Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF lūdz Virslīgu izskatīt lēmumu par "Skonto" un "Jūrmalas" izslēgšanu

LFF lūdz Virslīgu izskatīt lēmumu par "Skonto" un "Jūrmalas" izslēgšanu
"Skonto" futbolisti Ruslans Mingazovs un Vladislavs Gutkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācija (LFF), atbildot uz biedrības „Latvijas Futbola virslīga” (LFV) vēstuli par to, ka „Skonto” un „Jūrmala” nenokārtoto parādu dēļ izslēgtas no biedru loka, lūgusi LFV sasaukt biedru kopsapulci un izskatīt minēto klubu izslēgšanu no biedru skaita.

LFF Disciplinārlietu komisija šodien sasauktajā sēdē nav pieņēmusi lēmumu „Skonto” un „Jūrmalas” lietā, un tās šodienas lēmumos ir tikai vienas spēles diskvalifikācija pirmās līgas kluba „Saldus” spēlētājam Reinim Veinbergam.

LFF paziņojusi, ka iepazinusies ar LFV 20. jūnija biedru kopsapulces protokolu, kurā vēstīts, ka „Skonto” un „Jūrmala” tiks izslēgtas no biedrības, ja līdz 20. jūlijam nenomaksās savus parādus, un ar LFV šodien izsūtīto vēstuli, kurā norādīts, ka abi klubi to nav izdarījuši.

„Lēmuma pieņemšanai attiecībā uz iespējamo sankciju piemērošanu iepriekšminētajiem klubiem, LFF ar atbildes vēstules starpniecību lūgusi sasaukt LFV biedru kopsapulci, kuras darba kārtībā tiktu iekļauts jautājums par abu minēto klubu izslēgšanu no LFV biedru saraksta. Pēc attiecīgā LFV lēmuma pieņemšanas, jautājumu tālāk izskatīs LFF attiecīgajās instancēs,” šādi vēstīts LFF paziņojumā, kurš praktiski nozīmē oficiālu lūgumu biedrībai izvērtēt savu iepriekš pieņemto lēmumu un vai nu apstiprināt vai noraidīt to.

Portālam Sportacentrs.com LFV izpilddirektors Emīls Latkovskis apstiprināja, ka 20. jūnija sēdes lēmums ir stājies spēkā un „Skonto” un „Jūrmala” vairs nav tās biedru lokā, tiesa, neizslēdza teorētisku iespēju, ka abi klubi varētu atgriezties biedrībā, ja pārējo klubu pārstāvji balsojumā atbalstītu šādu soli. Abi klubi tika izslēgti nesamaksātas dalības naudas dēļ ("Skonto" gan ir arī parādi no iepriekšējām sezonām), kas ir 3000 eiro apmērā, un "Jūrmala" šo summu šodien (divas dienas pēc Virslīgas noteiktā termiņa beigām) samaksājusi.

Izmantotie resursi:
LFF: LFF sniegusi atbildi LFV par situāciju ap...


, 2014-07-22 15:12, pirms 10 gadiem
Kāds varētu visiem paskaidrot,kur aiziet klubu iemaksāta dalības nauda,lai tad visiem būtu skaidrība.Kāpēc viens klubs var nemaksāt vairākus gadus un dzīvot uz cita rēķina?
, 2014-07-22 15:14, pirms 10 gadiem
kārtējais cirks!

rodas iespaids, ka LFF šoreiz izmanto tīšu vai netīšu LFV neprasmi juridiski korektā veidā noformulēt savus lēmumus.
, 2014-07-22 15:35, pirms 10 gadiem
Kurš var paskaidrot, kas tas tāds par zvēru LFV? Kam tas ir vajadzīgs?
, 2014-07-22 15:41, pirms 10 gadiem
valmets rakstīja: Kurš var paskaidrot, kas tas tāds par zvēru LFV? Kam tas ir vajadzīgs?
Viss ir aprakstīts šeit: Par Virslīgu - Futbola virslīga
Drīzāk jājautā, kam biedrība nav vajadzīga jeb šobrīd nav izdevīga.
, 2014-07-22 16:38, pirms 10 gadiem
Indrikson iedzer sprite un atslābsti...skonto un Jūrmala ir krituši...
, 2014-07-22 17:26, pirms 10 gadiem
Tā kā Jūrmala ir samaksājusi, lai arī ar kavēšanos, tad gan jau viņiem atjaunos biedra statusu un turpinās spēlēt. Ar Skonto laikam viss atkarīgs, cik no LFV biedriem nobalsos, lai ļautu viņiem turpināt.
, 2014-07-22 18:07, pirms 10 gadiem
Jūtu, ka atkal netiks nekas izdarīts... Paredzu, ka Skonto un Jūrmala paliks. Kur tad liksies?
, 2014-07-22 22:05, pirms 10 gadiem
Kad notiks bLFV biedru kopsapulce?
Lamins Korrea atzīmē vārtus. Foto: FK Metta

Virslīgas pirmā apļa noslēgumu ievadīs "Mettas" un "Audas" duelis

Šovakar sāksies Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošā kārta. Pulksten 18:00 laukumā dosies "Metta" un "Auda". Tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.