Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Nosaukti Latvijas izlases kandidāti Eiropas čempionāta atlases spēlēm

Nosaukti Latvijas izlases kandidāti Eiropas čempionāta atlases spēlēm
Foto: Nauris Vasiļevskis/Handball.lv

Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Armands Uščins nosaucis kandidātu sarakstu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Slovēniju un Nīderlandi. Pret Slovēniju viesos spēle paredzēta 24. oktobrī, bet 28. oktobrī Valmierā tiks uzņemti Nīderlandes handbolisti.

"Cerams, ka visi ieplānotie spēlētāji varēs spēlēt. Uz doto brīdi visi kandidātu sarakstā esošie handbolisti ir apstiprinājuši savu dalību oktobra spēlēs. Toms Lielais dažādu iemeslu dēļ šoreiz nevarēs palīdzēt. Ar ārzemēs spēlējošajiem regulāri kontaktējos. Nerunājam par ikdienu, bet vairāk par sportisko pusi. Svarīgi arī, kāds ir treniņu skaits tiem, kas paralēli sportam arī strādā. Daudzus no ārzemēm spēlējošajiem ir iespēja vērot spēļu tiešraidēs. Regulāri cenšos uzzināt, cik labi spēlētāji ir iejutušies savos klubos, kā jūtas, cik daudz spēlē,'' stāsta Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Armands Uščins.

''Visi redzam, ka potenciālie līderi Dainis Krištopāns, Aivis Jurdžs, Austris Tuminskis ārzemēs spēlē daudz, ir ieguvuši nopietnu lomu savās komandās. Skaidrs, ka ir kāpumi un kritumi, bet kopumā situācija izskatās laba. Par Daini ir ļoti daudz informācijas. Pagaidām daudz viņš spēlē aizsardzībā, bet pietiekami regulāri gūst arī vārtus. Tuminskis daudz spēlē, bet pats neslēpj, ka vēl ne līdz galam ir iejuties, tāpēc vairākās situācijās, nevis mēģina pats uzņemties iniciatīvu, bet izkārtot labas pozīcijas partneriem. Ar muguru Austrim viss ir kārtībā, bija neliels sastiepums, taču nekas nopietns,'' turpina Uščins.

Pirms izlozes Latvijas izlase bija izsēta trešajā grozā, kas nozīmēja, ka mums pretiniekos noteikti nevarēja trāpīties citas šī groza komandas – Lietuva, Šveice, Slovākija, Ukraina, Izraēla un Turcija. No pirmā groza Latvijai pretiniekos tika ielozēta Slovēnija, no otrā groza Nīderlande, bet no vājākā, ceturtā, groza, Latvijas apakšgrupā tika ielozēta kaimiņvalsts Igaunija. ''Slovēnija runā pati par sevi. Tā ir pasaules elites komanda. Protams, par šo komandu informācijas netrūkst. Nīderlande arī jau sevi ir pierādījusi. Skatāmies abu komandu spēles, analizējam,'' nākamās pretinieces vērtē galvenais treneris.

Visas pretinieces ir pietiekami labi zināmas. Pret Nīderlandi tika spēlēts jau iepriekšējā – 2018.gada – Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (27:29, 24:25), bet pret Slovēniju 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (28:39, 20:37). Igaunija savukārt ir bieža viešņa Rīgas domes kausā, kur Baltijas kaimiņi tika pārspēti arī 2017.gada nogalē (25:22). Tāpat Rīgas domes kausā tika spēlēts jau ar pieminēto Nīderlandi (24:29).

"Pārbaudes spēles aizvadīt nebūs iespējams. Tam vienkārši nav laika. Tā, protams, ir problēma. Šobrīd handbolā ir tā, ka izlasēm reālais laiks pārbaudes spēlēm ir vasara, taču kaut kad tiem sportistiem ir arī jāatpušas. Otrdien būs treniņš Slovēnijā, trešdien jau spēle, tad ceturtdien atgriezīsimies Latvijā un svētdien spēlēsim pret Nīderlandi. Skatīsimies kādā formā ir katrs spēlētājs. Ir tā, ka katram jāatrod individuāla pieeja, jo tomēr arī ikdienā režīms spēlētājiem ir atšķirīgs,'' piebilst Uščins.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 32 valstu izlases, kas tiks ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Gaidāmais kvalifikācijas turnīrs būs plašākais, kāds jebkad ir noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāta finālturnīram jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš – 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020.gada 10. līdz 26.janvārim.

