Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Toronto FC" tiek pie pirmās uzvaras

"Toronto FC" tiek pie pirmās uzvaras
Pa kreisi - Raivis Hščanovičs (Foto: torontofc.ca)

Savu pirmo uzvaru ASV Augstākajā futbola līgā izcīnīja Latvijas futbolista Raivja Hščanoviča pārstāvētā "Toronto FC" vienība, kas savās mājās ar 2:1 pārspēja šīs sezonas līgas jaunpienācējus Filadelfijas "Union" futbolistus.

"Toronto FC" šajā spēlē bija manāmi labāka komanda, jo, neskatoties uz "Union" pāris momentiem spēles sākumā, Kanādas komanda, ne bez veiksmes palīdzības, prata nosvērt spēles svaru kausus par labu sev.
Vispirms, pēc bijušā ASV izlases spēlētāja Denija Kalifa pārkāpuma pret Džulianu de Guzmanu, par ko viņš tika sodīts ar sarkano kartīti, vārtus no standartsituācijas guva komandas kapteinis Dveins Derosario. Jāpiebilst, ka šis vārtu guvums ir uz Filadelfijas vārtsarga Krisa Seitza sirdsapziņas, jo viņš neprata noturēt jau praktiski atvairītu bumbu. Taču līdz puslaika beigām "Union" prata izlīdzināt rezultātu, kad vārtus, pēc piespēles no pretējā flanga guva Džordans Hārvijs.

Izšķirošais panākums, lai arī bija vairākas labas iespējas arī pirms tam, tika gūts mača 80. minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja jau pieminētais Dveins Derosario. Savukārt pēdējās 10 minūtēs, lai arī momenti turpināja veidoties pie "Union" cietokšņa, vārtu guvumos tos neizdevās pārvērst.

Raivis Hščanovičs šajā mačā spēlēja visas 90 minūtes, kuru laikā nopelnīja jau otro dzelteno kartīti divās MLS spēlēs. Savukārt cits bijušais Rīgas "Skonto" kluba audzēknis Maksims Usanovs, kuram šī bija debijas spēle, laukumā pavadīja vien pusi mača, taču tas viņam neliedza arī tikt pie plākstera, kā arī tieši viņa sedzamais spēlētājs (Dž. Hārvijs) guva vienīgos vārtus pretinieku labā.

Izmantotie resursi:
soccernet.espn.go.com
mlsnet.com


, 2010-04-16 07:39, pirms 14 gadiem
Jā, tālu no Eiropas un nav tik zināma līga, futbols arī tur nav tik populārs, bet infrastuktūra - laukumi, serviss, medicīna - par tādu pat daudzās Eiropas vietās var tikai sapņot
, 2010-04-16 07:44, pirms 14 gadiem
St_Germain rakstīja: Jā, tālu no Eiropas un nav tik zināma līga, futbols arī tur nav tik populārs, bet infrastuktūra - laukumi, serviss, medicīna - par tādu pat daudzās Eiropas vietās var tikai sapņot
Popularitāte arī ir tāda, Eiropas līmenim neslikta - uz šo konkrēto spēli bija gandrīz 22 tūkstoši skatītāju.
Cita lieta, ka uz ASV populārāko sporta veidu fona tas ir daudz par maz, pie tam dažas komandas spēlē milzīgajos NFL komandu stadionos. Kaut gan tām, kam ir savi stadioni, tām viss izskatās kārtībā, tribīnes ir pilnas.
, 2010-04-16 21:43, pirms 14 gadiem
Labā līgā iekārtojies - tas ir fakts.
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur

Uldriķim divi vārtu guvumi 12 minūšu laikā, "Cambuur" sāpīgi izsēj pārsvaru un punktus

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" izredzes šosezon piedalīties "Eredivisie" kvalifikācijas turnīrā zaudējusi Leuvardenas "Cambuur", kuras neizšķirtā (3:3) pret "Dordrecht" divas reizes rezultatīvi sita Roberts Uldriķis.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai
1

Dāvis Ikaunieks neiesit pendeli un nepaglābj Šauļus no zaudējuma

Lietuvas futbola meistarsacīkšu otrā apļa pirmajā spēlē Aivara Emša un Klāva Kramēna pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" izbraukumā pieveica (1:0) Dāvja Ikaunieka komandu "Šiauliai".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmais vārtu guvums Ekstraklasē, komandai pamatīga sakāve Poznaņā

Savā 20. spēlē Polijas futbola Ekstraklasē pirmos vārtus šajā turnīrā iesitis Latvijas valstsvienības pussargs Alvis Jaunzems, kura panākums gan neko daudz cīņas beigās nedeva – Melecas "Stal" kapitulēja (2:5) Poznaņas "Warta" priekšā.