Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

LFF DK atliek lēmumu "Valmieras" lietā, arī "Metta" piemērots reģistrācijas liegums

LFF DK atliek lēmumu "Valmieras" lietā, arī "Metta" piemērots reģistrācijas liegums
Kgotso Masangane, Foto: fkventspils.lv

Latvijas Futbola federācija starp "TonyBet" Virslīgas 10. un 11. kārtas spēlēm aizvadījusi kārtējo sēdi, gan pieņemot, gan arī atliekot lēmumus vairākās nozīmīgās lietās.

Par "Valmiera FC" atbilstību LFF Klubu licencēšanas noteikumiem
Ievērojot to, ka LFF DK ir saņemti papildus dokumenti, kurus nepieciešams izvērtēt un pārbaudīt, kā arī ir nepieciešams pieprasīt un pārbaudīt informāciju no "Valmiera FC" kreditoriem, jautājuma par "Valmiera FC" atbilstību LFF Klubu licencēšanas noteikumiem izskatīšana tiek atlikta uz nākamo LFF DK sēdi.

Par FIFA lēmumiem attiecībā uz trenēšanas kompensācijas maksājumiem par spēlētāju Kgotso Masangane
LFF DK, pamatojoties uz saņemto informāciju no FIFA, konstatē, ka FS "Metta" nav izpildījusi sekojošus 2021. gada 21. jūnija FIFA lēmumus attiecībā uz trenēšanas kompensācijas maksājumiem par spēlētāju Kgotso Masangane:

- lēmums Nr. FDD-18262 par trenēšanas kompensācijas izmaksu Dienvidāfrikas klubam "FC Batlokwa";
- lēmums Nr. FDD-18263 par trenēšanas kompensācijas izmaksu Dienvidāfrikas klubam "Young Rabbits";
- lēmums Nr. FDD-18264 par trenēšanas kompensācijas izmaksu Dienvidāfrikas klubam "Phiva Young Stars".

Pamatojoties uz minētajiem FIFA lēmumiem, LFF DK vienbalsīgi nolemj:
- piemērot FS "Metta" jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegumu (Disciplinārā reglamenta p. 1.6. f));
Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus attiecas gan uz vietējām, gan, pamatojoties uz iepriekšminētajiem FIFA lēmumiem, starptautiskajām pārejām;

Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus tiks atcelts, tiklīdz FS "Metta" izpildīs iepriekšminētos FIFA lēmumus un tiks saņemts attiecīgs FIFA apstiprinājums. Papildus tam LFF DK, iepazīstoties ar visiem pieejamajiem lietas materiāliem, konstatēja, ka minētās FS "Metta" nenokārtotās finansiālās saistības ir radušās neprecīzas informācijas aprites no Dienvidāfrikas Futbola asociācijas puses rezultātā, sniedzot neprecīzas ziņas par spēlētāja statusu iepriekšējos klubos. Ievērojot norādīto, LFF ir vērsusies FIFA un Dienvidāfrikas Futbola asociācijā attiecībā uz iespējamajiem situācijas risinājumiem. LFF DK šo apstākli ņem vērā un norāda, ka turpmākie LFF DK lēmumi tiks pieņemti pēc papildu informācijas saņemšanas no iesaistītajām pusēm.

Par FK "Auda" spēlētāja Režinaldu Ramirisa saņemto brīdinājumu š.g. 1. maija "Tonybet" Virslīgas čempionāta spēlē "FC RFS" - FK "Auda"
LFF DK, iepazīstoties ar minētās spēles protokolu, video ierakstu, inspektora ziņojumu, š.g. 2. maija FK "Auda" paskaidrojumiem un š.g. 3. maija LFF Tiesnešu nodaļas atzinumu, konstatē, ka FK "Auda" spēlētāja Režinaldu Ramirisa darbības spēles 89. minūtē, atrodoties soda laukumā un acīmredzami traucējot vārtsargam ievadīt bumbu spēlē, norādīja uz to, ka minētais spēlētājs apzināti saņēma brīdinājumu. Ņemot vērā minēto, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

- diskvalificēt FK "Auda" spēlētāju Režinaldu Ramirisu uz divām spēlēm un piemērot 200 EUR naudas sodu - nepiedalās nākamajās divās "Tonybet" Virslīgas čempionāta spēlēs (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.3).

Pilnu sēdes protokolu lasiet ŠEIT.


, 2024-05-05 03:41, pirms 2 nedēļām
Ko ble atliek? Cik var auklēties? Punktus nost un tad var vēlāk domāt, nevis ļaut Valmierai apkrāpt savus spēlētāju sun aiz deguna VID vazāt.
, 2024-05-05 10:17, pirms 2 nedēļām
2019.gadā Indrāns arī ticis diskvalificēts par apzinātu brīdinājuma saņemšanu; DK reti pielieto šo dispozīciju.
, 2024-05-05 10:53, pirms 2 nedēļām
varenais_eksperts rakstīja: Ko ble atliek? Cik var auklēties? Punktus nost un tad var vēlāk domāt, nevis ļaut Valmierai apkrāpt savus spēlētāju sun aiz deguna VID vazāt.
Tiešām, DK jau nolēma 19.aprīlī, ka punktu sods stāsies spēkā, ja nebūs visi attiecīgo paragrāfu punkti(parāds VID un algu parādi) izpildīti līdz 30.aprīlim. Interesanti, kādi tieši dokumenti jāizvērtē, ja skaidri redzams, ka VID parāds nav dzēsts.
, 2024-05-05 11:05, pirms 2 nedēļām
Mettai traki. Bija iespaids, ka spēlētājs jau ticis reģistrēts kā profesionālis iepriekš, bet tādu datu nav. Cik saprotu, kopā parāds 140 000 EUR + uzkrājušies procenti (5% gadā), jo šos pieprasījumus jau kādu laiku atpakaļ FIFA apstiprinājuši. Vienīgais glābiņš pierunāt FIFA, ka Mettai samelots par spēlētāja iepriekšējo statusu. Ja godīgi, diez gan muļķīgi, ka mūsdienās komandām nav iespēja iegūt skaidru informāciju par spēlētāju statusiem, pat ja tās ir Āfrikas komandas un federācijas.
, 2024-05-05 12:21, pirms 2 nedēļām
Stāv pāri visam Valmieras parādi!
, 2024-05-05 17:10, pirms 2 nedēļām
varenais_eksperts rakstīja: Ko ble atliek? Cik var auklēties? Punktus nost un tad var vēlāk domāt, nevis ļaut Valmierai apkrāpt savus spēlētāju sun aiz deguna VID vazāt.
Nelamājies
Ruans Ribeiru. Foto: Jānis Līgats
1

"Valmiera" atgūst tiesības pieteikt jaunus spēlētājus

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārās komitejas (DK) sēdē pieņemts lēmums par iepriekš "Valmierai" piespriestā jaunu spēlētāju pieteikšanas lieguma atcelšanu.
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
14

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.
Aleksejs Golijanins. Foto: Margarita Vigule
27

Daugavpils trāpa no stūra, grauj un kļūst par vicelīderi, Golijanins apvainojas un dezertē

"TonyBet" Virslīgā turpina uguņot mazbudžeta klubs "Daugavpils", kas savā laukumā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:0 sagrāva "Metta", no otrās vietas nostumjot Baltijas bagātāko sporta klubu "Riga". Ar diviem vārtiem izcēlās Jevgenijs Miņins, kurš trāpīja gan pendeli, gan arī…stūra sitienu.