Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

LMT Virslīgā pēdējā kārta pirms pārtraukuma

LMT Virslīgā pēdējā kārta pirms pārtraukuma
Vīts Rimkus un Igors Cigirlašs (FK "Ventspils") arī
šodien centīsies sagādāt pozitīvas emocijas
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar LMT Virslīgā jeb Latvijas futbola čempionātā tiks aizvadītas četras 21. kārtas spēles. Pēc šiem mačiem iestāsies pārtraukums, kas būs saistīts ar vadošo klubu dalību Eirokausos. Visu četru spēļu tiešraides teksta režīmā varēsiet vērot eSports.lv portālā.

Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

FK Ventspils - SK Blāzma

Ventspilī, VOC stadionā, plkst. 17:30.
Visagrāk šodien futbols sāksies Ventspilī - valsts čempione "Ventspils" eksaminēs 7. vietā esošo Rēzeknes "Blāzmu". Pirmajos divos apļos ventspilniekiem lielas grūtības neradās - uzvaras pār rēzekniešiem ar 5:1 un 3:0 liecināja par komandu krasi atšķirīgo spēku samēru. Abām komandām šodienas mačs ir pēdējais pirms vērā ņemamiem notikumiem - kurzemniekiem jūlijā sāksies atbildīgie starti Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, bet "Blāzmā" drīz vien kardināli varot mainīties sastāvs - pārtraukuma laikā (precīzāk - līdz nākamās nedēļas sākumam) skaidrībā par savu vēlamo nākotni jātiek vairākiem Rēzeknes futbolistiem, kuri, ļoti ticams, atstās komandu. Klāt gan nāks arī kāds papildinājums. Arī neliels ieguvums finansiālajā ziņā - plānots, ka Krišjānis Vallers rīt parakstīs oficiālu līgumu ar Glāzgovas "Celtic" sistēmu, līdz ar to Rēzeknes kluba kasē no skotiem ienāks tik ļoti vajadzīgā naudiņa.

Par šodienas sastāviem - "Ventspilij" nebūs diskvalificētā Grigorija Čirkina, kā arī gruzīnu leģionāra Zuraba Mentešašvili, kurš jau "ar vienu kāju" ir ārā no komandas - līgums vēl neesot lauzts, taču "Ventspilī" agresīvais leģionārs vairs nespēlēs. Toties debitēt varētu divi komandas jaunpienācēji - Latvijas izlases kapteinis Vitālijs Astafjevs un tikko līgumu parakstījušais portugālis Žoau Martins, par kura pāreju jau ziņojām. "Blāzmai" situācija nav diez ko spoža - traumēti ir Ervīns Krainis, Jānis Jukšs un Māris Rancāns, savukārt Dmitrijs Silovs nav palaists projām no darba...

Maču tiesās Andris Treimanis.

Jūrmala-VV - Skonto FC

Jūrmalā, Slokas stadionā, plkst. 18:00.
Slokā šovakar "Jūrmala-VV" uzņems "Skonto" futbolistus. Mačs varētu kļūt par vienu no intriģējošākajiem šajā kārtā - lai gan abās līdzšinējās savstarpējās spēlēs ar 3:0 ir triumfējuši skontieši, rīdziniekiem šodien ļoti pietrūks četru futbolistu, kuri vairāk vai mazāk, bet līdz šim noteikuši toni komandas spēlē. Aizsargs Sergejs Kožans un uzbrucējs Ivans Lukjanovs šodien grasās parakstīt līgumu ar Gdaņskas "Lechia", jo jau izgājuši medicīniskās pārbaudes. Uzbrucējs Vladimirs Dvališvili pārceļas uz Haifas "Maccabi", savukārt pussargs Andrejs Perepļotkins rokas savainojuma dēļ nespēlēs divus mēnešus.

