Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2324, Did:0, useCase: 3

Ģenerālis piedāvā: Kas neder Butautam, tas noder NBA

Pagājušās nedēļas svarīgākais notikums basketbolā bija Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs. Tā sižets parādīja, ka šosezon „VEF Rīga” iespējas spēlēt Eirolīgā bija labākas, nekā jebkad iepriekš. Galvenie favorīti bija salozēti otrajā „zarā” un izsita cits citu no cīņas. Ja būtu izdevies pirmajā spēlē uzvarēt „Lietuvos rytas”, kas ceturtdaļfinālā neparādīja labāko sniegumu, pārējie pretinieki būtu „ņemami”. Diemžēl izrādījās, ka „VEF Rīga” nav gatavi izmantot savu iespēju, jo spēlē ar lietuviešiem skaidri bija redzams milzīgais robs komandas komplektācijā „garajā galā”.

Pirmkārt, ir unikālais, Lavala stāsts. Šis amerikānis ar Nigērijas pasi ļoti slikti izskatījās treniņos, un treneris Butauts neslēpa, ka nav apmierināts ar viņu. Tas radīja noteiktu fonu, uz kura notikumi attīstījās ļoti interesanti. Lavala neaizbraukšana uz Viļņu, protams, bija nekaunība, taču amerikānis ar šo gājienu izprovocēja VEF vadību ātri lauzt līgumu. Un tad kā zibens spēriens nāca ziņa, ka Lavals noslēdzis līgumu ar NBA klubu „76ers”... Ja saistības ar „VEF Rīga” viņam vēl būtu spēkā, būtu iespējas pakaulēties un viss ritētu ļoti interesanti. Tagad var tikai secināt, ka spēlētājs, kurš Vefa treniņos izgāzās, paņemts uz NBA.
Nezinu, kā Lavals būtui izskatījies uz „Lietuvos rytas” centru fona, bet bez viņa „VEF Rīga” groza apakšā palika caurums. Apstiprinājās, ka Anžejs Pasečniks pagaidām neatbilst šim līmenim. Pirmkārt, fiziski, jo viņš zaudēja visās divcīņās, un pēc katras sadursmes vai nu vārtījās pa grīdu vai cēla roku augšā par sodu. Tā nav Pasečnika vaina – vienkārši vajadzīgs laiks, lai viņš sagatavotu ķermeni vīru basketbolam.
Pirms 15 gadiem „bročos” Raitis Grafs 18 gados bija cienījams pretinieks Eirolīgas čempionu centram Eurēlijam Žukauskam, taču kopš tā laika basketbols Eiropā ir kļuvis daudz atlētiskāks un bez ļoti labas fiziskās kondīcijas zem groziem nav, ko meklēt. Tagad mest Pasečniku cīņā ar Eiropas līmeņa centriem – tas būs noziegums pret šī spēlētāja nākotni! Spēļu prakses iegūšanai viņam piemērotāka varētu būt, piemēram, „Valmierā”, bet pats galvenais – viņam ļoti daudz un mērķtiecīgi jātrenējas. Spēlēšana augsta līmeņa turnīros draud gan ar fizisko pārslodzi, gan psiholoģiskām problēmām, jo pirmās neveiksmes var salauzt spēlētāju. Šajā vecumā jāstrādā ļoti gudri un uzmanīgi.
„VEF Rīga” pašreizējā situācija galīgi nav piemērota jauna spēlētāja progresam. „Garajā galā” ir milzīgas problemas. Kaspars Bērziņš, acīmredzot, nepaliks komandā, Artūrs Bērziņš var iemest kādu trīspunktnieku un enerģiski pacīnīties, taču komandas spēlē neierakstās. Viktors Iļjins nav gatavs šim līmenim. Skaidrs, ka Lavala vietā tiks meklēts cits, taču vai izdosies atrast superspēlētāju par piemērotu cenu?
