Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Černomordijs arvien tuvāk Poznaņas "Lech" pirmajai komandai

Černomordijs arvien tuvāk Poznaņas "Lech" pirmajai komandai
Antonijs Černomordijs
Foto: lechpoznan.pl

Klusi un daudziem nemanāmi tikai 18 gadus vecais centra aizsargs Antonijs Černomordijs bruģē savu ceļu uz spēlēšanu Poznaņas "Lech" pirmajā komandā. Šajā rakstā centīsimies noskaidrot, cik tad reāla ir Černomordija iespēja uzspēlēt pirmajā komandā jau šajā sezonā.

Par Antoniju Černomordiju daudzi Latvijas futbola līdzjutēji tā pa īstam uzzināja 2014. gada Virslīgas sezonā, kad tobrīd 17 gadus vecais aizsargs izkaroja stabilu vietu BFC "Daugavpils" sākumsastāvā. Augumā raženais futbolists izcēlās ar stabilu spēli, bieži izpelnoties daudzu futbola speciālistu uzslavas. Vasarā ar lielu Artjoma Rudņeva palīdzību viņš kopā ar Vladislavu Fjodorovu tika pie iespējas atrādīties Poznaņas "Lech". Abi atstāja labu iespaidu un nokļuva "Lech" interešu redzeslokā. Lai arī iepriekš nosauktais duets jau ilgu laiku atrodas šajā Polijas klubā, dažādu nenokārtotu formalitāšu dēļ uzspēlēt Polijā tā arī nav izdevies. Šogad abi pie šādas iespējas tiks. Ja Fjodorovs sezonas otrajai pusei gatavojas ar jauniešu komandu, Černomordijs jau ilgāku laiku trenējas ar kluba pamatsastāvu.

Antons kopā ar vēl pieciem jauniešu komandas futbolistiem devās uz "Lech" pirmo treniņnometni Turcijā, kur aizvadīja pārbaudes mačus pret Kazahstānas un Turcijas komandām. Jau pirmdien klubs atkal atgriezīsies siltajās zemēs un atkal kopā ar pamatsastāvu uz turieni dosies arī Černomordijs!

Skaidrs, ka gados tik jauna futbolista sūtīšana sākumsastāvā centra aizsarga pozīcijā ir liels risks, tādēļ par sasniegumu varētu uzskatīt arī iekļaušanu spēles pieteikumā kādā no Ekstraklases spēlēm. Kādi tad ir latvieša konkurenti? Jāsaka, ka šajā ziņā konkurence ir pietiekami liela. Centra aizsarga pozīcijā pirmajā komandā, ieskaitot latvieti, spēlē seši futbolisti.

Antonijs Černomordijs vienā no komandas treniņiem

Stabila pamatsastāva vērtība ir 23 gadus vecais polis Marcins Kamiņskis, kurš spēlējis visās Polijas jaunatnes izlasēs, kā arī jau paspējis nospēlēt četras spēles nacionālajā izlasē (bijis arī komandas sastāvā uz "Euro 2012"). Kamiņskim kompāniju sezonas pirmajā pusē visbiežāk sastādīja soms Paulus Arajūri (spēlējis Somijas U21 un arī nacionālajā izlasē), kā arī 26 gadus vecais Macejs Vilušs, kurš vairākkārt ticis saukts arī uz Polijas lielo izlasi. Lielas cerības nākotnē tiek saistītas ar Janu Bednareku, kurš ir Polijas U19 izlases kapteinis. Šim četriniekam klāt var pieskaitīt arī gambieti Kebu Cēzaju (jaunības gados pārstāvēja Zviedrijas U21), taču viņs var spēlēt arī kādā no aizsardzības malām, pie tam šajā sezonā savainojuma dēļ nav aizvadījis nevienu spēli. Šobrīd no savainojuma atgūstas arī iepriekš nosauktais Vilušs.

Antonijam Černomordijam ceļš uz 1. komandu nebūs viegls

Darbs un vēlreiz darbs...

Otrajā treniņnometnē Turcijā "Lech" paredzēts aizvadīt četras spēles – pret Harkovas "Metalist", Borisovas BATE, Mahačkalas "Anzhi" un Sofijas "Levski". Lielā mērā tieši šajās spēlēs arī varētu izšķirties Černomordija liktenis. Atsauksmes no Polijas par viņa darba kultūru ir ļoti labas. Arī pats Antonijs dara visu iespējamo, lai "aizķertos" pirmajā komandā. Šāda veida treniņnometnes viņam ir jaunums un treniņi ir patiešām smagi, taču viņš ir apņēmības pilns izcīnīt savu vietu zem saules. Liels jaunieša pluss ir izcilās poļu valodas zināšanas, jo Daugavpilī viņš mācījās tieši poļu skolā. Zinot poļu mentalitāti, tas patiešām ir svarīgi.

Polijas čempionāts "Lech" atsāksies 14. februārī ar spēli pret Ščečinas "Pogon". Turnīra tabulā Poznaņa kopā ar Krakovas "Wisla" un Bjalistokas "Jagiellonia" dala 3.-5. vietu. No otrajā vietā esošās Vroclavas "Slask" atpalicība sastāda trīs punktus, bet no līderes "Legia" – sešus.

Nav izslēgts, ka cīņā par kārotajām godalgām Poznaņai būs jāpaļaujas arī uz Černomordiju...


, 2015-01-24 09:42, pirms 9 gadiem
" Vasarā ar lielu Artjoma Rudņeva palīdzību viņš kopā ar Vladislavu Fjodorovu tika pie iespējas atrādīties Poznaņas "Lech"."

