Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Dainis Krištopāns pārceļas uz Berlīnes "Fuchse"

Dainis Krištopāns pārceļas uz Berlīnes "Fuchse"
Dainis Krištopāns - vēl "Vardar" kreklā. Foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix

Vasarā viens no labākajiem handbolistiem pasaulē Dainis Krištopāns patiešām pārcelsies uz "Paris Saint Germain" jeb PSG, taču šo sezonu viņš pabeigs vienā no spēcīgākajām Vācijas handbola komandām Berlīnes "Fuchse". To, ka šo sezonu ludzānietis varētu nepabeigt Skopjes "Vardar" rindās, varēja paredzēt jau vakar.

Balkānu handbola portālā vakar parādījās paliels raksts par to, ka Skopjes "Vardar" finansiālā krīze turpinās, ka spēlētājiem jau ilgāku laiku nemaksā algas, ka Dainis Krištopāns nav bijis komandas pēdējos treniņos un ka viņš varētu arī nepiedalīties "Vardar" tik svarīgajā EHF Čempionu līgas spēlē 15. februārī pret Zaporožjes "Motor", bet bez Krištopāna uzvarēt Ukrainas čempionu būs ļoti grūti un līdz ar to pašreizējais Čempionu kausa ieguvējs var netikt izslēgšanas spēļu turnīrā. Jau šodien no Daiņa aģenta pienāca ziņa, ka pret "Motor" viņš nespēlēs noteikti, jo jau svētdien debitēs Vācijas 1. bundeslīgā Berlīnes "Fuchse" rindās mačā pret SC "Magdeburg".

Pēc apmēram stundas par to kā par megapāreju jau rakstīja visi lielākie Eiropas handbola portāli un daudzi sporta portāli, bet Vācijas sporta TV kanāli ziņas sāka tieši ar Krištopāna pāreju uz "Fuchse". "Lapsu" rindās Krištopāns spēlēs līdz sezonas beigām un handball-world.com jau secina, ka tas ievērojami palielina "Fuchse" komandas izredzes uz iekļūšanu nākamās sezonas EHF Čempionu līgā un uz Vācijas čempiones titulu. Pašreiz Berlīnes komanda ar 32 punktiem atrodas 4. vietā, tikai par diviem punktiem vairāk ir pašreizējam titula īpašniekam SG "Flensburg-Handewitt" un TSV "Hannover-Burgdorf", tikai par 4 punktiem vairāk ir līderim THW "Kiel" (tieši pret šo komandas Dainis pagājušajā nedēļā aizvadīja savu, kā izrādījās, pēdējo spēli "Vardar" rindās un guva 6 vārtus). Savukārt tikai par vienu punktu atpaliek Magdeburgas komandu, kuru "Lapsas" svētdien uzņems savā laukumā. Vietu EHF Čempionu līgā nodrošinās pirmās divas komandas.

Krištopāna pārēju par vienu no skaļākajām kluba vēsturē nosauca "Fuchse" sporta direktors, savulaik izcilais vācu spēlētājs ar iesauku "Handbola Rodmens" Štefans Kretšmars.

"Vispirms es gribu pateikties Skopjes "Vardar" komandai par tajā pavadīto laiku un iespēju tās sastāvā uzvarēt Čempionu līgā," pēc vienošanās panākšanas ar Berlīnes komandu teica Dainis. "Berlīnes "Fuchse" ir viena no labākajām komandām Bundeslīgā un ceru, ka es tajā turpināšu savu izaugsmi, centīšos dot komandai visu labāko, ko protu un spēju."

Berlīnes "Fuchse" rindās joprojām savainots ir Vācijas izlases spēlētājs Fabians Vīde, kurš arī spēlē Daiņa pozīcijā, toties labā insaida vietā ir vēl horvāts Marko Kopljars (gandrīz visu pagājušo sezonu izlaida savainojuma dēļ) un Mihaels Millers. Krištopāna atnākšana padarīs šo pozīciju "Fuchse" komandā vēl daudz spēcīgāku. Berlīnes klubā Dainis satiksies ar saviem bijušajiem komandas biedriem pagājušajā sezonā "Vardar" rindās serbu vārtsargu Dejanu Milosavljevu un līnijas spēlētāju Mihailo Marseniču, spēlēs kopā ar tādu handbola leģendu kā dānis Hanss Lindbergs, ar zviedru Matiasu Zahrissonu, neseno konkurentu Eiropas čempionātā Vācijas izlases rindās Paulu Druksu un citiem izciliem meistariem. Komandas galvenais treneris ir Velimirs Petkovičs, kurš ar trim dažādām komandām (ar "Fuchse" - 2018. gadā) četras reizes ieguva EHF kausu.


, 2020-02-12 19:55, pirms 4 gadiem
Beidzot aiziešu uz fuchse spēli, sen jau gribēju paskatīties handbolu, tagad divtik interesanti būs
, 2020-02-12 19:55, pirms 4 gadiem
Pareizi, jāsāk jau nauda arī pelnīt !
, 2020-02-12 20:03, pirms 4 gadiem
kramblers rakstīja: Beidzot aiziešu uz fuchse spēli, sen jau gribēju paskatīties handbolu, tagad divtik interesanti būs
braukāsi uz Berlīni turp un atpakaļ,nav vērts
, 2020-02-12 20:15, pirms 4 gadiem
Nu un kurš te par mani smējās, kad es teicu, ka viņš varētu aiziet uz Vācijas vai Spānijas klubu?
, 2020-02-12 20:26, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Nu un kurš te par mani smējās, kad es teicu, ka viņš varētu aiziet uz Vācijas vai Spānijas klubu?
Diezgan loģiski, zinot, ka viņš nav saņēmis pāris mēnešus algu pilnā apmērā.
Slēpts komentārs: elanss
, 2020-02-12 20:46, pirms 4 gadiem
elanss rakstīja: Kur tad palika PSG???
Tiešām jefiņš esi?
, 2020-02-12 20:50, pirms 4 gadiem
elanss rakstīja: Kur tad palika PSG???
Galvenā apraksta pirmajā teikumā tas ir minēts Būs PSG - nākamsezon.
, 2020-02-12 21:07, pirms 4 gadiem
elanss rakstīja: Kur tad palika PSG???
Ņem dzēšgumiju
, 2020-02-12 21:28, pirms 4 gadiem
Viens no visulaiku labākajiem handbolistiem pasaulē?
, 2020-02-12 21:30, pirms 4 gadiem
Nu tad sen jau vajadzēja iet pa vismaz Pētersona taciņu ...
, 2020-02-12 21:33, pirms 4 gadiem
Velna milti .Skopje palika skopa ..
, 2020-02-12 23:08, pirms 4 gadiem
thekurmis rakstīja: braukāsi uz Berlīni turp un atpakaļ,nav vērts
Tev tiešām šķiet, ka viņš brauks/lidos no Latvijas? Lūdzu saki, ka nē.
, 2020-02-12 23:14, pirms 4 gadiem
Fuchse šosezon piedalās arī EHF kausā. Interesanti, vai Dainis varēs spēlēt arī šajā turnīrā? Nākošā spēle šajā turnīrā Berlīnes klubam jāaizvada jau rīt savā laukumā. Būs iemesls šim klubam tagad pasekot cītīgi, visamz reuzltātu līmenī.
, 2020-02-13 00:33, pirms 4 gadiem
thekurmis rakstīja: braukāsi uz Berlīni turp un atpakaļ,nav vērts
Ja tu neesi sadzēries,tad tev nav attaisnojuma...,āmurgalva
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.