No otras puses – ārējā līnija ir nokomplektēta ar labiem pieredzējušiem basketbolistiem, un neredzu stabilu vietu rotācijā Jānim Bērziņam. Ar „Lietuvos rytas” viņš spēlēja diezgan daudz, jo Butautam nebija citas izejas, kā spēlēt ar „mazo” sastāvu. Taču normālā situācijā trešā numura pozīcijā Bērziņam priekšā būs Robinsons, Jahovičs un arī Janičenoks, ja vienlaikus laukumā būs arī Brauns un Delininkaitis. Ja „VEF Rīga” grib Bērziņu izaudzināt par lielu spēlētāju, viņš jāiespēlē gudri, nevis vienkārši kritiskās situācijās jāmet aukstā ūdenī. Butautam ar to vienmēr bijušas problēmas.
Eiropas kausa grupas izloze „VEF Rīga” nav bijusi veiksmīga. Kazaņas „Uniks” un „Banvit” vietā no pirmajiem groziem noteikti varēja gadīties ērtāki pretinieki. Bīstama pretiniece būs Skopjes komanda, jo Maķedonijā basketbols ir uz viļņa. „Hapoel” un „Kalev/Cramo” mani tik ļoti nebaida, bet izbraukumā nebūs viegli arī pie šiem pretiniekiem. Būs grūti, tomēr pirmajā trijniekā komandai jātiek. Citādi pēc Jaunā gada „VEF Rīga” būs ļoti maz spēļu.
Šonedēļ sākas divi reģionālie turnīri, kuros piedalīsies Latvijas labākās komandas.
VTB Vienotā līga šosezon būs kā PSRS čempionāts pēc 23 gadu pārtraukuma. Juridiskā loģika vienkārša: Krievija ir PSRS mantiniece, bet Krievijas Basketbola federācija šosezon pirmo reizi piešķīrusi VTB līgai Krievijas čempionāta statusu. Interesanti, ka 1991.gadā, kad VEF pēdējā PSRS čempionātā izcīnīja bronzu, nespēlēja ne lietuvieši, ne gruzīni, un arī tagad nav ne Tbilisi „Dinamo”, ne „Žalgira”. Un nav arī Ukrainas čempionu „Budiveļņik”.
„Žalgira” aiziešana no VTB līgas ir nopietns sitiens līgas prestižam un mārketingam, kas lielā mērā balstījās uz dueli CSKA – „Žalgiris”. Bet arī bez „Žalgira” demarša līgai problēmu pietiek. Prezidents Sergejs Ivanovs it kā ir uzvarējis savus oponentus, taču Krievijas basketbola sabiedrībā problēmu pietiek. Abas izlases izgāzās Eiropas čempionātos, ir domstarpības starp dažādām amatpersonām un klubiem, pat tiesvedības. Skan signāli, ka Krievijā budžeta finansējums sportam samazināsies un tas noteikti skars arī basketbolu, kam Krievijā nav tik stipru pozīciju kā futbolam un hokejam. No otras puses, Eirolīga pakoķetēja ar VTB Vienoto līgu, bet nekādas privilēģijas nepiešķīra. Gluži pretēji – Eirolīgā demonstratīvi uzņēma „Budiveļņik”, kas aizgāja no VTB līgas... Nedomāju, ka VTB līgas nākotne ir rožaina.
Baltijas līga turpina eksistēt ekonomiskā režīmā. Komandas grib spēlēt, tāpēc turnīrs notiek, kaut arī formāts ir izplūdis un vienā katlā ir gan labas, gan vājas komandas.
BK „Ventspils” šās sezonas modeļa pirmais publiskais iznāciens bija BBL kausā un redzētais man nepatika. Izskatās, ka sastāvs ir vājāks, nekā pirms gada, kad ierindā bija Mārtiņš Meiers un Artūrs Bērziņš, kad bija labāki amerikāņi. Bet – galvenais – vismaz pirmajos mačos laukumā neredzēju jaunos, kuri sastāvā it kā ir. Mani ļoti interesē, kas notiks ar Andreju Gražuli, kurš bija viens no U20 izlases līderiem. Gribu redzēt viņa un citu jauno spēlētāju progresu, kas būs atkarīgs gan no pašiem, gan arī treneru un kluba darba kvalitātes.
No šā viedokļa man patika „VEF Rīga” rīcība, izīrējot „Valmierai” Ivaru Žvīguru un Dāvi Geku, kuriem būs iespēja gan trenēties, gan spēlēt. Jau pirmā spēle „Valmieras” sastāvā rosina cerības. Bet par LBL parunāsim nākamreiz – pēc nedēļas.

