Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Tenax" sakauj čempionus, uzvara arī Jūrmalai

"Tenax" sakauj čempionus, uzvara arī Jūrmalai
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā pie kārtējā panākuma tika Dobeles "Tenax", kas savā laukumā sakāva čempionus "Celtnieks Rīga", bet vēl vienā spēlē "Jūrmalas Sports" pirmoreiz šosezon pieveica MSĢ/LAT-Hertz.

Šajā sezonā "Tenax" un "Celtnieks" četrreiz jau bija tikušies trijos dažādos turnīros – Rīgas atklātajā čempionātā, Latvijas čempionātā un LHF prezidenta kausa izcīņā, visos četros dueļos uzvaras izcīnot dobelniekiem. Rīgas atklātā čempionāta finālā "Tenax" bija pārāki ar 35:32, Latvijas čempionātā 32:30 un 30:24, bet LHF prezidenta kausā – 39:31.

Šīvakara duelī "Tenax" nevarēja palīdzēt uzbrukuma līderis Austris Tuminskis, Murjāņos spēlējošie Pančenko, Jonuška un Šuleiko, arī Ērmanis, toties ierindā pēc ilgākas pauzes atgriezās Kristaps Krivmanis. Savukārt "Celtniekam" nespēlēja rokas savainojumu guvušais Kaspars Lisovskis.

Spēles rezultātu atklāja rīdzinieki, precīzi metot Artūram Lazdiņam, bet dobelnieki atbildēja ar trim vārtiem pēc kārtas, pārņemot vadību – 3:1. Arī puslaika turpinājums pagāja laukuma saimnieku zīmē, kas ātri panāca 7:2, bet līdz 20.minūtei savu pārsvaru bija palielinājuši līdz divciparu skaitlim – 17:7 pēc Elvija Lazdas metiena. Tieši ar +10 "Tenax" noslēdza arī pirmo puslaiku – 24:14.

Būtisku pretargumentu pret SynotTip handbola Virslīgas līderi čempioniem neatradās arī pēc pārtraukuma, kad laukumā turpināja saimniekot "Tenax" – rīdziniekiem neizdevās tikt tuvāk par astoņiem vārtiem, bet dobelnieki desmit minūtes līdz spēles beigām ieguva jau +14 (36:22). Visā spēlē "Tenax" bija pārāki ar 40:29. Uzvarētāju rindās desmit vārti Nilam Kreicbergam, zaudētājiem tikpat guva Artūrs Lazdiņš. Abas komandas saglabā pirmās divas pozīcijas pirmajā četriniekā.

Vēl vienā spēlē otro posmu bez uzvarām uzsākusī "Jūrmalas Sports" (0-2) komanda savā laukumā uzņēma otrā četrinieka līdervienību MSĢ/LAT-Hertz (2-0). Jāpiebilst, ka abas komandas spēlēja bez saviem līderiem – jūrmalniekiem nevarēja palīdzēt Rolands Ivanovs, bet murjāņiešiem Guntis Piļpuks.

Spēles sākums veiksmīgāks bija MSĢ/LAT-Hertz handbolistiem, kuri ievadā izvirzījās vadībā ar 3:1 un savas pozīcijas saglabāja praktiski visa pirmā puslaika garumā. Vairākkārt murjāņiešu pārsvars sasniedza +3 (7:4, 12:9), un, lai gan mājinieki 25.minūtē pēc Māra Grēbera rezultatīvā metiena spēja panākt izlīdzinājumu, galotnē nedaudz veiksmīgāki bija murjāņieši. Pēc pirmā puslaika – 16:13 MSĢ/LAT-Hertz labā.

Otrā puslaika sākumā Jūrmalai izdevās pietuvoties līdz minimumam un drīz pēc tam arī līdzsvarot rezultātu – 18:18. Ieguvuši iniciatīvu mājinieki to negrasījās atdot un 40.minūtē pēc Alberta Gulbja uzbrukuma "Jūrmalas Sports" pirmoreiz izvirzījās vadībā – 21:20. MSĢ/LAT-Hertz izdevās panākt izlīdzinājumu, bet ne atgūt vadību, turklāt jūrmalnieku pārsvars sasniedza pat +4 (29:25, 30:26, 31:27). Jūrmalas komandai izdevās uzvaru nosargāt, tiekot pie pirmā panākuma otrajā posmā un pirmoreiz šosezon pieveicot murjāņiešus – 32:30. Māris Grēberis Jūrmalas panākumu kaldināja ar deviņiem vārtiem, Murjāņu rindās deviņi vārti Uvim Strazdiņam. Panākums jūrmalniekiem ļāvis pakāpties no ceturtās uz otro pozīciju otrajā četriniekā, līderpozīciju saglabā MSĢ/LAT-Hertz.

SynotTip handbola Virslīga. 2.posms

Tenax Dobele – Celtnieks Rīga 40:29 (24:14)
Tenax: Kreicbergs 10, Lazda 7, Miķelsons 5, Kurzemnieks 5, Arājs 4/3, Krastiņš 3, Politers 3, Krivmanis 2, Križjus 1.
Celtnieks: Lazdiņš 10, Eglītis 4, Ignatjevs 4, Freibergs 3, Černousovs 3, Bunkus 2, Čikuts 1, Kļaviņš 1, Balceris 1.

Jūrmalas Sports – MSĢ/LAT-Hertz 32:30 (13:16)
Jūrmalas Sports: Grēberis 9, Gulbis 6, Ence 6, Zvejnieks 4, Narme 4, Kupčs 1, Gramsts 1, Korzāns 1/1.
MSĢ/LAT-Hertz: Strazdiņš 9, Usāns 5/1, Pančenko 5, Šuleiko 4, Jonuška 3, Krieviņš 2, Ābelīte 1, Fots 1.

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par zspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.