Latvijas izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (OHV Aurich, Vācija), Elvijs Kušners (SK Latgols)
Kreisā mala: Rihards Leja (Celtnieks Rīga), Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga), Kristiāns Ingus Jonuška (Tenax Dobele)
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga), Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Emīls Kurzemnieks (Afturelding HC, Islande), Normunds Seņkāns (SK Latgols), Raivis Gorbunovs (RK Umag, Horvātija)
Saspēles vadītāji: Austris Tuminskis (EHV Aue, Vācija), Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Evars Klešniks (LiT Tribe Germania, Vācija), Elvijs Borodovskis (TSG Hassloch, Vācija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (HC Kehra)
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Egils Politers (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Antons Šuleiko (Tenax Dobele)

Oficiālās personas

Vārds UzvārdsAmats
Armands Uščinsgalvenais treneris
Andrejs Narnickistreneris
Arnolds Straumetreneris
Ilze Kristapsonefizioterapeite
Agate Adiņafizioterapeite
Ēriks Visockisfiziskās sagatavotības treneris
Guntis Ciematnieksdelegācijas vadītājs

Latvijas izlases spēles oktobrī

DatumsLaiksSpēle
24.10.201820:15Slovēnija - Latvija
28.10.201815:10Latvija - Nīderlande

EČ kvalifikācijas turnīra izlozes rezultāti

Grupa
1. apakšgrupaIzraēlaPolijaVācijaKosova.
2. apakšgrupaŠveiceSerbijaHorvātijaBeļģija.
3. apakšgrupaTurcijaIslandeMaķedonijaGrieķija.
4. apakšgrupaLatvijaNīderlandeSlovēnijaIgaunija.
5. apakšgrupaBosnija un HercegovinaČehijaBaltkrievijaSomija.
6. apakšgrupaLietuvaPortugāleFrancijaRumānija.
7. apakšgrupaSlovākijaKrievijaUngārijaItālija.
8. apakšgrupaUkrainaMelnkalneDānijaFēru salas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Uščins nosauc...


, 2018-10-01 21:03, pirms 6 gadiem
Opā, Klešnika atgriešanās gan ir pārsteigums. Gorbunovs ir bez kluba, ja? Ko šobrīd dara Lillienfelds? Handball.lv leģionāru sadaļā viņa uzvārds nefigurē. Kāpēc kandidātu sarakstā nav Kurmēna, Kreicberga un Trifanova? Latgolam veiksmīgs starts LV čempionātā un rezultātā - tik daudz spēlētāju kandidātu sarakstā.
, 2018-10-01 21:37, pirms 6 gadiem
Kreicbergu gan varēja pasaukt.
, 2018-10-01 22:02, pirms 6 gadiem
Ignatjevam neviena spēlē tak šosezon nav bijusi.
, 2018-10-02 00:46, pirms 6 gadiem
Tie treneri ir impotenti vai kā? Kā var kandidāts būt Ignatjevs. Kad viņš pēdējo reizi ir spēlējis virslīgā. No viņa nekā nekad nav bijis un pēkšņi tagad izlasē. Kušners - viņš taču ir reāls caurums. Ne tehnika, ne reakcija. Virslīgā ir daudz labāki. Gorbunovs - ko tā tukšā vieta tur dara? Ludzā tik dzerstās un pīpē vienā laidā. Pats saka ka handbols viņam po... Meikšāns arī laikam tāpēc ka treneris tur.
, 2018-10-02 10:28, pirms 6 gadiem
Kurmis gan jau nevar savienot izlasi ar savu darbu. Plus - vēl nemaz ne tik sen atkopās no nopietnas muguras traumas.
Toms gan būtu ļoti noderējis. Tiešām interesanti, kas ir ar Lilienfeldu?
Prieks par Evču. Uzbrukumā neko gan negaidu, bet aizsardzībā noteikti būs vērtīgs pienesums.
, 2018-10-02 10:41, pirms 6 gadiem
vai valmierieši maz zin kas ir rokasbumba? Atdodiet atpakaļ spēles Dobelei!
, 2018-10-02 11:08, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, ko dara pat kandidātos Ignatjevs? Ar ko viņs būt labāks par pārējām labajām malām? Un viņš nebija traumēts? Malacis, ka trenējas utt., bet vai vajag piesaukt kandidātos. Nu nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-02 15:04, pirms 6 gadiem
pasaules gals rakstīja: Kreicbergu gan varēja pasaukt.
Ko Tu ņemies, tak ir Kreicbergs. Izlasi-Kreisie ārējie.
, 2018-10-04 17:05, pirms 6 gadiem
Dzomba , labi , ka ivanovs nav paņemts... tas liktu saprast , ka Latvijas handbolam , tiešām , ir gals!
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.