Kurš VEF ārzemju spēlētājs Jūsuprāt bija labākais?

  • 15

  • 34

  • 9

  • 68


  -1 [+] [-]

, 2013-10-07 08:47, pirms 11 gadiem
A kāpēc viņš sevi sauc par Ģenerāli? Nē nopietni - es saprotu, ka Buļs viņu tā ziepējoties sauc, tas Edžam sanāk, bet kāpēc pats sevi?
Slēpts komentārs: Hossa43

  +6 [+] [-]

, 2013-10-07 09:18, pirms 11 gadiem
Saimonss rakstīja: A kāpēc viņš sevi sauc par Ģenerāli? Nē nopietni - es saprotu, ka Buļs viņu tā ziepējoties sauc, tas Edžam sanāk, bet kāpēc pats sevi?
Kāpēc tu sevi sauc par "Saimonss"? Tev tāds vārds?

  +4 [+] [-]

, 2013-10-07 09:24, pirms 11 gadiem
Hossa43 rakstīja: Jo šis sevi uzskata par visulaiku Latvijas labāko basketbolistu!!!!!bet Buls ir gatavs ielīst katram dib...ka tik šo ākstu kāds ņem par pilnu!!!!tadi indivīdi ka Puce,buls un v.valters apkauno LV basketbolu!!!!!tas ir manas domas!
Da nē - visi viņi normāli cilvēki, katrs ar saviem putniem :] Puče vispār normāls, ja nav viņš, tad sporta žurnālistu vispār vairs nav :] Matulis? Jurisons? Strauss? da lāāābi

  +7 [+] [-]

, 2013-10-07 09:24, pirms 11 gadiem
Labāk viņš sevi uzskata par visu laiku labāko baskitbolistu nevis žurnālistu

  -1 [+] [-]

, 2013-10-07 09:31, pirms 11 gadiem
Bet par Lavalu labs :] Kā atceros to zīmuli Jaunupu otrdienas Overtaimā ar pirkstiem gaisā un pēc tam nākamajā dienā Lavala uzmetiens, VEFam no rītas pa muti, tad vēl līgums ar 76eriem :] ';

  +4 [+] [-]

, 2013-10-07 09:50, pirms 11 gadiem
Govermenc rakstīja: Labāk viņš sevi uzskata par visu laiku labāko baskitbolistu nevis žurnālistu
Valters nav un nekad nebūs žurnālists, viņam vienkārši patīk par visu izteikt savu viedokli, tāpēc lien visur pēc kārtas. Bez twitera viņš dzīvotu depresijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-07 10:05, pirms 11 gadiem
Un, protams, neviena vārda par Daira izcilo spēli!

  +7 [+] [-]

, 2013-10-07 10:09, pirms 11 gadiem
Citējot Valdi "Spēlēšana augsta līmeņa turnīros draud gan ar fizisko pārslodzi, gan psiholoģiskām problēmām, jo pirmās neveiksmes var salauzt spēlētāju. Šajā vecumā jāstrādā ļoti gudri un uzmanīgi."

Atceroties Broču jaunatni man drīzāk gribētos teikt, ka karjeru slikti ietekmē, koijoti (kurus tagad droši vien ir nomainījis džasts) , azartspēles un draudzeņu mobilo telefonu ieķīlāšana, lai nomaksātu kazinčika parādus.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-07 10:28, pirms 11 gadiem
Zebiekste007 rakstīja: Valters nav un nekad nebūs žurnālists, viņam vienkārši patīk par visu izteikt savu viedokli, tāpēc lien visur pēc kārtas. Bez twitera viņš dzīvotu depresijā
Un tu bez SC!
Slēpts komentārs: aizermans

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 11:19, pirms 11 gadiem
Neesmu lasījis par to, kādu līgumu viņš noslēdzis. Vai tas kaut kur ir?