Šī situācija, protams, dos iespēju sevi pierādīt citiem skontiešiem, taču diezin vai padarīs rīdzinieku spēli baudāmāku. "Skonto" tliek atviegloti nopūsties, ka vismaz aizsardzības līderis Davids Gamezardašvili paliek tepat - viņu klātienē 16. jūlijā Eirokausos pētīs kāda Ankaras kluba pārstāvji (visticamāk, "Ankaraspor"). Turpretī jūrmalniekiem viss ir kārtībā - nebūs tikai diskvalificētā Vadima Siņicina. Turklāt "Jūrmala-VV" pārtraukumā grasās pastiprināt sastāvu - pārbaudes spēlē pret Paņevežas "Ekranas" (0:1) trīs potenciāli jaunpienācēji jau tika vētīti, bet Vladimirs Babičevs, komandas galvenais treneris, jaunumus sola ne ātrāk kā pēc desmit dienām. Būs arī spēlētāji, kas komandu atstās.

Maču tiesās Aleksandrs Anufrijevs.

Olimps/RFS - FK Daugava

Rīgā, LU stadionā, plkst. 18:00.
Rīgā šovakar varēsim vērot divu jauniešu pārpilnu komandu dueli, kas solās būt visai principiāls. "Olimps/RFS" cīnīsies pret "Daugavu". Pirmo divu kārtu uzvarām (4:0 un 5:1) olimpieši vairs var nepievērst uzmanību, jo komandas sastāvā palikuši tikai jaunie futbolisti. No pieredzējušiem šodien ierindā būs tikai Mihails Miholaps, kurš varētu iznākt laukumā uz maiņu. Savukārt Andrejs Štolcers atrodas Somijā kopā ar "Skonto" bērnu komandu, Juris Laizāns uz treniņiem vairs nepiestaigā (droši vien savainojuma dēļ) - tāpat kā Igors Stepanovs. Abi, brīvie aģenti būdami, meklē iespējas ārvalstīs, taču vispirms kārtībā jāsaved veselība. Iespējams, "Olimpa" sastāvā atgriezīsies traumētie Kļimovs un Daņilovs, kuri izlaida pagājušo maču.

Arī "Daugavai" nav īpaši labi laiki - kā visiem, arī rīdziniekiem trūkst naudas un nākas domāt, kā un kur ietaupīt. No Krievijas atgriezušies Juris Hlibovs un Vitālijs Maksimenko - viņi esot sevi parādījuši ļoti labi, un, iespējams, jau tuvākajā laikā Maskavas "CSKA" pārstāvji viņus pavēros darbībā arī Virslīgā. Tātad nav izslēgts, ka abi jaunekļi karjeru turpinās Krievijā.

Maču tiesās Vadims Čerņikovs.

FC Tranzīts - SK Liepājas metalurgs

Ventspilī, 2. pamatskolas stadionā, plkst. 19:30.
Visbeidzot Ventspilī šovakar vietējais "Tranzīts" mēģinās atņemt punktus sava lielā brāļa "Ventspils" sīvākajam konkurentam - "Liepājas metalurgam". Ja savā laukumā liepājnieki "Tranzītu" pieveica pārliecinoši (5:0), tad Ventspilī - tikai ar 1:0. Par komandu sastāviem - "Tranzītā" veseli ir visi, arī kapteinis Artūrs Zjuzins, kurš mikrotraumas dēļ palika tribīnēs iepriekšējā mačā pret "Skonto". Turklāt, iespējams, debitēt varētu no "Ventspils" pārnākušais Visvaldis Ignatāns - ja vien "Tranzīts" paspēs nokārtot visus papīrus, lai viņš jau šovakar oficiāli skaitītos komandas dalībnieks.

Liepājniekiem robi ir mazliet lielāki. Pirmkārt, atpūta līdz Eirokausiem iedota mikrotraumu guvušajam Pāvelam Surņinam. Otrkārt, komandas kapteinis Deniss Ivanovs joprojām atrodas Amsterdamas "Ajax" nometnē - šovakar viņam paredzēta pēdējā pārbaudes spēle tur, bet rīt Ivanovs lidos mājās ("Ajax" lēmumu par Ivanovu uzzināsim vēlāk). Savukārt uzbrucējam Ģirtam Karlsonam līdz piektdienai esot jāizlemj, vai viņš pagarina līgumu, vai ne. Liepājnieku trenerim Ridigeram Abramčikam tomēr vajag skaidrību par komandas sastāvu Eirokausos. Tiesa gan, var sanākt, ka Karlsona aiziešanas gadījumā pastiprinājums iegādāts netiks - runā, ka "Metalurga" vadība naudu tērēt vairs negrasās, labprātāk sezonu noslēdzot, komandā iesaistot vairāk pašmāju jaunos futbolistus.

