Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jagodinskim 90 minūtes un 0:0, Kiriļins pirmoreiz pamatsastāvā

Jagodinskim 90 minūtes un 0:0, Kiriļins pirmoreiz pamatsastāvā
Vitālijs Jagodinskis
Foto: fcgoverla.uz.ua

Daudzu Latvijas futbolistu pārstāvētie ārzemju klubi strauji tuvojas sezonas beigām. Ukrainas Premjerlīgas priekšpēdējā kārtā pilnas 90 minūtes aizvadīja Vitālijs Jagodinskis, bet Slovākijā pirmoreiz sākumsastāvā izgāja Andrejs Kiriļins.

Ukrainas Premjerlīgā pilnas 90 minūtes aizvadīja Vitālijs Jagodinskis, kura pārstāvētā Užhorodas "Hoverla" cīnījās neizšķirti 0:0 ar Doņeckas "Metalurh". "Hoverla" ar 18 punktiem 25 spēlēs kārtu līdz sezonas beigām 14 komandu konkurencē ir 12. vietā.

Vakar ceturtos vārtus Igaunijas čempionātā guva Vitālijs Ziļs, kurš aizvadīja visu spēli un palīdzēja Narvas "Trans" ar 2:0 pārspēt "Tulevik". 90 minūtes arī Vladislavam Kozlovam, kura Tallinas "Infonet" ceturto maču pēc kārtas neielaida vārtus un spēlēja 0:0 ar "Sillamae Kalev". "Infonet" ar 22 punktiem 12 mačos ieņem piekto vietu, bet "Trans" ar 13 punktiem ir septītajā pozīcijā.

Slovākijas čempionātā pirmoreiz pamatsastāvā izgāja Latvijas U21 izlases pussargs Andrejs Kiriļins, kura pārstāvētā "Zlate Moravce" ar 0:1 piekāpās nu jau bijušajai čempionei Bratislavas "Slovan". 19 gadus vecais Kiriļins savā trešajā spēlē Slovākijas augstākajā līgā tika nomainīts 62. minūtē. "Zlate Moravce" kārtu līdz sezonas beigām ar 32 punktiem 32 mačos 12 komandu konkurencē ir desmitajā vietā.

Azerbaidžānas Premjerlīgā uz piekto vietu pakāpās Oskara Kļavas AZAL, kas ar 5:0 sagrāva tiešo konkurenti "Simurq". Kļava laukumā bija visas 90 minūtes, bet četrus vārtus komandas labā guva Kongo DR uzbrucējs Fredijs Mombongo-Duešs. AZAL kārtu līdz sezonas beigām ir 38 punkti, tikpat ir arī sestajā vietā esošajai "Simurq".

Ungārijas čempionātā 90 minūtes aizvadīja Deniss Ivanovs, kura pārstāvētais "Spartacus" ar 1:2 piekāpās DVTK. Savukārt "Lombard Papa" bez Vadima Žuļeva ar 0:4 cieta sakāvi pret "Paks", neuzvarot desmito maču pēc kārtas (0-2-8). "Spartacus" ar 30 punktiem 29 spēlēs kārtu līdz sezonas beigām ir 11. vietā, bet "Lombard Papa" ar 19 punktiem atrodas pēdējā, 16., pozīcijā.

Polijas Ekstraklasē Zabžes "Gornik" ar Pāvelu Šteinboru rezervē cīnījās neizšķirti 1:1 ar Vroclavas "Slask", bet Ščecinas "Pogon" bez Vladimira Kameša pieteikumā ar 0:1 zaudēja čempionei Varšavas "Legia". Šteinbors, visu sezonu bijis komandas pamatvārtsargs, pēc sakāves pret Krakovas "Wisla" (1:4) jau trešo reizi pēc kārtas tika atstāts malā. Savukārt Bjalistokas "Jagiellonia" ar Igoru Tarasovu uz rezervistu soliņa izrāva laimīgu uzvaru pār Krakovas "Wisla" (2:1), vārtus gūstot 87. un 90. minūtē. "Jagiellonia" ar 32 punktiem ir trešajā vietā, "Gornik" ar 26 punktiem ieņem septīto vietu, bet "Pogon" ar 22 punktiem ir astotā.

Bulgārijas čempionātā 12. spēli pēc kārtas neuzvarēja Sofijas CSKA (0-5-7), kas spēlēja neizšķirti 1:1 ar Sofijas "Lokomotiv". Maksims Uvarenko pēc iedzīvošanās savainojumā joprojām nav atgriezies pieteikumā. CSKA ar 49 punktiem 31 mačā ieņem tikai piekto vietu.

Čehijā kopš potītes savainojuma nav spēlējis arī Valērijs Šabala, kura "Jablonec" šovakar ar 4:0 sakāva "Ostrava", taču zaudēja cerības uz iekļūšanu Čempionu līgā. Kārtu līdz sezonas beigām "Jablonec" ar 61 punktu 29 spēlēs ir trešajā vietā, no Prāgas "Sparta" un čempiones Plzeņas "Viktoria" atpaliekot par attiecīgi pieciem un astoņiem punktiem.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...


Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.