Kāda iespēja, ka šis līgums ir tikai īstermiņa uz pārbaudes spēlēm un tad jau skatīsies ņemt uz sezonu vai nē? Tik pat labi tagad pārbaudes spēlēs uzspēlēs un arī dabūs kurvīti. Komandas vēl skatās kā lēti papildināt rezervistu soliņu, kādu jauno paņemt, ko noskatīt vēlākam laikam u.tml. Pret bilbao arī tik ~3min spēles laiks. Domāju, ka nonāks d-līgā vai atgriezīsies Eiropā pēc dažām nedēļām, šaubos vai tik līdz regulārajai sezonai nba.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 11:32, pirms 11 gadiem
piekrītu Valdim attiecībā uz VEF un Lavala gadījumu t.i. slikts Vefam, labs Sixeriem. nedomāju, ka no Lavala un viņa aģenta puses ir bijusi baigā sazvērestība, taču skaidrs, ka Butauts un co šoreiz ir izdarījuši "lāca pakalpojumu" paši sev, jau priekšlaicīgi ierādot Lavalam viņa īsto vietu, tādejādi paliekot bez Eirolīgas, kura, tik tiešām, šogad bija tik tuvu kā vēl nekad. nesaku, ka ar Lavalu tā(Eirolīga) būtu sasniegta, taču tai tuvāk VEFs noteikti būtu bijis. skumji! kas attiecas uz Lavalu un NBA, tad skaidrs, ka par 99% viņš šajā līgā neuzkavēsies un, visdrīzākais līdz oktobra beigām, tiks atskaitīts. lai cik švaki šogad izskatītos Sixers, nedomāju, ka viņam izdosies izkonkurēt Alenu, Heizu, Braunu vai Moltriju, nemaz nerunājot par Jangu, kurš gan ir 4.nr.
kas attiecas uz VTB, tad es v;ēl arvien neesmu sapratis šīs līgas misiju, mērķi un, galu galā - rangu Eiropas basketbola hierarhijā. es to uztveru kā komercturnīru, kuru bagātie krievu onkuļi katru gadu organizē sava prieka pēc. arī tā VTB čempiona ceļazīme uz Eirolīgu ir tāds abstrakts jēdziens, jo, būsim godīgi - VTB TOP4 blices jau tā ir Eirolīgas komandas un viņām jau nu noteikti nav mērķis uzvarēt šajā turnīrā, lai tiktu uz Eirolīgu. šāds mērķis ir tādām komandām kā VEF, taču pagaidām VEFam līdz VTB TOP4 ir tik pat tālu kā līdz... līdz Eirolīgai.
jautājums Valdim:
vai Daira Bertāna lieliskais sniegums pret Sixers bija sakritība vai likumsakarība? varbūt arī par Dairi mēs abstrakti varam izteikties - neder VEFam, taču der NBA? paldies!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 11:52, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: piekrītu Valdim attiecībā uz VEF un Lavala gadījumu t.i. slikts Vefam, labs Sixeriem. nedomāju, ka no Lavala un viņa aģenta puses ir bijusi baigā sazvērestība, taču skaidrs, ka Butauts un co šoreiz ir izdarījuši "lāca pakalpojumu" paši sev, jau priekšlaicīgi ierādot Lavalam viņa īsto vietu, tādejādi paliekot bez Eirolīgas, kura, tik tiešām, šogad bija tik tuvu kā vēl nekad. nesaku, ka ar Lavalu tā(Eirolīga) būtu sasniegta, taču tai tuvāk VEFs noteikti būtu bijis. skumji! kas attiecas uz Lavalu un NBA, tad skaidrs, ka par 99% viņš šajā līgā neuzkavēsies un, visdrīzākais līdz oktobra beigām, tiks atskaitīts. lai cik švaki šogad izskatītos Sixers, nedomāju, ka viņam izdosies izkonkurēt Alenu, Heizu, Braunu vai Moltriju, nemaz nerunājot par Jangu, kurš gan ir 4.nr.
kas attiecas uz VTB, tad es v;ēl arvien neesmu sapratis šīs līgas misiju, mērķi un, galu galā - rangu Eiropas basketbola hierarhijā. es to uztveru kā komercturnīru, kuru bagātie krievu onkuļi katru gadu organizē sava prieka pēc. arī tā VTB čempiona ceļazīme uz Eirolīgu ir tāds abstrakts jēdziens, jo, būsim godīgi - VTB TOP4 blices jau tā ir Eirolīgas komandas un viņām jau nu noteikti nav mērķis uzvarēt šajā turnīrā, lai tiktu uz Eirolīgu. šāds mērķis ir tādām komandām kā VEF, taču pagaidām VEFam līdz VTB TOP4 ir tik pat tālu kā līdz... līdz Eirolīgai.
jautājums Valdim:
vai Daira Bertāna lieliskais sniegums pret Sixers bija sakritība vai likumsakarība? varbūt arī par Dairi mēs abstrakti varam izteikties - neder VEFam, taču der NBA? paldies!
VTB ir ne pārāk izdevies mēģinājums kopēt KHL-u bijušās un varenās iluzorā atjaunošanā Putinam tomēr hokejs tuvāks.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 12:26, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: VTB ir ne pārāk izdevies mēģinājums kopēt KHL-u bijušās un varenās iluzorā atjaunošanā Putinam tomēr hokejs tuvāks.
īsti nepiekrītu, jo KHL mērķis/pamatdoma ir skaidri - uztaisīt spēcīgāko hokeja čempionātu pasaulē vai vismaz maksimāli tuvu pietuvoties NHL līmenim(vismaz teorētiski). ar VTB tā gluži nav, jo skaidrs, ka pat Krievijas lielummānijas slimnieki saprot, ka izveidot ko līdzīgu NBA nav iespējams. arī Eirolīgu viņi īsti nekopē, jo tādā gadījumā viņi neizspēlētu ceļazīmi uz Eirolīgu t.i. izspēlējot ceļazīmi uz Eirolīgu VTB pēc noklusējuma sevi pozicionē kā zemāka līmeņa turnīru. savukārt kopēt ULEB vai Eiropas kausu īsti nav jēgas. varbūt VTB cenšas kopēt BBL?