Maču tiesās Aleksandrs Golubevs.

21. kārtā nepiedalās Daugavpils "Dinaburg" futbolisti, kuri jau rīt Tallinā aizvadīs atbildes spēli UEFA Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā pret "Nomme Kalju". Atgādinām, ka pirmais mačs noslēdzās ar "Dinaburg" uzvaru savā laukumā - 2:1.

Lai skatītos maču LIVE aprakstus, spiediet ŠEIT.

21. kārta

DatumsLaiksSpēle
08.07.2009.17:30FK Ventspils - SK Blāzma
08.07.2009.18:00Jūrmala-VV - Skonto FC
08.07.2009.18:00Olimps/RFS - FK Daugava
08.07.2009.19:30FC Tranzīts - SK Liepājas metalurgs

Turnīra tabula

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1.SK Liepājas metalurgs18143153:1245
2.FK Ventspils18133250:1542
3.Skonto FC18132355:1741
4.Jūrmala-VV1674522:2525
5.FC Dinaburg1674519:1725
6.Olimps/RFS18441025:4216
7.SK Blāzma Rēzekne18231310:479
8.FK Daugava Rīga17141217:557
9.FC Tranzīts17071011:327

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaVārti
1.Kristaps GrebisSK Liepājas metalurgs18
2.Ģirts KarlsonsSK Liepājas metalurgs15
3.Ivans LukjanovsSkonto FC14
4.Vladimirs DvališviliSkonto FC13
Vits RimkusFK Ventspils13
6.Jurģis KalnsJūrmala-VV9
7.Kristaps BlanksSkonto FC8
Grigorijs ČirkinsFK Ventspils8

, 2009-07-08 12:54, pirms 15 gadiem
Jāparada komandam viss uz ko spēj.. Lai var rukat pret Eirokausa pretiniecem..
Skonto ies iipashi gruuti.. viņiem jaiespēlē bezmazvai jauns sastāvs..
, 2009-07-08 12:54, pirms 15 gadiem
Blankam ir laikam atvērties.Un redzēsim ko Žuniors iespēs uzbrukumā.Varbūt kaut kas labs sanāks.
, 2009-07-08 12:55, pirms 15 gadiem
FKV-Blāzma 17.30(O/C ,, Ventspils,, stadions)
Tranzīts-LM 19.30 (2 Vidusskolas mākslīgais laukums)

Jautājumi:
1.Ventspilniekiem:
Vai 2 Vidusskolas mākslīgam laukumam ir kāds apgaismojums, vispār?
2.LFF:
Kas liedza O/C ,, Ventspils,, stadionā pret galveno pilsētas komandu, FK Ventspils ielikt otro maču ,19.30 ar normālu apgaismojumu?

Agrāk FKV Eiropas kausos vienmēr mājas spēles aizvadīja ap ~17.00,(vieni no pirmajiem ,tai kārtā)jo nebija(tai laikā) pietiekamā apgaismojuma, bet kas šeit Latvijā notiek? Vēl tiesā golubevs,Tranzīts-LM maču!!! Lai neredzētu ko viņš(golubevs) sastrādā tumsā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-08 13:06, pirms 15 gadiem
Vai uz Tranziita speeleem ieeja ir jaamaksaa? Ja ir, tad cik?
, 2009-07-08 13:06, pirms 15 gadiem
Nav palaists projam no darba smiekligi!
, 2009-07-08 13:08, pirms 15 gadiem
rudzu maize rakstīja: Žolto sinij,žolto sinij,Golubev ti samij siļnij.Ja ir Golubevs,Liepājai var būt problēmas!
Pilnīgi piekrītu!Un ghalvenais par problēmām jau rakstām pirms..............nevis pēc spēles!
, 2009-07-08 13:10, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: Nav palaists projam no darba smiekligi!
Nevis smieklīgi, bet Latvijas futbola skaudrā realitāte. Nu, nav mums visi spēlētāji profesionāļi, nu nav. Diemžēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-08 13:18, pirms 15 gadiem
Andris5 rakstīja: FKV-Blāzma 17.30(O/C ,, Ventspils,, stadions)
Tranzīts-LM 19.30 (2 Vidusskolas mākslīgais laukums)

