Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sajūsminātais Belakovičs: "Esmu tik laimīgs! Gribam tikt Eirokausos"

Sajūsminātais Belakovičs: "Esmu tik laimīgs! Gribam tikt Eirokausos"
Nemaņa Belakovičs. Foto: Spartaks Jūrmala

Latvijas Virslīgas jauno sezonu ar divām uzvarām pēc kārtas sācis Jūrmalas "Spartaks", kas vakar savā laukumā ar 2:1 pieveica pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienību "Riga". Komandas kapteinis Nemaņa Belakovičs pirmā puslaika izskaņā atklāja rezultātu, un viņš pēc mača nespēja valdīt sajūsmu par rezultātu.

"Grūti vispār kaut ko pateikt, jo esmu tik laimīgs. Jā, pirms spēles "Riga" bija favorīte, pretī tomēr nāca čempioni. Mēs esam jauna, bet laba komanda. Domāju, ka šogad varam parādīt vairāk, jo esam uzkrājuši pieredzi. Šī uzvara mums dos spēku, dodoties uz priekšu. Gribu tikt Eirokausos, kas pirms gada neizdevās. Šī ir mūsu sezona, lai parādītu, ko varam izdarīt," sajūsmināts pēc uzvaras bija Nemaņa Belakovičs. Viņš guvis trīs no komandas četriem vārtiem šajā sezonā.

"Mans vārtu guvums – tas bija komandas darbs. Skaidrs, ka katri gūtie vārti nāk par labu pārliecībai, bet visu darām kopā. Cināmies kā viens. Komandā ir jaunie spēlētāji, kuri tikai tagad aprod ar to, ko nozīmē profesionālais futbols. Ir jāspēlē par punktiem, nevis skaisti," pauda Belakovičs. "Pēc "Mettas" spēles (2:1) daudzi teica, ka "Spartaks" nav nekas, bet mēs pierādījām. Tā nebija labākā spēle – kopš novembra bija pauze, ilgi nebijām spēlējuši. Pēc "Mettas" uzvaras zināju, ka turpinājumā būs daudz labāk."


Tikmēr sezonu ar diviem zaudējumiem pēc kārtas sākusi "Valmiera" – pirmajā kārtā 0:2 viesos pret "Riga", otrajā kārtā 0:4 savā laukumā pret RFS. "Diemžēl komandas vidējais vecums bija skaidri redzams – spēlējām bērnu futbolu," kritisks bija aizsargs Krišs Kārkliņš. "Daudzi nav sapratuši, kur viņi atbraukuši. Redzēsim, kā būs tālāk. Jā, viņi ir talantīgi spēlētāji, bet nesaprot, ka te visu laiku ir cīņa, ka ir mazi laukumi un smagas spēles. Likās, ka pandēmijas laiks nāca par labu – ka varējām saspēlēties. Bet..."


, 2020-06-22 19:02, pirms 4 gadiem
Belakovič uz kokas vai speeda? Nenormāli uzvilcies un ātri bliež
Lamins Korrea atzīmē vārtus. Foto: FK Metta

Virslīgas pirmā apļa noslēgumu ievadīs "Mettas" un "Audas" duelis

Šovakar sāksies Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa noslēdzošā kārta. Pulksten 18:00 laukumā dosies "Metta" un "Auda". Tiešraide kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.