Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Rudņevs tiek slavēts pēc HSV zaudētā derbija

Rudņevs tiek slavēts pēc HSV zaudētā derbija
HSV galvenais treneris Torstens Finks un Artjoms Rudņevs
Foto: www.kicker.de

Lai arī vakar Brēmenē mūsu futbolista Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Hamburger SV" Ziemeļu derbijā ar 0:2 atzina "Werder" pārākumu, pēc mača daugavpilietis lielākoties tiek slavēts par savu aktivitāti un centību uzbrukumā, lai arī vārtus gūt neizdevās.

97. Ziemeļu derbijs (tieši HSV un "Werder" Bundeslīgā savā starpā tikušās visbiežāk) vakar noslēdzās ar 34. brēmeniešu uzvaru (2:0). Jau pirms mača "Werder" tika uzskatīta par favorīti un par spīti neizmantotajam 11 metru soda sitienam pirmajā puslaikā HSV aizsardzību mača otrajā daļā prata uzlauzt divreiz, svinot pelnītu panākumu. Kamēr igauņi gaida, kad Bundeslīgā debitēs viņu pirmais futbolists ("Augsburg" aizsargs Ragnars Klavans otro maču pēc kārtas palika rezervē), Latvijas uzbrucējam Artjomam Rudņevam vakar bija iespēja pirmoreiz HSV sastāvā laukumā pavadīt 90 minūtes. Lai arī bez vārtu guvumiem, taču ar vairākām atzīmējamām epizodēm, kas Hamburgā uztvertas pozitīvi.

Salīdzinot ar pirmo maču, Torstens Finks pamatsastāvā veica četras izmaiņas (bez Rudņeva spēli šoreiz sāka arī Jiračeks, Badeļs un Iličevičs), un pēc mača ar visiem četriem bija apmierināts. Citkārt kritiskais "Hamburger Abendblatt" žurnālists Dīters Macs savā blogā raksta: "Artjoms Rudņevs atdzīvināja HSV spēli, to pavisam noteikti ir jāatzīst. Protams, viņam šis tas neizdevās, taču Artjoms ķērās pie lietas un vēlējās kaut ko mainīt. Ar veiksmes palīdzību jau 6. minūtē Rudņevs varēja gūt vārtus, kad viņš enerģiski pacīnījās par bumbu un diemžēl raidīja to garām. Iespēja bija arī 63. minūtē, taču arī tad bumba lidoja garām vārtiem. Taču Rudņevs darbojās krietni labāk nekā Bergs līdz šim. Krietni. Un par spīti visam viņam vēl diezgan jāpieliek, lai atrisinātu HSV uzbrukuma problēmas.."

Arī HSV fani interneta forumos atzīst, ka Rudņeva vakardienas sniegums atmodina pirmssezonas cerības, ka Polijas pērnās sezonas labākais vārtu guvējs patiesi varētu kļūt par tādu pašu līderi, kāds Hamburgā savulaik bija Ivica Oličs. Ja citkārt divi zaudējumi sezonas ievadā pret Nirnbergu un sīvāko sāncensi Brēmeni noskaņojumu Hamburgā būtu pamatīgi sabojājuši, tagad visus ir apbūris fakts, ka klubā atgriezies holandietis Rafaels van der Vārts. Par viņa spēli pirms dažiem gadiem Hamburgā bija sajūsmā visi, joprojām pilsētā ne viens vien staigā ar van der Vārta krekliņu ar 23. numuru. Nu visi cer, ka holandietis ar ierasti acīgajām piespēlēm apgādās uzbrucējus un būs liels spēks Hamburgas vidējā līnijā, kurā trūkst radošu darbību.

Ja vakar van der Vārts vēl nevarēja spēlēt, jo laikus netika nokārtoti un iesniegti visi papīri, tad šodien holandietis aizvadīja pirmo treniņu ar komandu un gatavojas 3. kārtas spēlei Frankfurtē 16. septembrī. Artjomam Rudņevam gan nāksies paciesties līdz kopējiem treniņiem un sadarbības slīpēšanai ar van der Vārtu, jo jau rīt uzbrucējs būs Latvijas izlases nometnē, lai gatavotos septembra atlases cikla cīņām pret grieķiem un bosniešiem. Taču, ja no tām daugavpilietis Hamburgā atgriezīsies labā noskaņojumā un vesels, tad ir labas izredzes arī Frankfurtē sākt spēli.

