Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Domeneks: "Būtu priecīgs, ja spēli atceltu"

Domeneks: "Būtu priecīgs, ja spēli atceltu"
Reimons Domeneks
Foto: AFP

Šovakar plkst. 21:45 Kauņā norisināsies pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas 7. grupas spēle starp Lietuvas un Francijas izlasēm. Vakar notika pirmais Francijas izlases treniņš un preses konference.

Uz jautājumu par laika apstākļiem un zālāja kvalitāti Francijas izlases galvenais treneris Reimons Domeneks atbildēja, ka viņš būtu priecīgs, ja spēle tiktu pārcelta. Tai pašā laikā, atzīmēja, lai arī respektē Lietuvas izlasi, tomēr ir atbraucis tikai un vienīgi pēc uzvaras. Un tam par šķērsli nevar kalpot ne sliktais laukuma segums, ne laikapstākļi. Franču žurnālisti lika trenerim atcerēties 11. februāra draudzības spēli pret Argentīnu. Šajā kontekstā Domeneks atbildēja, ka neesot bijis apmierināts ar spēles rezultātu, bet spēles pirmais puslaiks viņa padoto izpildījumā esot bijis lielisks.

Treneris esot nobažījies par komandas uzbrukumu, jo savainojumus guvuši gan Anglijas Premjerlīgas labākais vārtu guvējs Nikolā Anelkā, gan Džimijs Briāns, bet savā labākajā formā neesot Žinjaks. Franču žurnālisti pievērsās arī izlases sliktajiem rezultātiem, vēršoties pie Tjerī Anrī ar jautājumu - vai patīkamāk nav spēlēt "Barcelona", kas šosezon rāda lielisku sniegumu gan Spānijas čempionātā, gan Čempionu līgā. Anrī deva klasisku atbildi: "Man nav starpības, vai tā ir "Barcelona" vai Francijas izlase. Es gūstu vienādu baudu, spēlējot abās komandās". Lai arī tam sekoja viena franču žurnālista prātula, ka būtu lieliski, ja Francijas izlase tiešām spēlētu kā "Barcelona".

Pēc intervijas sekoja Francijas izlases treniņš, kurš žurnālistiem bija pieejams tikai pirmās 15 minūtes, kuru laikā francūži iesildījās. Pēc tam visi tika laipni izvadīti no stadiona laukā. Šajā laikā aprunājos ar franču žurnālistu, kurš pastāstīja, ka Francijā līdzjutēji ir nepamierināti gan ar izlases sniegumu, gan ar Domeneku.

Lieliska fakta konstatācija bija redzama un jūtama iepriekšminētajā draudzības spēlē pret Argentīnu, kurā tika zaudēts ar 0:2. Bijusi sajūta, ka spēle nemaz nenotiek "Stade de France". Tik lielu publikas atsvešināšanos no saviem varoņiem viņš nekad agrāk nebija izjutis. Jo ierasti starp komandu un tās līdzjutējiem esot valdījusi lieliska "jūtu ķīmija". Vēl Francijas futbola sabiedrībā daudz tiek diskutēts par izlases veco "buku" un jauniņo kokteili, proti, ienāk daudz jaunu spēlētāju, kas sagādā problēmas gan kolektīva vienotībā, gan sadarbībā uz laukuma.

Viņš pievērsa uzmanību arī diviem Domeneka trūkumiem. Pirmais - konservatīvs skatījums, kas izpaužas vienveidīgā sastāva izvēlē un stratēģijā. Otra Domeneka nepilnība – dīvainā personība. Respektīvi, Francijā tiek prasīta analīze, argumentācija, bet Domeneks šādās situācijās vai nu atjoko, vai izsakās par lietas būtību pāris vārdos, kuros nekas netiek pateikts. Visdrīzāk Domeneks vadīs izlasi līdz pasaules kausa beigām, protams, ja francūži tiks līdz Dienvidāfrikai. Uz manu jautājumu, ko Francijā vēlas par galveno treneri pēc Domeneka ēras beigām. Franču žurnālists redz tikai vienu kandidatūru – Didjē Dešama personā.

Ēriks Badamšins, speciāli eSports.lv no Kauņas


, 2009-03-28 09:48, pirms 15 gadiem
Butu labak priecajies, ka lietuviesi speles naktii, lai tikai izdabaatu FRA skatitaajiem
, 2009-03-28 11:51, pirms 15 gadiem
"Uz manu jautājumu, ko Francijā vēlas par galveno treneri pēc Domeneka ēras beigām. Franču žurnālists redz tikai vienu kandidatūru – Didjē Dešama personā."

būtu vienkārsi paradīze. pirmkārt jau Francijas mīlulis, viens no veiksmīgākajiem spēlētājiem Francijas vēsturē. otrkārt lieliska persona. un treskārt viņs jau pierādīja sevi kā lielisku treneri. ja daudz uzskatīja viņa zelta gājienu līdz ČL finālam ar Monaco par bobi, tad trenējot Juventus viņs pierādīja, ka ir lielisks treneris. lai nu kā, Domeneka ēra ir ieilgusi, nesaprotu kā tāda liela futbola valsts kā Francija var tik ilgi ciest kaunu.
, 2009-03-28 12:17, pirms 15 gadiem
protams..jau vairak atcels..jo ilgaak vins padaviis pie izlases stuures ....lietuvai ir jauzvar!!!
, 2009-03-28 13:20, pirms 15 gadiem
Es būšu par Franciju, bet ceru, ka Domeneku atlaidīs. Pieņemsim, ka Francija NEIZTEIKSMĪGĀ spēlē uzvar 2:1, Domeneka stratēģijas dir*ā, aizsardzība arī utt, bet lai Anrī, Riberī, Benzemā, Gurkufs utt parāda brīnumus un izšķir spēli paši, nevis pateicoties Domenekam!
, 2009-03-28 13:31, pirms 15 gadiem
Buushu prieciigs ja Domeneku atstaadinaas....

besii vinjsh nenormaali...EURO 2008 tas pieraadijaas....ka nemaak vaiit FRA izlasi un WC2006 pateicoties Zidanam tikai tika sasniegts finaals nevis Domenekam... Nu i nah.uj vinju...
viss iespaids par FRA izlasi ir pazudis...jo vinjus speele nav taa ko vajadzetu raadiit...uz papiira vinji ir vienu no stipraakajaam izlaseem ja ne viss stipraakaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.