Jautājumi:
1.Ventspilniekiem:
Vai 2 Vidusskolas mākslīgam laukumam ir kāds apgaismojums, vispār?
2.LFF:
Kas liedza O/C ,, Ventspils,, stadionā pret galveno pilsētas komandu, FK Ventspils ielikt otro maču ,19.30 ar normālu apgaismojumu?

Agrāk FKV Eiropas kausos vienmēr mājas spēles aizvadīja ap ~17.00,(vieni no pirmajiem ,tai kārtā)jo nebija(tai laikā) pietiekamā apgaismojuma, bet kas šeit Latvijā notiek? Vēl tiesā golubevs,Tranzīts-LM maču!!! Lai neredzētu ko viņš(golubevs) sastrādā tumsā?
2.pamatskolas laukumā ir mākslīgais apgaismojums, ta ka par to nebūs jauztraucas, tieši otradi VOC stadionā nav mākslīgā apgaismojuma.
, 2009-07-08 13:25, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: Nav palaists projam no darba smiekligi!
А чего тут смешного? Команда-то даже не полупрофессиональная.
Когда на отборочные игры ЧМ в некоторые сборные игроки не попадают из-за экзаменов и т.д., это не смешно?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-08 13:59, pirms 15 gadiem
gray66 rakstīja: 2.pamatskolas laukumā ir mākslīgais apgaismojums, ta ka par to nebūs jauztraucas, tieši otradi VOC stadionā nav mākslīgā apgaismojuma.
Jautājums vai ir pienācīgs apgaismojums........... spēlēt pēc 21.00,apgaismojumi var būt dažādi.Esmu redzējis mačus,kur futbolistus vart redzēt,bet bumbu ir kā ir,bet pat tad, kad ir mākslīgais apgaismojums.
Interesanti būs pavērot kur un cikos FKV spēlēs savas mājas spēles eiropas kausos.
Šo Tavu teikto iegaumēšu,pasekošu.
, 2009-07-08 14:52, pirms 15 gadiem
suvass rakstīja: Nevis smieklīgi, bet Latvijas futbola skaudrā realitāte. Nu, nav mums visi spēlētāji profesionāļi, nu nav. Diemžēl.
bet vai 90. tajos gados, taviem vārdiem sakot, nebija vēl 'skaudrāka' tā realitāte, kad daudz klubu spēlētāji virslīgā bija pusprofesionāļi vai amatieri. tagad pēdējos 10 gados esam pieraduši, ka praktiski visos klubos ir profesionāļi, bet nu redzēs kā tuvākajos gados būs..
, 2009-07-08 16:23, pirms 15 gadiem
Un tum tiešām būs,jo tuvojas lietus un arī pērkons.Šodien futbols būs
lietū.Bet aqpstākļi visām komandām vienādi.
, 2009-07-08 16:42, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Un tum tiešām būs,jo tuvojas lietus un arī pērkons.Šodien futbols būs
lietū.Bet aqpstākļi visām komandām vienādi.
Tikko Jūrmalā normāli nolija...

Tas nedaudz par labu var nākt Jūrmala-VV

Būs jāiet jāpaskatās, Jūrmalas spēles ar Skonto vienmēr ir interesantas...''Žēl'', ka Lajuks beidzis tiesāt:
, 2009-07-08 16:46, pirms 15 gadiem
Nu ja Rīgā nelīs, tad būs jāskatās kā abas "jauniešu" komandas spāļē.
, 2009-07-08 17:18, pirms 15 gadiem
>Andris5

Paskaties, kas tiesā Tranzīta-LM spēli. Ja atsāktu likt likmes spēlēs, kur spēlē LM, noteikti liktu, ka LM zaudēs punktus.
, 2009-07-08 17:27, pirms 15 gadiem
kasparello99 rakstīja: >Andris5

