Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

31 miljons: Dortmunde no "Ajax" iegādāsies uzbrucēju Alēru

31 miljons: Dortmunde no "Ajax" iegādāsies uzbrucēju Alēru
Sebastjēns Alērs. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas futbola Bundeslīgas klubs Dortmundes "Borussia" ir tuvu uzbrucēja Sebastjēna Alēra no Amsterdmas "Ajax" iegādei, trešdien ziņo britu raidsabiedrība "Sky".

Tiek ziņots, ka "Borussia" ar Nīderlandes čempionvienību "Ajax" vienojusies par Kotdivuāras izlases uzbrucēja transfēru 31 miljona eiro apmērā. Tāpat "Ajax" var saņemt vēl papildus līdz četriem miljoniem eiro, ņemot vērā Alēra sniegumu Bundeslīgas vicečempionu rindās.

"Sky" televīzija ziņo, ka Alērs, kurš šodien svin savu 28. dzimšanas dienu, medicīnisko pārbaudi jaunajā klubā uzsāks jau ceturtdien.

Nīderlandes čempionātā Alērs šosezon 31 spēlē guva 21 vārtus, kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju, bet UEFA Čempionu līgā astoņos mačos atzīmējās ar 11 precīziem raidījumiem, palīdzot "Ajax" sasniegt astotdaļfinālu.

Savas karjeras laikā Francijā dzimušais uzbrucējs spēlējis franču "Auxerre", Nīderlandes klubā "Utrecht", Vācijas Bundeslīgas vienībā Frankfurtes "Eintracht", kā arī Anglijas Premjerlīgas vienībā Vesthemas "United" un "Ajax".

Kotdivuāras izlasē Alērs aizvadījis 15 spēles un guvis četrus vārtus.


, 2022-06-23 14:32, pirms 2 gadiem
...nu, Anglijā un Frankfurtē bija tā nu...nu, tā...Ajaksā atvērās, bet tas laikam uz spēles modeļa rēķina...nu, 28 gadi uzbrucējam un tikai tagad sākas īstā karjera?...bet ar kaut ko jau Holandu vajag aizvietot un nauda tak ienāca no MC...nu, redzēs...es labāk būtu par kādu jaunāku uzbrucēju, kurš varētu pārsteigt
Vensāns Kompanī. Foto: Reuters/Scanpix
8

''Bayern'' galvenā trenera amatā ieceļ no Premjerlīgas izkritušo Kompanī

Par Vācijas futbola granda Minhenes ''Bayern'' jauno galveno treneri iecelts beļģu speciālists Vensāns Kompanī. Sadarbība noslēgta līdz 2027. gada vasarai.
Mirklis pirms bohumieša Filipa Hofmana vārtu guvuma Diseldorfā. Foto: Imago Images/Scanpix
2

Bundeslīgas pārspēlēs cieš mājinieki: Bohuma sniedz atgūšanās paraugstundu

Abās Vācijas Bundeslīgas šīs sezonas pārspēlēs izbraukumā spēlējušās komandas uzvarēja ar 3:0. Iepriekšējā nedēļā Diseldorfas "Fortuna" bija pārāka Bohumā, bet šovakar bohumieši atspēlējās pretinieka laukumā un beigās bija nedaudz pārāka 11 metru sitienos.
Galvenais treneris Šavi Alonso un Leverkūzenes "Bayer" futbolisti ar Vācijas kausu. Foto: Tobias Schwartz/AFP/Scanpix

Leverkūzene teju izcilo sezonu noslēdz ar Vācijas kausa iegūšanu

Gandrīz 75 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē Berlīnes Olimpiskajā stadionā Leverkūzenes "Bayer" ne bez grūtībām pieveica (1:0) Otrās Bundeslīgas komandu "Kaiserslautern", šosezon izcīnītajam Vācijas čempiones titulam pievienojot kausu.