Malacis, Rudņevs!
, 2015-01-24 09:48, pirms 9 gadiem
Ļoti konkrēts un labs raksts! Topošajiem futbolistiem jāmācās poļu skolā un jābūt draugos ar Rudņevu!
, 2015-01-24 12:11, pirms 9 gadiem
m. scofield rakstīja: Ļoti konkrēts un labs raksts! Topošajiem futbolistiem jāmācās poļu skolā un jābūt draugos ar Rudņevu!
Aizmirsti piebilst, ka nedrīkst būt no pilsētas, kura pārlieku tālu no "Mātes Krievijas" un valsts valodā ni un ni
Slēpts komentārs: kramblers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-24 15:32, pirms 9 gadiem
Veiksmi Antonijam!
, 2015-01-24 16:06, pirms 9 gadiem
kramblers rakstīja: nu malacis kaut ko iepl...iji,tagad vari justies laimiigs
Ak Tu nabadziņ, aizvainoja vienas slāvu valsts pieminēšana? Ceru, ka nebija ilgi jāraud un jāčortojas uz ļaunajiem latviešiem
, 2015-01-24 16:42, pirms 9 gadiem
Čistijs latvietis...
Slēpts komentārs: kramblers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-24 17:24, pirms 9 gadiem
....un fk Ventspils šos abus (ar Fjodorovu)jauniešus neuzskatīja par vajadzību censties noturēt pie sevis,tā teikt nedeva iespējas,jo klubam nav svarīgi acīmredzot izaudzināt perspektīvus jauniešus ,bet gan svarīgāks ir rezultāts uz doto brīdi.....tiem kas te par to nacionālismu cepas...māk viņi pietiekoši labi runāt latviski...
, 2015-01-24 17:26, pirms 9 gadiem
Izlasei kā reiz c-aisargu līnija noveco
, 2015-01-24 20:43, pirms 9 gadiem
biskaps rakstīja: Aizmirsti piebilst, ka nedrīkst būt no pilsētas, kura pārlieku tālu no "Mātes Krievijas" un valsts valodā ni un ni
smieklīgi, interesanti.. tad kad ar āmuru ieliec sev pa pirkstiem, tad saki "vai man dieniņ" vai laid vaļā matušku. tāpēc zb jau valodas aizstāvji. aitu bars.
, 2015-01-24 22:35, pirms 9 gadiem
bembists rakstīja: Izlasei kā reiz c-aisargu līnija noveco
Kurš tad vēl bez Kaspara? Bulvītis, Dubra, Rode vai Jagodinskis jau par vecu?
, 2015-01-24 22:39, pirms 9 gadiem
Priecē tas, ka parādās šādas iespējas jauniem spēlētājiem arī no ne tiem pašiem vadošākajiem Virslīgas klubiem aizbraukt pārbaudēs uz ārzemēm. Tas, kurš gribēs, savu iespēju izmantos. Fjodorovs vispār BFC nebija pamatsastāva uzbrucējs, bet sasita, jauns būdams, pāris efektīgus golus un, lūk, jau Polijā. Tas, ko ir paveicis līdz šim Antonijs, ir paša nopelns, bet vēl daudz darba priekšā. Arī Jagodinskis izkaroja sev vietu no Kijevas Dynamo dublieriem uz pirmo komandu un tagad ir īrē Hoverla. Piemēru netrūkst. Lai veicas!
, 2015-01-24 22:41, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Kurš tad vēl bez Kaspara? Bulvītis, Dubra, Rode vai Jagodinskis jau par vecu?
Runa, protams, ir par izlases vērtībām - Gorkšu un Bulvi. Rode jau nu nav izlases vērtība. Tagad ir jaunā paaudzi Dubra, Jagodinskis un cerams Černomordijs
, 2015-01-24 23:54, pirms 9 gadiem
>>>Bronsons
Neatklāšu tev zilus brīnumus,bet tikai atgādināšu. Ventspilī ,lai tiktu pie sponsoru naudiņas ,pirmām kārtām ir jāuzrāda rezultāts.Un tā tas nebūt nav tikai futbolā.Tāpēc it kā daudz kas ir nepareizs,gan bērnu sportā ,kur pa katru cenu jāizcīna augstākas vietas un rezultātā parasti laukumā spēlē tikai labākie.Par kādu izaugsmi var spriest,ja deldējot rezervistu soliņu neviens vēl nav iemācījies spēlēt.Bet tā jau ir cita tēma,lai arī kājas vien no tas puses aug
, 2015-01-25 09:44, pirms 9 gadiem
Ozxerovs rakstīja: smieklīgi, interesanti.. tad kad ar āmuru ieliec sev pa pirkstiem, tad saki "vai man dieniņ" vai laid vaļā matušku. tāpēc zb jau valodas aizstāvji. aitu bars.
Es kaut kur ieminējos, ka pats nerunāju krieviski? Krievu valodu es pārvaldu, varētu teikt, ļoti labi. Tieši tāda iemesla dēļ es vēl vairāk izsmeju/izsmiešu valsts valodas nepratējus. P.S. Nav man informācijas, par konkrētā kunga valodu prasmēm un tas komentārs bija domāts vairāk kā sarkastisks joks.
, 2015-01-26 00:25, pirms 9 gadiem
bembists rakstīja: Runa, protams, ir par izlases vērtībām - Gorkšu un Bulvi. Rode jau nu nav izlases vērtība. Tagad ir jaunā paaudzi Dubra, Jagodinskis un cerams Černomordijs
Bulvītim 27. Labākais vecums un līdz novecošanai tur vēl stipri tālu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.