Paskaties, kas tiesā Tranzīta-LM spēli. Ja atsāktu likt likmes spēlēs, kur spēlē LM, noteikti liktu, ka LM zaudēs punktus.
Ja neidosies LM ātri gūt vismaz divu vārtu pārsvaru(kā LM-Skonto 1 riņķī,pie Direktorenko),tad diemžēl........(var arī būt problēmas).
Bet FKV nebūtu ieteicams nonākt līdz 0-3,kad tiesā Treimanis.
, 2009-07-08 17:45, pirms 15 gadiem
>Andris5

Nezinu, man vienalga māc šaubas par LM uzvaru šodien. Varu minēt vairākus apstākļus. Kā primāro, mākslīgo segumu, kur vieglāk ir spēlēt komandai, kas aizstāvas, otrkārt, tiesnesis "mīlulis" un treškāt pirms nedēļas man izdevās uzzināt no dažiem spēlētājiem, ka Tranzīta spēlētājiem ir īpašs prēmēšanas fonds pret LM un Skonto. Tā kā uz normāla laukuma Tranzīts Metalurgam zaudē visos caurumos, tad uz tepiķa mīcoties, tiem ir reāla šanca kaut ko uz haļavu izraut. Ja vēl Golubevs palīdzēs, tad vispār..... Grūti būs LM šodien.
, 2009-07-08 19:02, pirms 15 gadiem
kasparello99 rakstīja: >Andris5

Nezinu, man vienalga māc šaubas par LM uzvaru šodien. Varu minēt vairākus apstākļus. Kā primāro, mākslīgo segumu, kur vieglāk ir spēlēt komandai, kas aizstāvas, otrkārt, tiesnesis "mīlulis" un treškāt pirms nedēļas man izdevās uzzināt no dažiem spēlētājiem, ka Tranzīta spēlētājiem ir īpašs prēmēšanas fonds pret LM un Skonto. Tā kā uz normāla laukuma Tranzīts Metalurgam zaudē visos caurumos, tad uz tepiķa mīcoties, tiem ir reāla šanca kaut ko uz haļavu izraut. Ja vēl Golubevs palīdzēs, tad vispār..... Grūti būs LM šodien.
Golubevs palīdzēs,tur tik tiešām nav šaubu.Bez palīdzības Tranzītam ne uz kāda seguma nav variantu(kurmju rakumi,tepiķis..........).Baigi vajag ātrus vārtus,tad tā lieta aizies.
Jā un Golubevs māk uzspēlēt uz stastistiku,šo to iedot,neiedot,bet noslāpēt komandu laukumā.Tas kas protokolos neuzrādās.
, 2009-07-08 20:47, pirms 15 gadiem
kasparello99 rakstīja: >Andris5

Paskaties, kas tiesā Tranzīta-LM spēli. Ja atsāktu likt likmes spēlēs, kur spēlē LM, noteikti liktu, ka LM zaudēs punktus.
mjaa, 1:0 tranzits, Visnakovam jaunakajam varti.
, 2009-07-08 20:55, pirms 15 gadiem
>skotijs

Vienkārši futbolā esmu ļoti sen un man ir diezgan labs ņuhs uz to, kad būs t.s. "sū.di"...
Marko Regža un "Riga" futbolisti. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
1

''Riga'' viesosies Jelgavā, Mežaparkā vēlajā cīņā ''Auda'' uzņems ''Liepāju''

''TonyBet'' futbola Virslīgā šovakar tiks aizvadītas divas spēles. 18.00 ''Riga'' viesosies pie ''Jelgavas'' futbolistiem, bet trīs stundas vēlāk ''Auda'' Mežaparkā uzņems liepājniekus. Abu spēļu translācijas kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Ruans Ribeiru. Foto: Jānis Līgats
3

"Valmiera" atgūst tiesības pieteikt jaunus spēlētājus

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārās komitejas (DK) sēdē pieņemts lēmums par iepriekš "Valmierai" piespriestā jaunu spēlētāju pieteikšanas lieguma atcelšanu.
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
14

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.