Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Ogre/Miandum" nervus kutinošā galotnē nodrošina vietu pusfinālā

"Ogre/Miandum" nervus kutinošā galotnē nodrošina vietu pusfinālā
Foto: Ritvars Raits

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas otrajā ceturtdaļfināla spēlē "Ogre/Miandum" pēdējās desmit minūtēs nespēja gūt vārtus un ar 19:21 piekāpās "Jūrmalas Sportam", tomēr divu spēļu summā izrādījās pārāka ar 48:47, kvalificējoties pusfinālam. Labāko četru komandu pulkā iekļuva arī Ludzas "Latgols".

Jāatgādina, ka abu komandu pirmajā spēlē "Ogre/Miandum" uzvarēja ar 29:26, lai gan pēc pirmā puslaika ogrēniešiem bija piecu vārtu deficīts. Tomēr šīvakara spēlē mājiniekiem nevarēja palīdzēt pirmās spēles rezultatīvākais spēlētājs Arvis Laganovskis, kurš bija saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Spēli arī šoreiz veiksmīgāk iesāka jūrmalnieki, kas pēc Ulda Līberga, Rolanda Ivanova un Roberta Zvejnieka metieniem izvirzījās vadībā ar 3:1. Ogre spēja līdzsvarot rezultātu, un, lai gan viesiem atkal izdevās panākt +2, mājinieki ne tikai vēlreiz atspēlējās, bet 19.minūtē pēc Arta Kurmēna metiena pirmoreiz izvirzījās arī vadībā – 8:7. Pirmo puslaiku komandas noslēdza neizšķirti – 12:12.

Otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs ogrēnieši viesiem neļāva gūt nevienus vārtus, paši izceļoties trīsreiz un panākot 15:12 savā labā. Desmit minūtes līdz spēles beigām "Ogre/Miandum" panāca +4, šāds pārsvars bija arī astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām, taču tad ogrēniešu uzbrukums apstājās, kas lielā mērā bija arī viesu vārtsarga Viktora Turkupola nopelns. Piecas minūtes līdz otrā puslaika beigām Alberts Gulbis ar septiņu metru soda metienu panāca izlīdzinājumu (19:19), bet pēc tam sekoja vēl divi "Jūrmalas Sporta" vārti, 70 sekundes līdz beigām ļaujot panākt 21:19 spēlē un tikai -1 divu spēļu summā. Nervus kutinošā spēles izskaņā ogrēnieši vēl vienus vārtus ielaist neatļāvās un lai gan spēlē zaudēja ar 19:21, divu spēļu summā tomēr izrādījās pārāka ar 48:47 un iekļuva pusfinālā.

"Ogre/Miandum" treneris un vārtsargs Andris Molotanovs, kurš pats vairākkārt izcēlās ar labām epizodēm, tostarp atvairot vairākus septiņu metru soda metienus, atzina, ka pēdējās desmit minūtēs savu lomu nospēlējusi psiholoģija: "Domāju, ka pie +4 spēlētāji sāka jau skaitīt, jo divu spēļu summā mums bija jau +7. Otra lieta bija tā no kā es baidījos – atkal nespējām realizēt tuvos metienus no sešu metru distances. Ja būtu šos metienus sametuši, būtu pavisam cits rezultāts. Šoreiz nostrādāja psiholoģiskais faktors - komanda zināja, ar cik nedrīkst zaudēt un zemapziņā tas bija. Ja būtu obligāti jāspēlē par uzvaru, viss būtu savādāk."

"Uz pusfinālu mums ierindā jau būs Arvis Laganovskis, uzbrukums būs rezultatīvāks. Šodien pretinieki divus mūsu spēlētājus – Arti Kurmēnu un Andri Pozņaku – individuāli. Pārējie nespēja savus metienus realizēt. Atgriežoties Arvim domāju, ka spēle būs dinamiskāka un jaudīgāka," piebilda ogrēniešu treneris.

Otrā ceturtdaļfināla pārī starp "Latgolu" un ASK/LSPA intriga bija praktiski bija zudusi pēc pirmās spēles, kurā ludzānieši bija pārāki ar 43:30. Turklāt uz atbildes spēli Ludzā ASK/LSPA bija ieradušies vien astoņu spēlētāju sastāvā. Neskatoties uz to, spēle izvērtās līdzīga. Pirmā puslaika gaitā vadībā pabija abas komandas, līdz 20.minūtei nedaudz veiksmīgāki bija ludzānieši, bet pēc tam vadību pārņēma viesi, kas četrarpus minūtes līdz pārtraukumam panāca pat +3, bet puslaiku noslēdza ar 15:13.

Otrā puslaika sākumā "Latgols" ātri panāca izlīdzinājumu, tomēr atgūt vadību ilgāku laiku tā arī neizdevās. To mājinieki paveica vien 41.minūtē, kad pēc Normunda Seņkāna metiena panāca 17:16. Vēlāk ludzānieši ieguva arī +3, bet viesi to prata atspēlēt. Tomēr izšķirošajos brīžos "Latgols" nospēlēja pārliecinošāk, uzvarot ar 27:23, bet divu spēļu summā triumfējot ar 70:53.

SynotTip handbola Virslīga. Ceturtdaļfināls

Ogre/Miandum – Jūrmalas Sports 19:21 (12:12)
Ogre/Miandum: Mancurovs 5, Art. Laganovskis 4, Lepers 4, Pozņaks 3/1, Kurmēns 2, Želna 1.
Jūrmalas Sports: Šteinbergs 4, Černousovs 4, Lībergs 3, Gulbis 3, Ivanovs 3, Zvejnieks 2, Korzāns 1, Kupčs 1.
Divu spēļu summā: 48:47 Ogre/Miandum

Latgols – ASK/LSPA 27:23 (13:15)
Latgols: Pavlovičs 4, Seņkāns 4, Matvejenko 3, Strazds 3, Stepuļenoks-Stukanovs 3, Gorbunovs 3, Borisenko 2, Logins 2, Tuminskis 2, Usāns 1.
ASK/LSPA: Reniņš 10/3, Liepiņš 4, Strazds 3, Zariņš 3, Skopincevs 3.
Divu spēļu summā: 70:53 Latgols

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2017-04-02 00:05, pirms 7 gadiem
Peec Bauzes diskaabelja gruuti iet ogreenieshiem, tachu vecmeistars Poznjaks komandaa tomeer ir kaa speeleejoshais treneris, vienmeer sapurina komandu vajadziigajos briizhos...Ehh, zheel ka izlasee savas karjeras laikaa taa arii neuzspeelees Ogres legjendaarais sporta entuziasts....
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.