Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Šabala pārbaudās beļģu klubā "Waasland-Beveren", Gabovs - Polijā

Šabala pārbaudās beļģu klubā "Waasland-Beveren", Gabovs - Polijā
Valērijs Šabala
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala devies uz Beļģiju, lai uz pārbaudes laiku pievienotos šīs valsts augstākās līgas klubam "Waasland-Beveren", sarunā ar Sportacentrs.com pavēstīja futbolistu pārstāvošais aģents Aleksandrs Čekulajevs. Savukārt valstsvienības aizsargs Vladislavs Gabovs savu lietderību mēģina apliecināt Polijas augstākās līgas klubam "Korona".

Šabala spēlēs Beļģijas augstākajā līgā?

21 gadu vecais Valērijs Šabala savu lietderību "Waasland-Beveren" mēģinās pierādīt aptuveni nedēļu ilgi. Ja kluba vadība būs apmierināta ar Šabalas demonstrēto, tad uzbrucējs uz vienu gadu tiktu īrēts no Beļģijas futbola flagmaņa "Club Brugge", ar ko Valērijam ir spēkā līgums vēl trīs sezonas, Sportacentrs.com pastāstīja Čekulajevs. Briges kluba vadība Šabalu labprāt nākamajā sezonā redzētu spēlējam tieši Beļģijā, tāpēc mūsu futbolists devies atrādīties tieši šīs valsts klubam par spīti interesei no citām valstīm. Pozitīvu pārbaužu gadījumā Šabala kļūtu par kluba 14. jaunpienācēju starpsezonā. Pērn Šabala sezonas pirmo pusi spēlēja Kipras augstākās līgas klubā "Anorthosis", bet ziemā uz pussezonu pievienojās Čehijas čempionāta vienībai "Jablonec".

Aizvadītajā sezonā "Waasland-Beveren" Beļģijas Jupiler līgā pēc 30 kārtām finišēja 14. vietā, par diviem punktiem apsteidzot izkrišanas zonu. Sekojošajās pārspēlēs par iespējamo vietu eirokausos "Waasland-Beveren" savā četriniekā ieņēma pēdējo vietu. 1936. gadā dibināta kluba mājas spēles regulārajā čempionātā apmeklēja vidēji 5 556 skatītāji. Nākamsezon komandu trenēs beļģu speciālists Steins Vrevens.

Beļģijas čempionātā Beverenas pilsētā savulaik jau spēlējis cits Latvijas futbolists Igors Stepanovs. Tiesa, viņa 2003./2004. gada sezonā pārstāvētā "K.S.K. Beveren" 2010. gadā apvienojās ar "KV Red Star", un klubs šodien startē ar nosaukumu "Waasland-Beveren".

Gabovs pie Fertova?

Savukārt 27 gadus vecais Latvijas izlases malējais aizsargs Vladislavs Gabovs mēģina iekļūt Polijas augstākās līgas klubā Kjelces "Korona", kuru jau pārstāv cits mūsu futbolists Aleksandrs Fertovs. Poļu plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Gabovam atlicis nokārtot vien medicīniskās pārbaudes, un līgums ar pagājušajā sezonā 12. vietā finišējušo "Korona" tiks parakstīts - par spīti tam, ka vēl nav skaidrības par kluba galveno treneri nākamsezon. Aizvadītās sezonas otro pusi Gabovs pavadīja Krievijas 1. divīzijas klubā Saratovas "Sokol".

Izmantotie resursi:
weltfussball.de
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...


, 2015-06-23 16:46, pirms 9 gadiem
Nu cerams ,ka abiem izdosies,par Gabovu liels prieks,tomeer Korona nav nekaads sokol,Shabalam jaasaak sevi pieraadiit,lai izdodas
, 2015-06-23 20:13, pirms 9 gadiem
Atkal Chekulajevs!!! Kur bez vina...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-23 23:44, pirms 9 gadiem
Par Gabovu tik tiešām būtu liels prieks, ja izdotos tikt Korona. Kāpums karjerā, salīdzinot ar Krievijas 1. līgu. Par Ekstraklases līmeni jau vairs nav ko runāt, visi zinām, cik tas ir labs un mūsējiem ģeogrāfiski pateicīgs.

Arī Šabalam nonākšana nomināli vājākā klubā nekā tajos, kuros bijis līdz šim, ārzemēs spēlējot, var nest labu. Protams, ja pats cīnīsies un atvērsies kā tas bija Latvijā. Tagad, spēlējot Beļģijā, Bruggei viņš būtu deguna galā un skaidrs, ka karjeras izdošanās ziņā šis ir ļoti nozīmīgs periods.
, 2015-06-24 02:17, pirms 9 gadiem
Gabovs ir smieklīgs ar savām līkajām kājām un nespēju būt aizsargam! Izsmiekls, nevis izlases kandidāts!
, 2015-06-24 02:26, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Shabala konkreets Latvijas izlases uzbruceejs. Bet nevar sevi atrast daudz maz normaalaa klubaa.
Jo nespēlē vairs Skonto!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.