Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Celtnieks" handbolisti debitēs EHF Izaicinājuma kausā

"Celtnieks" handbolisti debitēs EHF Izaicinājuma kausā
"Celtnieks" handbolisti aizsardzībā. Foto: GL Sports Photography

Latvijas handbola vienība Rīgas "Celtnieks" šodien un rīt piedzīvos debiju EHF Izaicinājuma kausā, Salaspilī divreiz tiekoties ar Holonas "Yuvalim" sportistiem. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Pirmais mačs Salaspils sporta hallē sāksies šodien plkst. 20:00, bet svētdien turpat plkst. 18:00 notiks otrs mačs. Uzvarētājs 3. kārtā tiksies ar Luksemburgas komandu HC "Berchem”.

Pēdējo reizi kāda no latviešu komandām EHF klubu turnīrā piedalījās 2010./2011. gada sezonā, kad “Challenge Cup” startēja sieviešu spēcīgākā komanda Stopiņu NHK. Vīru konkurencē pēdējo reizi Latvijas klubs spēlēja tieši pirms desmit gadiem, kad EHF kausā cīnījās titulētākais valsts klubs "ASK-AB.LV Rīga".

"Celtnieks Rīga" sezonu uzsākuši ar mainīgām sekmēm. Septiņās "SynotTip" Virslīgas cīņās izcīnītas sešas uzvaras, bet Baltijas līgā divos mačos gūta viena uzvara. Ar 58 vārtiem septiņos mačos rezultatīvākais Virslīgā bijis krievu leģionārs Vladislavs Košmans, 36 vārtus pievienojis Rihards Leja, bet 35 - Artūrs Lazdiņš. Vidēji vienā spēlē “Celtnieka” vīri guvuši 38,7 vārtus.

"Sezonas sākums ir parādījis, to ka varam spēlēt līdzvērtīgi ar spēcīgākiem pretiniekiem," paudis Leja. "Tas, cik ilgi to varam darīt un beigās vēl izcīnīt uzvaru, ir atkarīgs no konkrētās dienas pašsajūtas, noskaņojuma, un vēlmes atdoties laukumā par visiem 100%. Mums ir labi ārējie spēlētāji un lielisks vārtsargs, kas var viens pats spēli pagriezt vēlamajā gultnē. Kas pietrūkst? Stabilitāte!"

“Yuvalim" komanda aizvadītajā sezonā Izraēlas čempionāta regulārajā sezonā ierindojās astotajā vietā 12 komandu vidū, kvalificējoties izslēgšanas turnīram, kur ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 piekāpās nākamajai čempionei Rišonlecijonas “Maccabi”. Šo sezonu valsts čempionātā vienība iesākusi ar diviem zaudējumiem.

”Esam skatījušies kādus trīs spēļu ierakstus no pretinieku aizvadītajām spēlēm. Viņiem ir jaudīga ārējā līnija ar vairākiem leģionāriem, kurus apturēt 1 pret 1 būs ļoti grūti. Tehniski malējie spēlētāji un saspēles vadītājs. Bieži spēlē ļoti aktīvu aizsardzību 3:3, ar ko mēs kā komanda reti sastopamies. Būs vairāk jāspēlē bez bumbas, atbrīvojoties un radot iespējas uzbrukt. Kopumā Izraēlas komanda atstāja ļoti agresīvas un ātras komandas iespaidu. Izteiktas vājās puses nemāku nosaukt, taču ir lietas, kuras mēģināsim neitralizēt, lai šīs vājās puses varbūt parādītos. Mērķis šajās spēlēs ir aizvadīt divas saturīgas spēles savu iespēju robežās. Gribētos komandai parādīt labāko sniegumu, uz kādu esam spējīgi, lai varētu cerēt uz pozitīvu iznākumu,” nianses par Izraēlas komandas demonstrēto handbolu atklāj Leja.

Lai samazinātu izmaksas, Izraēlas vienība piedāvāja abas spēles aizvadīt vienā norises vietā. "Celtnieks" piekrita, bet ar nosacījumu, ka abus mačus aizvadīs Latvijā. Līdz ar to Izraēlas komanda maksā par ceļu, bet Latvijas vienība pretiniekiem apmaksā dzīvošanu un ēšanu,

Abas spēles tiešraidē tiks demonstrētas vienības Facebook lapā: https://www.facebook.com/hkceltnieks/. Ieejas maksa uz spēli 3 EUR. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja par brīvu. Biļetes varēs iegādāties pirms spēles sākuma sporta zālē.

Izmantotie resursi:
https://celtnieks.com/2018/10/salas...


, 2018-10-13 16:03, pirms 6 gadiem
Cerams uzspēlēs ar Luksenburgas klubu ar.
, 2018-10-13 16:36, pirms 6 gadiem
Kā handbola speciālisti vērtē mūsējo izredzes?
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.