Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Astafjevs: "Mums neieskaitīja tīrus vārtus!"

Astafjevs: "Mums neieskaitīja tīrus vārtus!"
Vitālijs Astafjevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodienas 24. kārtas centrālā Virslīgas mača futbolā starp Rīgas "Skonto" un "Liepājas Metalurgu" (0:1) viskarstāk apspriestais temats bija tiesneša darbība spēles izskaņā. Preses konferencē gan nepiedalījās neviens no komandu galvenajiem treneriem, to vietā klubus pārstāvēja trenera asistenti.

"Skonto" galvenais treneris Marians Pahars vēl ilgi pēc mača bija sašutis par neieskaitīto Valērija Šabalas vārtu guvumu spēles izskaņā (līnijtiesnesis fiksēja spēli ar roku), preses konferencei deleģējot palīgu Vitāliju Astafjevu, savukārt liepājniekus ne pirmo reizi pārstāvēja Vladimira Osipova asistents Viktors Lukins.

Vitālijs Astafjevs, "Skonto" trenera asistents: "Laukumā bija ļoti daudz cīņas, un domāju, ka skatītāji ir apmierināti ar vēroto maču. Mēs zaudējām, vārtus ielaižot pašu pieļautas kļūdas dēļ. Liepājnieki savu iespēju izmantoja, mēs savējās - nē. Runājot par tiesnešiem - mums neieskaitīja godīgi gūtus vārtus. Ja reiz tā tas notiek, jāaizdomājas visiem. Mums ir pārliecība, ka vārtus guvām pareizi, jo ģērbtuvē pēc mača vērojām video - Šabala trāpīja bumbai ar plecu, kas ir atļauts. Nesaprotu, kā tik dinamiskā epizodē varēja saskatīt spēli ar roku. Vai iesniegsim protestu? Vēl nezinu, apspriedīsimies."

Latvijas izlases ilggadējais kapteinis un rekordists aizvadīto spēļu ziņā gan neaizmirsa kritizēt arī "Skonto" futbolistus: "Paši esam vainīgi - pirmo puslaiku aizvadījām vāji, beigās neiesitām 11 metru soda sitienu. Spēlēs ar tiešajiem konkurentiem svarīgs ir katrs rezultāts - Daugavpilī mums vienkārši jāuzvar! Komandas sportiskā forma? Zaudējam punktus pret komandām, kas ir zem mums tabulā, taču atņemam tos augstāk esošajiem. Rezultāti rāda, ka par medaļām cīnīsimies!"

Astafjevs negribēja atklāt, kur tieši uz pārbaudi šobrīd ir komandas uzbrucējs Artūrs Karašausks, kura jau labu laiku nav "Skonto" rīcībā. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija gan liecina, ka futbolists mēģina iekļūt Maskavas "Dinamo" sastāvā.

Viktors Lukins, "Liepājas Metalurga" trenera asistents: "Ļoti labs mačs, cīņa par trijnieku sākas tikai tagad! Kapājas visas komandas, varbūt izņemot "Olimpu", pret visiem pārējiem jāspēlē ar simtprocentīgu atdevi, līderi zaudē punktus arī pret tādām komandām kā "Jelgava" un "Gulbene". Pēdējie divi apļi čempionātā būs izšķirošie, taču redzam, cik līdzīgs ir šīgada čempionāts! Par šodienu - abām komandām bija apmēram vienāds skaits vārtu gūšanas iespēju, mums paveicās vairāk, jo iesitām, bet pretinieks nerealizēja pendeli.

Tiesāšana? Grūti teikt, kas tur notika. Neredzot video, negribu to komentēt, jo mūsu soliņš atradās ļoti sliktā pozīcijā. Ja piešķīra 11 metru soda sitienu uz mūsu vārtiem, acīmredzot bija pamats. Par neieskaitītajiem vārtiem nezinu, jo situāciju precīzi neredzēju. Tiesnesis nekad nemainīs lēmumu, un to apstrīdēt nav jēgas - ir inspektors, ir delegāts, viņi arī vērtē tiesneša darbību. Cīņa par pirmajām vietām tikai tagad sākas! Kāds no pirmā četrinieka paliks bez medaļām, un es ceru, ka tie nebūsim mēs!"

Lukins neizslēdza, ka brīvā aģenta statusā esošais uzbrucējs Kristaps Grebis varētu pievienoties "Metalurgam", taču gadījumā, ja "Kristaps izrādīs vēlmi spēlēt Liepājā, par to lems kluba prezidents".


Slēpts komentārs: reikons
, 2011-08-22 00:04, pirms 13 gadiem
Principā jā, man arī šķita ka tur nevarēja būt ne spēle ar roku ne aizmugure, tomēr jāsaka ka Skonto vienkārši vajadzēja iesist pendeli, un tad mēs par šo situāciju vispār vairs nediskutētu.
, 2011-08-22 00:22, pirms 13 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Principā jā, man arī šķita ka tur nevarēja būt ne spēle ar roku ne aizmugure, tomēr jāsaka ka Skonto vienkārši vajadzēja iesist pendeli, un tad mēs par šo situāciju vispār vairs nediskutētu.
Domāju diskutētu tik un tā. Bet tad diskutētu par to, vai tiesnesis ir vai nav izvilcis Skonto.
Galu galā Skonto (un Ventspilij) ir divas spēles rezervē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-08-22 01:09, pirms 13 gadiem
"Kristaps izrādīs vēlmi spēlēt Liepājā, par to lems kluba prezidents".

Tad jau Kristapu Liepāja neredzēsim...
, 2011-08-22 13:54, pirms 13 gadiem
Vēl Astafjevs pateica ''razbiratsja mi budem s etim arbitrom'' (1:20 - 1:22).

Tātad diez vai A.Golubevs un A.Spasjonņikovs turpmāk tiesās ''Skonto'' spēles.
Foto: Sanita Sparāne/RFS
9

''Valmiera'' ciemosies pie Grobiņas, RFS Top3 duelī uzņems ''Daugavpili''

''TonyBet'' futbola Virslīgas 14. kārta šodien turpināsies ar divām spēlēm. ''Valmiera'' izbraukumā spēkosies pret ''Grobiņu'', bet RFS savā laukumā uzņems daugavpiliešus. Maču translācijas kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
"Liepāja" pret "Audu". Foto: FK Liepāja
7

"Auda" neizmanto iespējas, "Liepāja" turpina krāt pa punktiņam

Kopš aprīļa bez uzvarām cīnās "Audas" un "Liepājas" komandas, šodien Mežaparkā abām spēkojoties 1:1. "Audai" piecu neuzvarēto spēļu virkne, bet "Liepājai" – jau astoņu.
Abdulrahmans Taivo. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
1

''Riga'' iesit piecus un pārliecinoši uzvar Jelgavā

Šodien Latvijas futbola Virslīgā pārliecinošu panākumu svinēja ''Riga'', kas izbraukumā ar 5:1 apspēlēja ''Jelgavu''. Uzvarētājiem vārtus guva pieci dažādi futbolisti.