās trenējas 4-5 reizes nedēļā, pirms kvalifikācijas mums ir treniņnometne," piebilda trenere. "Diemžēl izpalika pārbaudes spēle pret labāko sieviešu Virslīgas komandu, tā vietā aizvadīsim treniņspēli ar Tērvetes 2000.gadā dzimušajiem puišiem, atstrādāsim kombinācijas."

Brikmane arī atklāja, angļu valodas eksāmena dēļ komanda treniņnometni, kas norit kopš pirmdienas, neaizvada pilnā sastāvā – uz vietas nav Dinijas Purviņas un Sandas Veides. Uz Vācijas pilsētu Rēgensburgu Latvijas U-19 izlase dosies ceturtdien agri no rīta.

"Eiropas čempionāta kvalifikācijā cīnīsimies par iekļūšanu finālturnīrā. Par favorītēm es droši vien uzskatītu mājinieci Vāciju, kas iepriekšējā nedēļas nogalē uzvarēja pārbaudes turnīrā, pieveicot Portugāli (29:24), Spāniju (33:28) un Franciju (28:20). Pret Polijas vienaudzēm esam spēlējušas, viņām ir laba ārējā līnija, taču nekādi pārcilvēki nav."

Jautāta par Latvijas komandas triumpjiem, Brikmane atzina: "Mūsu stiprā puse ir tā, ka meitenes kā izlase kopā gandrīz nemainīgā sastāvā spēlē jau četrus gadus. Visas spēlē sieviešu Virslīgā, ir arī starptautisko spēļu pieredze."

Pirmo turnīra spēli latvietes aizvadīs piektdien, 17. martā, plkst. 20:30 pret Vāciju, bet dienu vēlāk plkst. 17:00 pretiniekos būs Polijas vienaudzes.

Latvijas U-19 sieviešu izlase:

Ieva Lapsa, Gita Kaulakane, Krista Krūmiņa, Unigunde Cirša, Agnija Malceniece (visas – Jēkabpils SS), Jeļizaveta Žigalkina, Inese Umjarova, Krista Liepa (visas – Salaspils sporta skola), Dinija Purviņa, Kintija Kokina, Sanda Veide, Asnate Egle (visas – "REIR Dobele"), Žanete Kukurāne, Laura Rutkovska (abas – "Latgols").
Treneres: Vita Brikmane, Linda Karloviča.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.