  +3 [+] [-]

, 2013-10-07 12:26, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: piekrītu Valdim attiecībā uz VEF un Lavala gadījumu t.i. slikts Vefam, labs Sixeriem. nedomāju, ka no Lavala un viņa aģenta puses ir bijusi baigā sazvērestība, taču skaidrs, ka Butauts un co šoreiz ir izdarījuši "lāca pakalpojumu" paši sev, jau priekšlaicīgi ierādot Lavalam viņa īsto vietu, tādejādi paliekot bez Eirolīgas, kura, tik tiešām, šogad bija tik tuvu kā vēl nekad. nesaku, ka ar Lavalu tā(Eirolīga) būtu sasniegta, taču tai tuvāk VEFs noteikti būtu bijis. skumji! kas attiecas uz Lavalu un NBA, tad skaidrs, ka par 99% viņš šajā līgā neuzkavēsies un, visdrīzākais līdz oktobra beigām, tiks atskaitīts. lai cik švaki šogad izskatītos Sixers, nedomāju, ka viņam izdosies izkonkurēt Alenu, Heizu, Braunu vai Moltriju, nemaz nerunājot par Jangu, kurš gan ir 4.nr.
kas attiecas uz VTB, tad es v;ēl arvien neesmu sapratis šīs līgas misiju, mērķi un, galu galā - rangu Eiropas basketbola hierarhijā. es to uztveru kā komercturnīru, kuru bagātie krievu onkuļi katru gadu organizē sava prieka pēc. arī tā VTB čempiona ceļazīme uz Eirolīgu ir tāds abstrakts jēdziens, jo, būsim godīgi - VTB TOP4 blices jau tā ir Eirolīgas komandas un viņām jau nu noteikti nav mērķis uzvarēt šajā turnīrā, lai tiktu uz Eirolīgu. šāds mērķis ir tādām komandām kā VEF, taču pagaidām VEFam līdz VTB TOP4 ir tik pat tālu kā līdz... līdz Eirolīgai.
jautājums Valdim:
vai Daira Bertāna lieliskais sniegums pret Sixers bija sakritība vai likumsakarība? varbūt arī par Dairi mēs abstrakti varam izteikties - neder VEFam, taču der NBA? paldies!
Jāiedod viņam ir laiks līdz Jaunajam gadam,tad varēšu pakomentēt,jo kā redzam viena spēle pa nullēm,otra vienkārši izcila.

