Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ar Slovākiju vai Ukrainu atkal nespēlēsim...

Latvijas vīriešu handbola izlase 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā ielikta 4.grozā kopā ar Slovākiju, Ukrainu, Šveici un trim komandām, kas nāks no kvalifikācijas izslēgšanas spēlēm un kas kļūs zināmas 10. aprīlī. Kvalifikācijas pamatturnīrs sāksies jau šā gada novembrī.

Divas izslēgšanas spēles savā starpā šonedēļ aizvadīs Izraēla ar Rumāniju, Turcija ar Beļģiju un Somija ar Luksemburgu un šo pāru uzvarētāji arī tiks ielikti 4. grozā. Tas nozīmē, ka mēs nebūsim vienā grupā atkal kopā ar Slovākiju vai Ukrainu, kā arī ar Šveici un vienu no trim izslēgšanas spēļu uzvarētājiem.
1. grozā ir Francija, Spānija, Dānija, Polija, Vācija, Zviedrija un Islande, 2. grozā - Maķedonija, Krievija, Norvēģija, Ungārija, Slovēnija, Baltkrievija un Austrija, 3. grozā - Serbija, Čehija, Melnkalne, Bosnija un Hercegovina, Nīderlande, Portugāle un Lietuva.
Varianti, kā redzams, ir iespējami dažādi. Piemēram - Francija, Ungārija, Serbija un Latvija vai Islande, Baltkrievija, Lietuva un Latvija... Izloze notiks 14. aprīlī Dubrovnikā (Horvātija), bet finālturnīrs Horvātijā risināsies 2018. gada janvārī. Finālturnīrā iekļūs divas labākās komandas no katras grupas un labākā trešās vietas ieguvēja.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.