Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Ešvorts: "Viena izmantota izdevība no trim - tas ir labs rādītājs"

Ešvorts: "Viena izmantota izdevība no trim - tas ir labs rādītājs"
Pols Ešvorts
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Mēs šeit, Latvijā, bieži domājam - kā gan viņš varēja neizmantot tādu momentu... Bet, ja spēlētājs izmanto vienu no trim, tas ir labs rādītājs, manuprāt," pēc mača pret Rēzeknes "Blāzmu" (4:0) sarunā ar eSports.lv atklāja "Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts.

Pols Ešvorts, "Skonto" galvenais treneris: "Protams, varējām arī gūt vairāk vārtus, taču nevar prasīt, lai tiktu izmantota katra izdevība. Esmu priecīgs - mums bija spēles pirms trim dienām - ja būtu bijusi lielāka pauze, varbūt arī šodienas rezultāts būtu bijis lielāks. Esmu ļoti priecīgs par Alanu Siņeļņikovu un Ruslanu Mingazovu. Abi ir ļoti jauni - Alanam ir 19, Ruslanam - 17 gadu. Tomēr viņi nospēlēja ļoti labi.

Protams, esmu apmierināts arī ar Kristapa Blanka sniegumu - viņa pirmā spēle pamatsastāvā šosezon, taču viņš guva divus vārtus. Jā, viņam bija vēl pāris izdevību, taču pat Krištianu Ronaldu neizmanto katru iespēju. Mēs šeit, Latvijā, bieži domājam - kā gan viņš varēja neizmantot tādu momentu, tātad ir slikts spēlētājs... Bet, ja spēlētājs izmanto vienu no trim, tas ir labs rādītājs, manuprāt. Uzteikt varu arī Vitāliju Meļņičenko, kurš spēlēja pirmoreiz šosezon, taču nostāvēja sausā un nepieļāva kļūdas. Viņam ir svarīgi sajust spēli. Savukārt Vladimiram Dvališvili ir mazs savainojums, taču viņš jau trenējas."

Jautāts par Aleksandra Cauņas situāciju, Ešvorts neko jaunu nepateica: "Viņa kontrakts ar "Watford" beigsies 31. maijā. Viņš šobrīd ir Latvijā, taču"Watford" klubam līdz maija beigām jādara zināms savs lēmums par Cauņu - vai paturēs vai ne. Šobrīd nekādu jaunumu nav, un prese to neuzzinās līdz brīdim, kad būs pilnīga skaidrība."

Žanis Ārmanis, "Blāzmas" galvenais treneris: "Varu mazliet pajokot - rezultāts ir labāks nekā pirmajā kārtā, kad zaudējām ar 0:7... Pirmo spēli pie mums nospēlēja Mihails Propustins, kurš pērn bija "Vindavā". Tikai trīs dienas Propustins trenējas ar mums. Atgriezies ir arī [vārtsargs Aleksejs] Maslobojevs, bet viņš pagājušās sezonas pēdējā spēlē dabūtās sarkanās kartītes dēļ šodien vēl nespēlēja. Problēmas ar plecu bija Vlasovam, taču viņš nospēlēja kā vīrs. Savainojuma dēļ nespēlēja Krainis. Redzējāt - kā varam tā spēlējam, taču bija tikai pāris pusmomentu - ir ļoti grūti, jo nav uzbrukuma. Borisovs cenšas, bet viņam kaut kā pietrūkst. Riževskis? No viņa gaidījām vairāk...

Nebija pašatdeves, disciplīnas - bez tā neko nevaram izdarīt. Otrais puslaiks līdz vārtu zaudējumam man ļoti patika. Kontrolējām bumbu - sapratu, ka "Skonto" nespēlēja ar simtprocentīgu pašatdevi, tomēr... Labi saspēlējāmies, taču uzbrukumā nav asuma. Spēlējam, kā varam - kaut ko vairāk gaidīt ir grūti, jo sastāvs ir ļoti jauns. Domāju, ka mūsu līmeņa komandas ir "Tranzīts", "Daugava" - pret tām varam cerēt papildināt punktu bagāžu, bet pret pirmo trijnieku ir ļoti grūti. Varbūt tikai savā laukumā."

Jautāts par to, vai taisnība, ka Rēzeknē atsāksies jaunā stadiona būvniecība, Ārmanis bija pozitīvi noskaņots: "Pirmdien, cik sapratu, no federācijas būs lēmums par mākslīgā laukuma uzklāšanu. Savukārt Rēzeknes Dome atradusi kaut kādu naudu - jārisina sarunas, tad arī varētu sākties būvniecība. Pagaidām gaidām. Esošais laukums ir ļoti zemas kvalitātes - pa nakti pat bija mīnusos, tik sliktu kvalitāti sen nebiju redzējis. Jauns stadions būtu liels ieguvums, jo mums apstākļu nav vispār... Sezonas startam nebijām gatavi nemaz - kā var spēlēt, skraidot pa skrejceļu? Domāju, ka nepilnīgās pirmssezonas gatavošanās sekas izjūtamas būs vēl vēlāk, kad droši vien kādam parādīsies savainojumi. Lasīju jau, kā dažs teica, ka fiziski var sagatavot komandu arī uz skrejceļa... Nevar, tā nav vieglatlētika, bet futbols - pavisam cits sporta veids!"


, 2009-05-10 22:48, pirms 15 gadiem
Jāpiekrīt abiem. Tas, ko viņi teica ir ļoti objektīvi!
, 2009-05-10 22:50, pirms 15 gadiem
reikons rakstīja: Jāpiekrīt abiem. Tas, ko viņi teica ir ļoti objektīvi!
tieši tā...
jāpiekriit arii tam, ka rezultāts varēja buut cits, bet nevar spēlētājiem pārmest degsmes trukumu jau izšķirtaa spelee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-11 00:52, pirms 15 gadiem
kapec Kalniņš nespele vairs Skonto ???
, 2009-05-11 01:11, pirms 15 gadiem
LAUVA, līmenis nevelk? Tagad Audā spēlē.
Marko Regža un "Riga" futbolisti. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
1

''Riga'' viesosies Jelgavā, Mežaparkā vēlajā cīņā ''Auda'' uzņems ''Liepāju''

''TonyBet'' futbola Virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas spēles. 18.00 ''Riga'' viesosies pie ''Jelgavas'' futbolistiem, bet trīs stundas vēlāk ''Auda'' Mežaparkā uzņems liepājniekus. Abu spēļu translācijas kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Ruans Ribeiru. Foto: Jānis Līgats
3

"Valmiera" atgūst tiesības pieteikt jaunus spēlētājus

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārās komitejas (DK) sēdē pieņemts lēmums par iepriekš "Valmierai" piespriestā jaunu spēlētāju pieteikšanas lieguma atcelšanu.
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
14

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.