     [+] [-]

, 2013-10-07 12:36, pirms 11 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Jāiedod viņam ir laiks līdz Jaunajam gadam,tad varēšu pakomentēt,jo kā redzam viena spēle pa nullēm,otra vienkārši izcila.
tas skaidrs, ka par tendenci šobrīd runāt nebūs īsti korekti, jo sniegumam trūkst stabilitātes. taču jautājuma būtība bija tajā - vai Dairis ar savu spēles stilu vairāk nav piemērots NBA nekā Eiropai? t.i. vai Dairim piemērotāks nebūtu salīdzinoši brīvais/dullais amerikāņu 1:1 basketbols un pikenroli, nevis Eiropas stabilais kombināciju baskets no aizsardzības, kur spēlētāji tomēr tiek ielikti zināmos rāmjos?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 13:20, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: tas skaidrs, ka par tendenci šobrīd runāt nebūs īsti korekti, jo sniegumam trūkst stabilitātes. taču jautājuma būtība bija tajā - vai Dairis ar savu spēles stilu vairāk nav piemērots NBA nekā Eiropai? t.i. vai Dairim piemērotāks nebūtu salīdzinoši brīvais/dullais amerikāņu 1:1 basketbols un pikenroli, nevis Eiropas stabilais kombināciju baskets no aizsardzības, kur spēlētāji tomēr tiek ielikti zināmos rāmjos?
Es pat domāju ka labi,ka viņš ir nonācis ACB,jo tur mīl spēlēt ātri.Lēnajā basketā viņa nav ko darīt,tāpat kā NBA,jo aizsardzība ir neatbilstoša.Navarro bija labs piemērs tam.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 14:03, pirms 11 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Es pat domāju ka labi,ka viņš ir nonācis ACB,jo tur mīl spēlēt ātri.Lēnajā basketā viņa nav ko darīt,tāpat kā NBA,jo aizsardzība ir neatbilstoša.Navarro bija labs piemērs tam.
nevaru nepiekrist! laikam jau tiešām ACB ir Dairim piemērotākais variants pēc ātruma... kas attiecas uz NBA, tad aizsardzība tas ir viens(otrs šāds negatīvais piemērs aiz Navarro ir Jasikēvičs), otrs - akūti pietrūkst spēles ar kreiso roku un uz kreiso pusi. protams, ir labāk kā pirms gadiem diviem, kad Dairis būtībā kreiso roku varēja turēt kabatā, taču tomēr. futbolā šādās situācijās parasti saka - kreisā kāja ir domāta tikai staigāšanai. nez, ko šajā sakarā var teikt par kreiso roku...

     [+] [-]

, 2013-10-07 14:10, pirms 11 gadiem
NEKO JAUNU NEUZZINĀJU!

     [+] [-]

, 2013-10-07 19:41, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: ... futbolā šādās situācijās parasti saka - kreisā kāja ir domāta tikai staigāšanai. nez, ko šajā sakarā var teikt par kreiso roku...
Vienīgais, kas tā saka ir toļiks kreipāns, parati piebilstot, ka tā saka futbolā.

     [+] [-]

, 2013-10-07 20:10, pirms 11 gadiem
Labs raksts Ģenerālim padevies.

Kas attiecas uz Lavalu, tad esmu visai drošs, ka pēc mēneša skries atpakaļ uz Eiropu vai dosies D-līgas virzienā, nez vai tur būtu iespēja saņemt kādu kompensāciju, tikai pašmucēt viņa izredzes tikt normālā Eiropas klubā.

Par Bērziņu (jaunāko) piekrītu, šobrīd nav sajūtas, ka viņam atvēlēta stabila loma rotācijā, pēc būtībās viņš nav 2.numurs, bet kā trešais spēlē gan Jahovičš, gan Robinsons.

2 jautājumi:
1) Kāda ir G.Jahovičā kopējā vieta klubā? Ir skaidrs, ka viņš ir labs aizsardzības spēlētājs, tomēr ir traumēto spēlētāju sarakstā 60% sezonas. Rodas sajūta, ka bez VEF viņam darba tirgū klātos visai smagi.
2) Kas labāk, Pašečņiku izīrēt, piemēram , Valmierai, kur viņš dabū spēles laiku, tomēr treniņu procesā nav neviena līdzvērtīga centra, tāpat LBL ir tikai divi tīrie centri: Cipruss un Ventspils garais gals, vai arī spēlēt/sēdēt VEF, bet ar labu treniņu vidi, kur kāds leitis/amerikānis rada labu treniņvidi spēlei 1vs1.