Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"Tenax" un "Celtnieks/LSPA" cīnīsies par Rīgas atslēgu, skaties Sportacentrs.com

"Tenax" un "Celtnieks/LSPA" cīnīsies par Rīgas atslēgu, skaties Sportacentrs.com
Dobeles "Tenx" līderis Oskars Arājs (lēcienā, ar bumbu) divos RČ mačos guvis 14 vārtus
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Ar spēlēm sestdien ASK sporta zālē noslēgsies Rīgas atklātais čempionāts handbolā. Mačā par trešo vietu plkst. 14:30 "HK Ogre" tiksies ar "Jūrmalas Sports", bet finālā plkst. 16:15 Dobeles "Tenax" spēlēs ar "Celtnieks/LSPA". Abus mačus video tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com

Spēles komentēs Anatolijs Kreipāns.

Dobeles "Tenax" ceļā uz finālu A apakšgrupā ar 42:20 sagrāva RTU un 39:30 pārspēja "Jūrmalas Sports", savukārt "Celtnieks/LSPA" savā B apakšgrupā ar 32:23 uzvarēja "HK Ogre" un ar 39:16 - MSĢ.

Abas komandas Rīgas atklātā čempionāta finālā tikās arī aizvadītajā sezonā. Toreiz Dobeles "Tenax" ar 33:28 pārspēja "LSPA/NB SAN". Dobelnieki arī šogad grib iegūt zelta medaļas, bet "Celtnieks/LSPA" nobrieduši galvaspilsētas titulu atstāt Rīgā.

"Tenax" komandas sastāvu starpsezonā pastiprināja divi Latvijas izlases handbolisti Ēriks Blūms (no Vācijas) un Andis Ērmanis (no LSPA), kā arī vārtsargs Jānis Piņķis (no RVR), savukārt "Celtnieks/LSPA" pievienojās Emīls Reniņš, Artūrs Lazdiņš, Guntis Ciematnieks, Žanis Malahovs (visi no ASK/LU), Roberts Freibergs (no RTU), Einārs Kiršteins (no Norvēģijas), Artūrs Buračevskis (no Stopiņu NHK) un Toms Lielais (no MSĢ).

Saspringta solās spēle arī par trešo vietu starp "HK Ogre" un "Jūrmalas Sports" vienībām. Ogrēniešu komandu pastiprinājuši Mārtiņš Leitis (no LSPA), Sandis Lepers (no Tenax), Henrijs Knodze (no Jēkabpils) un Kristaps Cīrulis, savukārt Jūrmalas sastāvu papildinājuši Toms Popens (no ASK/LU) un Aigars Vilciņš (no Tenax).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Kura komanda uzvarēs Rīgas atklātajā čempionātā?

  • 36

  • 6



, 2013-09-14 08:10, pirms 11 gadiem
Kur 1/2fināli pazuda?! Bardaks sācies jau pirms sezonas?
, 2013-09-14 16:27, pirms 11 gadiem
Nu atkal - nav pa "daudz" ar trim spēlem
Par rīgas kausu? Tā knapi pat 20 spēles pa sezonu var sakrāt un tas jau ir tīrais amatierisms. Vajag vismaz 35-40 spēles.
, 2013-09-16 12:10, pirms 11 gadiem
students32 rakstīja: Nu atkal - nav pa "daudz" ar trim spēlem
Par rīgas kausu? Tā knapi pat 20 spēles pa sezonu var sakrāt un tas jau ir tīrais amatierisms. Vajag vismaz 35-40 spēles.
eee "profeisonāli" visās jomās, kā tev liekās cik LV čempī ir profesionālu HB klubu ar spēlētājiem kuri būtu gatavi upurēt VISU savu brīvo laiku, lai pa sezonu izspēlētu 35-40 spēles? Patreiz situācija jau ir tāda, ka ja komandas trenējās 4 reizes nedēļa + aizvada nedēļas nogalēs spēlē, brīvu brīžu gandrīz nav (federācijai + par to ka ļoti maz spēļu ir saliktas 7dienās). Lai cik skumji arī nebūtu, bet uz doto brīdi LV handbols ir sports kurš dzīvo tikai un vienīgi uz visu spēlētāju, treneru un pārējo iesaistīto personu entuziasmu.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.