Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Titula īpašnieces atsāks tukšā

Titula īpašnieces atsāks tukšā
Rumānijas handbolistes priecājas pēc uzvaras pār Norvēģiju.

Pašreizējās titula īpašnieces Norvēģijas handbolistes Eiropas čempionāta pamatturnīru sāks bez punktiem, turklāt grupu turnīra pēdējā spēlē viņas piedzīvoja lielāko savu zaudējumu šo turnīru vēsturē - 23:31 no Rumānijas.

Vispirms D grupā spēlē starp Vācijas un Čehijas izlasēm noskaidrojās komanda, kura brauks mājās. 17. minūtē čehietes panāca 10:6 savā labā, taču viņu prieki bija īsi. Komandas sniegumu ietekmēja tās līderes Ivetas Luzumovas rokas savainojums, kura dēļ viņa kādu laiku nevarēja spēlēt (tik un tā guva 10/7 vārtus). Puslaiks - 16:16, bet par izšķirīgo kļuva vācu spēlētāju izrāviens otrā puslaika visū - 24:20 no 19:19. Tuvāk par triju vārtu deficītu čehietes vairs netika līdz pat pēdējai minūtei un visā spēlē Vācija uzvarēja ar 30:28.

Rumānijas un Norvēģijas izlašu mačā Karpatu meitenes ar Kristinas Ņagu un Elīzas Bukeši pūlēm no 8:8 panāca 12:8, bet tad vēl vārtus lieliski sargāja 22 gadus vecā Jūlija Dumanska (Ukrainā dzimusī Jūlija 14 gadu vecumā pārcēlās uz Baijamares handbola skolu un tā arī palika Rumānijā) un pirmo puslaiku rumānietes uzvarēja ar 18:12. Pēc pārtraukuma norvēģietes divus vārtus atguva, rumānietes vairāk nekā 7 minūtes nevarēja gūt vārtus, taču to atkal kompensēja Dumanska vārtos (plus vēl cita vārtsardze Denisa-Stefānija Dedu atvairīja 7 m soda metienu). Kad Rumānijas izlase guva trīs vārtus pēc kārtas un panāca 21:14 savā labā, tad laikam arī pazuda visi jautājumi par uzvarētājām. Ņagu guva 11/4 vārtus, bet Dumanska atvairīja 44 procentus metienu. Rumānijas izlase ar tik pārliecinošu uzvaru kļuva par vienu no galvenajām pretendentēm uz titulu, savukārt pašreizējās titula īpašnieces būs spiestas atsākt turnīru tukšā, jo norvēģietes zaudēja grupā ar Vācijas izlasei.

C grupā Nīderlande ar 34:23 (17:10) pārspēja Horvātiju, bet Ungārija ar 32:26 (19:14) uzvarēja Spāniju.
Līdz ar to pamatturnīra II grupā ar 4 punktiem iekļuva Rumānija un Nīderlande, pa 2 punktiem ir Vācijai un Ungārijai, bet bez punktiem turnīru atsāks Norvēģija un Spānija.

Pamatturnīra I grupā pirmās spēles jau šodien - Dānija (2 punkti) tiksies ar Franciju (2), bet Zviedrija (2) ar Melnkalni (0). Divas labākās komandas no katra sešinieka iekļūs pusfinālā, bet 3. vietu ieguvējas spēlēs par 5. vietu Eiropas čempionātā.

Pēc čempionāta pirmās daļas rezultatīvākā spēlētāja ar 26/15 vārtiem ir serbiete Katarina Krpeža Slezaka, 25/7 vārti ir slovēnietei Anai Grosai, 24/12 - rumānietei Elīzai Bukeši un 24/4 - rumānietei Kristīnai Ņagu, kura ir guvusi visvairāk vārtu no spēles.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.