Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Labanovskis: "Šādā līmenī kļūdas nepiedod"

Labanovskis: "Šādā līmenī kļūdas nepiedod"
Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis (centrā) kopā ar komandu
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Gan Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis, gan mūsu saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds, kā galveno zaudējumu iemeslu 2014. gada Eiropas čempionāta spēlē pret titulētajiem Horvātijas handbolistiem nosauca pieļauto kļūdu daudzumu.

"Mēs labi sākām spēli aizsardzībā, taču uzbrukumā bijām pārāk bijīgi," pēc mača teica Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis. "Uzbrukumā spēlēja vien Krištopāns, tad pieslēdzās Lilienfelds, līdz pamazām spēlēja arī visa komanda - otrajā puslaikā arī Tuminskis."

Treneris atzina, ka par daudz pieļāvām kļūdas: "Horvāti mūs nekavējoties sodīja ar ātrajiem uzbrukumiem. Tas ir arī galvenais iemesls, kāpēc mēs pret tāda līmeņa komandām zaudējam tik daudz."

Arī saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds atzīmēja daudz kļūdu daudzumu: "Ja nebūtu bērnišķīgo kļūdu, tad viss būtu ļoti labi. Taču šodien tās bija par daudz. Šādā līmenī varam likt pretī tikai komandas spēli, individuālā meistarība mums nav tik augsta. Diemžēl treniņu ir par maz, lai varētu saspēlēties tik labi."

Labus vārdus mūsu komandai veltīja Horvātijas izlases galvenais treneris Slavko Goluža. "Latvieši cīnījās godam," atzina speciālists. "Mēs atbraucām pēc diviem punktiem un tos arī izcīnījām."

Atgādinām, ka pirmajā kvalifikācijas spēlē Latvijas izlase ar 25:32 izbraukumā zaudēja Ungārijai, bet šodien savā laukumā ar 23:30 atzina Horvātijas pārākumu. Abas mūsu pretinieces šī gada augustā spēlēja Londonas olimpisko spēļu mazajā finālā, kurā uzvaru izcīnīja horvāti.

Nākamās 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles Latvijas izlase aizvadīs nākamā gada aprīlī, kad savā laukumā un izbraukumā divreiz tiksies ar Slovākiju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2012-11-04 12:00, pirms 11 gadiem
šādā līmenī TU nemāki vadīt izlasi....
P.S. nesaku ka bija jāuzvar horvāti, bet varēja nocīnīties krietni sīvāk.. 50% no -7 jāuzņemas treneru korpusam, 45% Kukšam, 5% tiem kuri neiemeta savus metienus un nejēdz atdot piespēles..
Slēpts komentārs: da_neshau
, 2012-11-04 14:30, pirms 11 gadiem
Kukša jau nav nepiekā vainīgs. Vainīgie ir mūsu ''profesionālie'' treneri, kuri neprot īstajā brīdī uz laukuma izlaist citu vārtsargu vai spēlētāju.Viņi neprot saskatīt spēles lūzuma punktu un tas arī ir zaudējumu iemesls.Piemēram, Austri 1. puslaikā arī sen vajadzēja nostumt malā. Federācija, pamostieties!! Vai tiešām nav laiks mainīt treneru soliņu?
, 2012-11-04 21:08, pirms 11 gadiem
Cik 'patīkami' ir lasīt tādu profesionāļu, ka da_neshau, sportisists u.c., viedokļus un komentārus!! Kad treneris bija Gulbis, pie visa bija vainīgs viņš, kad Labanovskis kļuva par treneri, visi bija apmierināti... Bet redz pēc diviem zaudējumiem pret augsta līmeņa komandām, treneri vnk bedre norok! Kauns!!
Protams, ka bija kļūdas, gan no treneru, gan pašu spēlētāju puses. Bet izlase nevar kļūt par Eiropas čempioniem pēc 2 kopīgiem treniņiem!
, 2012-11-05 12:53, pirms 11 gadiem
shumis rakstīja: Cik 'patīkami' ir lasīt tādu profesionāļu, ka da_neshau, sportisists u.c., viedokļus un komentārus!! Kad treneris bija Gulbis, pie visa bija vainīgs viņš, kad Labanovskis kļuva par treneri, visi bija apmierināti... Bet redz pēc diviem zaudējumiem pret augsta līmeņa komandām, treneri vnk bedre norok! Kauns!!
Protams, ka bija kļūdas, gan no treneru, gan pašu spēlētāju puses. Bet izlase nevar kļūt par Eiropas čempioniem pēc 2 kopīgiem treniņiem!
vienkārši ir skaidrs tas ka izlase ir gatava lielākiem darbiem nekā viņi tagad paveic... un ir brīži, kad kapteinim un stūrmanim ir jāpamet kuģis, jo kuģis iet ātrāk nekā divi galvenie vadītāji spēj to novaldīt, ar to gribu pateikt ka spēlētāji ir spēcīgāki nekā trenneris, jā labanovskis un bražņikovs var katru reizi izvest izlasi nākamajā kārtā bet tas arī viss... need new blood!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, 2012-11-05 22:05, pirms 11 gadiem
Saderam, ka uz domes kausu Kuģis un Baranovs tiks izsaukti.
ne jau Kentons un Kukša vēlēsies savu brīvo laiku veltīt izlasei.. Ziemassvētki, Jaunais gads
da_neshau rakstīja: Treneri ja lasat šos komentārus- iesaku vārtsargu līnijā tādus spēlētājus kā Artūrs Kuģis- SV Beckdorf un Artūrs Baranovs HK Ogre domāju viņi spētu izkonkurēt Jūsu "pirmo vai otro" numuru Kukšu, bet Jūs jau neinteresējaties par citiem špīleriem, un tikai tagad neiedomājaties izsaukt viņus uz rīgas domes kausa izcīņu, jo tad aizsardzībā būs otrā ešalona spēlētāji, kuri nenošancēs tā kā pamatsastāvs.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.