Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Grigorčuks: "Bija doma aizsardzībā likt arī Butriku"

Grigorčuks: "Bija doma aizsardzībā likt arī Butriku"
Romāns Grigorčuks.
Foto: Romāns Kokšarovs, SA

"Spēlēt nevar trīs aizsargi, tāpēc jāmeklē varianti, un viens no tiem bija aizsardzībā ielikt Butriku," pēc uzvaras 3:0 pār "Tranzīta" komandu FK "Ventspils" galvenais treneris Romāns Grigorčuks atzina, ka šobrīd nākas eksperimentēt ar aizsardzības variantiem.

FK "Ventspils" šobrīd ar aizsargiem ir interesanta situācija, jo ierindā palicis faktiski tikai viens pēdējās līnija spēlētājs – Deniss Kačanovs. Tāpēc šajā mačā nācies eksperimentēt ar aizsardzības līniju, un viens no variantiem bijis tajā sūtīt pat Andreju Butriku. Galu galā izvēle tomēr krita uz Grigoriju Čirkinu. "Nebūtu par to runājis, jo saprotu, ka žēloties nav pareizi, jo katrai nopietnai komandai jābūt rezervei. Tomēr sanācis tā, kā sanācis. Piemēram. Ndeki pēc operācijas vēl nemaz nevar trenēties," Grigorčuks atklāja komandas aizsardzības problēmas.

Protams, vēl neesam gatavi cīnīties ar tādām komandām kā FK "Ventspils". Vēl pārāk agri cerēt uz panākumiem, lai gan centāmies un arī šajā spēlē bija pozitīvi momenti. Cīnījāmies disciplinēti, cik vien tas bija iespējams. Bija kļūdās, bet jāņem vērā, ka spēlēja jaunieši, kuri tika pie neatsveramas pieredzes, kas mums bija ļoti svarīgi, "pozitīvo spēlē saskatīt mēģināja "Tranzīta" treneris Igors Kičigins.

"Ja nezinātu, ka nospēlēja Liepāja, būtu sliktākā garastāvokļi, bet tagad ir labāk. Varu meklēt spēlē pozitīvo. Pozitīvais noteikti ir tas, ka šodien laukumā bija ļoti daudz jaunu futbolistu un tas, ka spēle beidzās bez kaut kādām nopietnām traumām," Grigorčiks ļāva saprast, ka sajūsmināts ar komandas sniegumu nav.

Grigorčuks arī atzina, ka Andreja Misikova agrā nomaiņa bija saistīta ar to, ka no šī spēlētāja tomēr tiek gaidīts vairāk: "Nevaru teikt, ka viņš spēlēja ļoti slikti, tomēr viņam jaunais jāapgūst ātrāk. Tehniski un teorētiski viņš ir pietiekoši zinošs un daudz ko apguvis, tomēr vajag arī pildīt uzdevumus, kurus uzdod. Šodien viņš pazuda kopējā burzmā. Tas gan nenozīmē, ka mēs viņam neticam."

Problēmas ar sastāvu bija arī "tranzītiem", tiesa šeit neiztika bez audzināšanas darbiem. "Maču Liepājā, kurā zaudējam 0:5, atklāti vāji aizvadīja vairāki spēlētāji, uz kuriem tiešām ceram. Viņiem bija arī iekrājies pa kādai mikrotraumai, tāpēc sastāvs bija tāds, kāds nu bija. Laukumā nācās sūtīt arī otro vārtsargu, kurš brīžiem tiešām glāba komandu," pastāstīja Kičigins.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-31 23:42, pirms 15 gadiem
kad ndeki beidzot spēlēs?
, 2009-06-01 01:11, pirms 15 gadiem
kaamis007 rakstīja: kad ndeki beidzot spēlēs?
Lasi rakstu - viņš pat trenēties nevar pēc operācijas!
, 2009-06-01 01:31, pirms 15 gadiem
Buterbrodiku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-01 09:44, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Īsti nav saprotams, kāpēc mūsu nīkuļojošajā čempī ir jāpiesaista treneris ārzemnieks?

Pie tam ne viens vien tur apgrozās. Tolka ta nav nekāda.
Kā kāpēc? Kāpēc vispār ir vajadzīgi ārzemnieki, arī laukuma spēlētāji? Tāpēc, ka mēs paši nespējam saražot to, ko mums vajag. Ja nav pašiem kvalificētu treneru, tad jāņem ārzemnieki. Parasti tieši pirmais, kas tiek veikts, lai kaut ko attīstītu, ir labu ārzemnieku treneru piesaistīšana. Cits jautājums jau ir šo ārzemju treneru kvalifikācija. Domāju, ka Griga un Abramčiks ir pietiekami labi treneri.
, 2009-06-01 12:36, pirms 15 gadiem
Skudrinieks, 09:39, pirms 3 stundām, citēt
Īsti nav saprotams, kāpēc mūsu nīkuļojošajā čempī ir jāpiesaista treneris ārzemnieks?

Pie tam ne viens vien tur apgrozās. Tolka ta nav nekāda.

Interesanta loģika.Nīkoļošs cempionāts,bet velns parāvis vēl ir komandās ārzemju treneri.Aizdzīt!!!Un tad būs plaukstošs čempionāts.
Marko Regža un "Riga" futbolisti. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

''Riga'' viesosies Jelgavā, Mežaparkā vēlajā cīņā ''Auda'' uzņems ''Liepāju''

''TonyBet'' futbola Virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas spēles. 18.00 ''Riga'' viesosies pie ''Jelgavas'' futbolistiem, bet trīs stundas vēlāk ''Auda'' Mežaparkā uzņems liepājniekus. Abu spēļu translācijas kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Ruans Ribeiru. Foto: Jānis Līgats
3

"Valmiera" atgūst tiesības pieteikt jaunus spēlētājus

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārās komitejas (DK) sēdē pieņemts lēmums par iepriekš "Valmierai" piespriestā jaunu spēlētāju pieteikšanas lieguma atcelšanu.
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
14

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.