Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Emsim Armēnijas čempionāts atsāksies jau nākamnedēļ, Rakela Kipra izbeidz sezonu

Emsim Armēnijas čempionāts atsāksies jau nākamnedēļ, Rakela Kipra izbeidz sezonu
Dāvis Ikaunieks un Deniss Rakels. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Armēnijas un Slovēnijas futbola federācijas pieņēmušas lēmumu par sezonas atsākšanu, savukārt Kipra nolēma sezonu izbeigt, lai arī valdība bija atļāvusi aizvadīt profesionālā sporta sacensības.

Armēnijas klubi jau pilnā sparā aizvada pārbaudes spēles, un Armēnijas Futbola federācijas Izpildkomiteja vakar oficiāli izlēma, ka Premjerlīgas sezona atsāksies 23. maijā. Pagaidām, kā visur, bez skatītājiem, taču neizslēdzot, ka valstī apmeklētības ierobežojumi varētu mainīties. Ziemā uz Armēniju pārcēlās 24 gadus vecais centra pussargs Eduards Emsis, kurš savā jaunajā komandā "Noah" paguva aizvadīt divas spēles, abās izejot pamatsastāvā.

"Noah", kas ieņem sesto vietu un kārtu pirms otrā riņķa beigām jau ir garantējusi sezonas turpināšanu labāko sešiniekā, 24. maijā viesosies pie vicelīderes "Alashkert". Starp "Noah" un līderi "Ararat-Armenia" ir tikai divu uzvaru tiesa. Sezonas pirmajā daļā Armēnijas Premjerlīgā spēlēja arī Jānis Krūmiņš, bet viņa pārstāvētā pastarīte "Yerevan", zaudējusi visos mačos, ziemā izstājās no līgas. Armēnijā no 1. jūnija atsāksies arī telpu futbola čempionāts. Savukārt Slovēnijas valdība atļāvusi rīkot sacensības no 23. maija, un Slovēnijas augstākā līga savu atgriešanos plāno jūnija sākumā, konkrētu datumu vēl nenosaucot.

Nākamnedēļ pirmās spēles kopš atsākšanās paredzētas arī Čehijā (Dāvis Ikaunieks) un Ungārijā (Igors Tarasovs), bet maija izskaņā atsāks arī Polija, kurā spēlē virkne Latvijas leģionāru, un, iespējams, arī Ukrainas Premjerlīga. Ne visiem latviešu futbolistiem sezona gan turpināsies. Jau iepriekš sezonu izbeidza Luksemburga (Dāvis Sprūds) un Krievijas Nacionālā līga (Vladimirs Kamešs), kuras lēmums vakar tika apstiprināts oficiāli, un vakar par sezonas priekšlaicīgu izbeigšanu pavēstīja arī Kipras augstākā līga.

Ceturtdien Kipras futbola amatpersonas tikās ar valdību un veselības dienestu, un piektdien Kipras Futbola federācija pārliecinoši nobalsoja par sezonas izbeigšanu. Kā viens no galvenajiem iemesliem tika minēts pārāk lielās atšķirības starp valdības un līgas piedāvātajiem drošības protokoliem – piemēram, valdība esot uzstājusi uz to, ka jebkura saslimšanas ar Covid-19 gadījumā karantīnā uz divām nedēļām būtu jādodas visai komandai. Kiprā līdz sezonas beigām bija atlikušas deviņas kārtas. Tituls un kauss šosezon netiks pasniegts, bet Eirokausu ceļazīmes tika sadalītas atbilstoši pašreizējai tabulai – Čempionu līgas kvalifikācijā spēlēs "Omonia", kas "Anorthosis" apsteidza tikai labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ, bet Eiropas līgas atlasē spēlēs "Anorthosis", APOEL un "Apollon". Denisa Rakela un Reiņa Reinholda pārstāvētais "Pafos" tabulā atradās septītajā pozīcijā. Tāpat nolemts līgu nākamsezon paplašināt no 12 līdz 14 komandām.

Vēl pusotru mēnesi acīmredzot neatsāksies Moldovas čempionāts, jo valstī nolemts līdz 30. jūnijam paildzināt aizliegumu rīkot masu pasākumus un organizētu sportošanu. Arī Moldovā, gluži kā Latvijā, pirmā kārta vēl netika aizvadīta.

Izmantotie resursi:
ՀՀ Բարձրագույն խմբի առաջնությունը կվերսկսվի...
https://www.nzs.si/novica/Mijatovic:_Kljucno_je,_da_se_prvenstvo_konca_na_igriscu_?id=50606&id_landing=&id_objekta=3
https://www.cfa.com.cy/Gr/news/39843
https://fmf.md/noutate/1173/ultima-...


Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.
Ivans Baturins. Foto: Liisi Troska/Jalgpall.ee

Baturinam darbīga debija Lietuvas līgā, Dubras pārstāvētā čempione turpina klupt

Lietuvas futbola meistarsacīkšu pirmā apļa pēdējā spēļu kārtā Telšu "Džiūgas" rindās debitēja vārtsargs Ivans Baturins, bet aizsarga Kaspara Dubras "Panevėžys" turpina rādīt blāvu sniegumu.