Noslēgumā daži statistikas dati no Artjoma pirmajām divām cīņām Bundeslīgā (avots: sportdaten.bild.de):

Rādītājs1. kārta2. kārta
Minūtes1990
Iespējas gūt vārtus13
Bumbas kontakti924
Precīzas piespēles100% (4)55.56% (5)
Neprecīzas piespēles0% (0)44.44% (4)
Uzvarētas divcīņas55.56% (5)32.14% (9)
Zaudētas divcīņas44.44% (4)67.86% (19)
Noteikumu pārkāpumi13
Izprovocēti sodi01
BILD atzīme*45

* - Vācijā spēlētājus vērtē skalā no 1 līdz 6. 1 ir labākā atzīme, 6 - sliktākā. Abos HSV pirmajos mačos labāku atzīmi par 4 izpelnījās tikai vārtsargs Renē Adlers.


, 2012-09-02 16:25, pirms 12 gadiem
Nu nav tas sliktākais tulkojums, bet varēja precīzāk. Tik briesmīgi jau netiek viņš slavēts, bet cer, ka viņš sakustinās HSV uzbrukumu. "Derby" ir spraiga cīņa, ja kas...
, 2012-09-02 16:30, pirms 12 gadiem
Visticamāk Van der Vārts ir tas, kurš aizlāpis Hamburgas tukšumus. Cerams, ka izveidosies saikne starp viņu un Artjomu.
, 2012-09-02 16:44, pirms 12 gadiem
Mr.Proper rakstīja: Nu nav tas sliktākais tulkojums, bet varēja precīzāk. Tik briesmīgi jau netiek viņš slavēts, bet cer, ka viņš sakustinās HSV uzbrukumu. "Derby" ir spraiga cīņa, ja kas...
derby ir arī katliņš
, 2012-09-02 16:48, pirms 12 gadiem
Mr.Proper rakstīja: "Derby" ir spraiga cīņa, ja kas...
Muļķības. Derby ir spēle starp kaimiņkomandām/vienas pilsētas komandām: Local derby - Wikipedia, the free encyclopedia
, 2012-09-02 17:55, pirms 12 gadiem
..===.Lai arī vakar Brēmenē mūsu futbolista Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Hamburger SV" Ziemeļu derbijā=== ...
Latvijā derbijs ir kad sacenšas Daugavas viena krasta komandas!!!
, 2012-09-02 18:03, pirms 12 gadiem
nu redziet, tas ir iespējams - latvietis bundeslīgā un pamatsastāvā! Un galvenais sekmīgi nospēlē.
, 2012-09-02 18:39, pirms 12 gadiem
Patika Rudņeva spēle.Žēl, ka neizdevās gūt vārtus.
, 2012-09-02 19:01, pirms 12 gadiem
Redzēju tikai otro puslaiku,kurā Artjoms tiešām neizskatījās slikti.Tomēr uzbrucēja galvenā mēraukla ir gūtie vārti un ja tie nesekos,tad drīz vien varēs sagaidīt kritikas jūru.Protams otrais un vēl svarīgākais aspekts ir komandas uzvaras.Tad to arī Hamburgai novēlu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-02 23:32, pirms 12 gadiem
Precizēšu - Rudņev nav latvietis un, vai ir kolonists, ir atkarīgs no tā, vai vecāki ir dzimuši/dzīvojusi LV pirms pirmās 40.ā gada okupācijas vai ieradās LV pēc tās, sekojot mežoņu karaspēkam.

Juri$$$ rakstīja: nu redziet, tas ir iespējams - latvietis bundeslīgā un pamatsastāvā! Un galvenais sekmīgi nospēlē.
, 2012-09-03 07:51, pirms 12 gadiem
Paldies par šīm ziņām! Tās vieš optimismu par Artjomu un viņa perspektīvām. Tiešām, skatot HSV spēli, dūrās acīs, ka, lai kā izdevīgai pozīcijai atklātos Rudņevs, viņš labu piespēli saņēma reti. Tikpat kā nekad faktiski.
Vārtu guvējs Josips Stanišičs (vidū) pēc Leverkūzenes "Bayer" izglābšanās Dortmundē. Foto: Horst Mauelshagen/Pepphoto/Imago Images/Scanpix
1

Leverkūzene vēlreiz paglābjas pēdējās minūtēs un turpina iespaidīgo virkni

Vācijas Bundeslīgas jaunā čempione Leverkūzenes "Bayer" šosezon joprojām cīnās bez zaudējumiem, šodien teju pazaudējot sakrāto virkni, bet galotnē izglābjoties (1:1) pret Dortmundes "Borussia".
Džamals Musiala un Harijs Keins. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Keinam 33. vārti "Bayern" otrajā uzvarā pēc kārtas Bundeslīgā

Šodien Vācijas Bundeslīgas 30. kārtas ietvaros pārliecinošu uzvaru svinēja Minhenes ''Bayern'', kas ar 5:1 apspēlēja ''Union Berlin''. Spēlē 33. vārtus čempionātā iesita tā rezultatīvākais futbolists Harijs Keins.
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.