Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Latvija pret Melnkalni - par pirmo vietu

Latvija pret Melnkalni - par pirmo vietu
Latvijas handbola izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis (attēlā) kopā ar savu palīgu Dmitriju Bražņikovu trenēja vairākus spēles variantus uzbrukumā un aizsardzībā. Kuri nostrādās...

Šovakar Dobelē pirmo savstarpējo spēli 2013. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadīs Eiropas 3. grupas līderes Latvijas un Melnkalnes vīriešu rokasbumbas izlases. Tieši abu šo komandu divcīņās šovakar Dobelē un 14. janvāri Cetiņē noskaidrosies, kura no tām ieņems pirmo vietu grupā un iegūs tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs. Pašreiz abām izlasēm ir pa 4 punktiem.

Pirmdienas vakarā Latvijas un Melnkalnes handbolisti aizvadīja treniņus Dobeles hallē. Mūsējie vienā no Latvijas rokasbumbas pilsētām ieradās no Rīgas, savukārt melnkalnieši ieradās taisnā ceļā no Beļģijas, kur sestdien uzvarēja mājiniekus (37:33). Pirms Latvijas un Melnkalnes komandu savstarpējām spēlēm mūsu pretiniekiem ir minimāli labāka gūto un zaudēto vārtu starpība (+12 pret mūsu +11), taču maz ticams, ka tieši tā izšķirs pirmās vietas likteni grupā.

Latvijas izlases sastāvā pašreiz ir 17 spēlētāju un šodien kļūs zināmais vienīgais liekais, kurš abu komandu pirmajā mačā nepiedalīsies (visticamāk tas būs līnijas spēlētājs un izlases debitants Egils Politers, jo diezin vai treneri atstās sastāvā trīs līnijas spēlētājus). Var paredzēt, ka Latvijas izlases spēli sāks ar Helmutu Tihanovu vārtos (rezervē paliks Edgars Kukša), Vitāliju Borisenko un Jāni Pavloviču - malās, Margotu Valkovski - līnijā, Aivi Jurdžu, Ģirtu Lilienfeldu (saspēles vadītāja lomā) un Daini Krištopānu - ārējā līnijā. Aizsardzībā Lilienfeldu mainīs Ingars Dude. Ja Dude spēlēs uzbrukumā, tad Lilienfeldu aizsardzībā aizstās Valkovskis. Treniņos ir iespēlēts variants ar Austri Tuminski saspēles vadītāja vietā, bet tad insaidu pozīcijās ir Jurdžs un Lilienfelds vai Jurdžs un Elvijs Borodovskis, ir trenēts uzbrukuma variants ar diviem līnijas spēlētājiem un dažādiem insaidu pāriem (Jurdžs - Lilielnfelds, Tuminskis - Lilienfelds, Jurdžs - Krištopāns, Jurdžs - Borodovskis, Grišanovs - Lilienfelds u.tt.), ir izmēģināti dažādi aizsardzības varianti. Priekšstats par Melnkalnes izlases spēli ir gan treneriem, gan spēlētājiem un ir arī izdarīti secinājumi - pretinieku rindās ir individuāli meistarīgi spēlētāji (bijušās Dienvidslāvijas handbola skolas viena no galvenajām iezīmēm), ļoti ātri malējie spēlētāji un ļoti veikls līnijas spēlētājs, kā arī diezgna bieža sastāva maiņa, ko viesu galvenais treneris Zorams Kastratovičs var atļauties vairāk nekā viņa kolēģis pie Latvijas izlases stūres Valdis Labanovskis. Melnkalnieši parasti gūst daudz vārtu, taču diezgan daudz vārtu arī zaudē.

Var mēģināt paredzēt arī Melnkalnes izlases sākumsastāvu. Vārtos spēli visticamāk sāks Rade Mijatovičs no Spānijas ASOBAL līgas kluba "Antequera", kreisajā malā - Žarko Markovičs no Maķedonijas čempionvienības Skopjes "Metalurg", labajā malā - 2011. gada Melnkalnes labākais handbolists Igors Markovičs no Cetiņes "Lovčen", līnijā - Mladens Rakčevičs no Skopjes "Metalurg", ārējā līnijā - Zorans Roganovičs no Zviedrijas Elitserien kluba "Lund", pagājušā gada EHF kausa ieguvējs Vācijas 1. bundeslīgas kluba "Frish Auf Goppingen" rindās Draško Mrvaljevičs un Vladimirs Osmajičs no Slovēnijas kluba "Cimos Koper".

Spēles tiesneši Dobelē būs norvēģi Ojvinds Togstads un Rūne Kristiansens, bet EHF delegāts - polis Mareks Zabčinskis.


, 2012-01-11 09:57, pirms 12 gadiem
par uzvaru,juus to varat! Go Latvia!
, 2012-01-11 10:26, pirms 12 gadiem
Veiksmi!
, 2012-01-11 11:18, pirms 12 gadiem
Turēšu īkšķus!
, 2012-01-11 12:33, pirms 12 gadiem
Visi uz Dobeli!
MSĢ komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.

MSĢ pieveic ludzāniešus un iekļūst Latvijas kausa finālā

Šodien Latvijas vīriešu kausa izcīņas pusfinālā uzvarēja Murjāņu sporta ģimnāzijas komanda, kura ar 38:21 izbraukumā pieveica Ludzas “Latgols” vienību. Jau pēc nedēļas kausa izcīņas finālā Rīgā spēkosies “MSĢ” pret “HK Ogre/Hydrox”.
Dainis Krištopāns spēlē pret "Wetzlar". Foto: Roland Sippe/Eibner/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns trāpa pusi no metieniem, "Melsungen" vēl japagaida ceļazīmi uz Eirokausiem

Vācijas handbola Bundeslīgas 32. (no 34) kārtā Daiņa Krištopāna komanda "Melsungen" savā laukumā piekāpās (21:23) "Wetzlar" vienībai.
MSĢ komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.

Ar veiksmīgu otro puslaiku Latvijas kausa pusfinālu handbolā sasniedz MSĢ

Latvijas vīriešu kausa izcīņas pusfinālā iekļuvuši Murjāņu sporta ģimnāzijas handbolisti, kuri vakar kvalifikācijas 2. kārtā pārspēja “ASK Zemessardze/LSPA” komandu ar 31:25. Sestdien murjāniešiem paredzēta pusfināla cīņa Ludzā pret “SK Latgols”.