Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pēc izlaistas sezonas karjeru beidzis 2018. gada pasaules čempions Matuidī

Pēc izlaistas sezonas karjeru beidzis 2018. gada pasaules čempions Matuidī
Blēzs Matuidī. Foto: Pixxmixx/Pixathlon/Sipa/Scanpix

Franču pussargs Blēzs Matuidī 35 gadu vecumā paziņojis par profesionālās futbolista karjeras beigām. Iepriekšējās divarpus sezonas viņš piederēja MLS klubam Maiami "Inter".

"Futbol, es tevi tik ļoti mīlēju. Futbol, tu man devi tik daudz, bet ir pienācis laiks likt punktu. Esmu piepildījis savus bērnības sapņus, tādēļ ar smagumu, taču lepnumu pāršķiru šo lapu. Paldies!" sociālajos tīklos rakstīja Matuidī.

18 gadu vecumā Matuidī "Troyes" rindās debitēja Francijas augstākajā līgā un pēc divās sezonās aizvadītiem 48 mačiem un gūtiem četriem vārtiem tika pārdots "St.-Etienne", kas samaksāja piecus miljonus eiro. Četrās sezonās aizvadījis 132 spēles un guvis trīs vārtus, pussargs par astoņiem miljoniem nokļuva PSG, kur sešu gadu laikā aizvadīja 203 spēles, guva 23 vārtus, izcīnīja četrus titulus, trīs kausus, četrus līgas kausus un piecus superkausus.

2017. gadā francūzi par 25 miljoniem nopirka Turīnas "Juventus", un A sērijā Matuidī 98 spēlēs guva sešus vārtus. Izcīnījis trīs titulus, vienu kausu un vienu superkausu, Matuidī 2020. gada vasarā nonāca MLS. Pārgāja kā brīvais aģents, taču Maiami "Inter" tomēr nācās samaksāt divus miljonus dolāru par algu noteikumu pārkāpšanu. Matuidī MLS uz sevi liktās cerības neattaisnoja – pusotrā sezonā aizvadījis 48 spēles un guvis divus vārtus, 2022. gada ievadā Matuidī tika atstāts ārpus MLS sezonas pieteikuma.

Francijas izlasē Matuidī aizvadīja 84 spēles, guva deviņus vārtus, izcīnīja 2016. gada Eiropas čempionāta sudrabu un 2018. gada pasaules zeltu. Pasaules kausu Matuidī sāka kā rezervists, bet izšķirošajos mačos bija pamatsastāvā – kopumā sāka četras un aizvadīja piecas spēles.